Škola obchodníka

Škola obchodníka

39. díl Březen - postranní a volatilní trhy. Co na to Trading strategie?

07.04.2008

Každý měsíc provádíme aktualizaci výsledků strategií, které jsou zveřejněny na specializovaném portálu Trading strategie na kterých můžete nejen vidět názorně obsah našeho seriálu v praxi, ale také, že se jedná o velmi efektivní obchodní přístup. Koncepty těchto strategií v březnu obstály na výbornou, minulý měsíc byl druhým nejlepším měsícem od spuštění portálu. Tento měsíc přitom nedošlo k žádným změnám v nastavení konceptů.

Na portálu - www.czechwealth.cz/trading-strategie - jsou prezentovány tři koncepty zdarma a to Dynamic Pattern, Inside view a Power break. Každý z konceptů je založený na jiných pravidlech a obchoduje se na jiném futures trhu. (vyčerpávající informace najdete na výše zmíněném portálu) Nyní si shrňme a zanalyzujme dosažené výsledky.

Dynamic Pattern, který je založený na cenové formaci na emini futures na SP 500 (ES) dosáhl kladného výsledku již čtvrtý měsíc za sebou. I když výsledek byl ze sledovaných výsledků nejslabší, tak je potřeba se pozastavit nad nulovým drawdownem, což znamená nízké riziko pro dosažení tohoto výsledku. Pozitivně lze hodnotit rovněž výsledky na ostatních trzích, které si drží pozitivní výkonnost, i když u emini Russell to bylo velmi těsné. Hold u tohoto trhu je volatilita nyní extrémní.

Inside View, který je založen na vnořených nebo přesahujících svíčkách vzhledem k svíčkám předchozím, opět zazářil a vysoká volatilita bez většího trendu mu zjevně svědčila. Zajímavé jsou i výsledky na ostatních trzích, kdy všechny sledované měly 100% úspěšnost a nadprůměrné zisky. Výsledky demonstruje následující tabulka:

Power break, který je postaven na základě proražení nejvyšší nebo nejnižší hodnoty první minutové svíčky na emini futures na NASDAQ měl v únoru nerozhodný čas. Po tomto oddechu byl březen opět ve znamení zisku a to nejen na NASDAQ trhu. Na NQ1 vydělal koncept 1850 USD. Na ER2 však dokonce 3940, nicméně s dvojnásobným rizikovým faktorem.

Pokud zhodnotíme výsledky jako celek, tak můžeme konstatovat, že síla práce portfolia je velmi patrná a je krásně znát, že se vyplatí, když každý měsíc jeden z konceptů tzv. „tahá pilku“, když ostatní zrovna mají oddechový čas.

Následující report reprezentuje výsledky od počátku spuštění portálu.


Obrázek ve větším rozlišení Zde


Z výše uvedeného vyhodnocení již umíme vyčíst, že strategie v tomto panickém období vykázaly zisk 13928 USD při riziku 3513 USD. Z hlediska toho, že se jedná o studijní koncepty prezentované zcela zdarma, tak výsledky lze hodnotit jako jednoznačně bezkonkurenční. Ziskovost je zcela nepopiratelná a v případě individuálního nastavení pro daný kapitál by měly být výsledky velmi pozitivní.

Pokud zkusíme nahlédnout do budoucnosti, tak dle statistiky, která říká, že v historii nastaly 3 ztrátové měsíce ročně, by měl nastat brzy nějaký záporný měsíc. Nicméně je zjevné, že aktuální stav trhu strategiím více než svědčí a pokud současné kondice vydrží, tak zisky asi budou pokračovat. Řešením pro konzervativní obchodníky by bylo soustředit se na méně rizikové trhy nebo snížit množství pozic, v případě že je zisk již naakumulovaný z předchozích měsíců, tak je možné klidně pokračovat v tradingu podle nastavení z minulého měsíce.

Ing. Roman Dvořák a Ludvík Turek, M.A.A.

 

www.czechwealth.cz


 

Hodnocení

Známkuj:  10 |  8 |  6 |  4 |  2 |  0

Ostatní články seriálu - Škola obchodníka


 
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.