Na koncert Hurikána Jandy přispěl kraj 200 tisíc. Z fondu na pohromy.

200 tisíc korun přispěl Středočeský kraj na koncert zpěváka Dalibora Jandy. Ten se přitom nekonal ani na území kraje, ale v Praze. Prý se jednalo o marketing a zviditelnění. Peníze šly z fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof.

Celkem 1,8 milionu korun stál březnový koncert Dalibora Jandy v rámci tour "Říká si Hurikán", který se uskutečnil v pražském Paláci Lucerna. Většinu nákladů pokryly sponzorské dary, finančně se podílely také dva kraje. Olomoucký kraj, odkud Janda pochází, přispěl 60 tisíc korun, Středočeský kraj potom 200 tisíc korun.

A právě obří částka, kterou Středočeši přispěli, leží v žaludku některým krajským opozičním politikům. Informují o tom Lidovky.cz. Peníze pocházely ze Středočeského fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof. Částka 200 tisíc korun je nejvyšší, o které může rozhodnout pouze rada kraje. Podle webu byla vyčleněna jako individuální účelová dotace, a to pod tematickým zadáním "Podpora hejtmana" v sekci kultura.

Středočeský kraj dotaci odůvodňuje tím, že část výtěžku z koncertu šla na dobročinné účely. Ve skutečnosti ale částka, která šla na charitu, byla daleko nižší, než kolik kraj přispěl – jen asi 91 tisíc korun. Dalším argumentem bylo, že kraj dostal spoustu volných lístků, které prý uspokojily i lidi ze středních Čech.

Podle pořadatele akce Martina France těžil kraj z akce především skrze marketing. Na poutacích materiálech bylo logo kraje a koncert zaštiťoval náměstek hejtmanky Miloš Petera. Přitom v pravidlech pro rozdělování dotací mimo území kraje stojí, že smějí být přiděleny pouze ve výjimečných případech.

Podle zastupitele Středočeského kraje za ODS Jana Skopečka bylo rozhodnutí udělit dotaci nesmyslné, protože se ani nekonala na území kraje. "Kraj by se měl spíše ptát, zda by akce vznikla i bez jeho podpory a zda je skutečně přínosná pro jeho obyvatele,“ řekl Lidovkám. Podobně prý kraj podpořil také pražský červencový sjezd motorkářů, a to částkou 10 milionů korun.


Zařazenoút 17.07.2018 10:07:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/na-koncert-hurikana-jandy-prispel-kraj-200-tisic-z-fondu-na-pohromy.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.