Řepka u soudu: Peníze mi musí dávat máma z důchodu.

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka stanul v úterý znovu před soudem, tentokrát kvůli neplacení alimentů na své děti z prvního manželství. Řepka u soudu argumentoval svou špatnou finanční situací. Tvrdil, že nemá stálý příjem a žádal snížit alimenty. Soud bude pokračovat v květnu.

Řepka podruhé během pár dní musel před soudem odhalit svou finanční situaci. Své první manželce Renatě dluží na výživném zhruba milion korun. Hrozí mu i rok vězení. Řepka u soudu argumentoval tím, že peníze prostě nemá. Jeho advokát odhalil, že je proti němu vedeno devět exekucí. Nechtěl upřesnit, jak vysokou částku Řepka dluží.

Bývalý fotbalista přiznal, že nemá žádné stálé příjmy. Po konci fotbalové kariéry pracoval ve společnosti Lordano. "Musel jsem odejít, protože mám exekučně zastavený řidičák a bez toho to nejde," vysvětloval Řepka před soudem. O všechen majetek prý přišel při dvou rozvodech.

"Příjmy momentálně nemám. Vydělávám si hodinovým tréninky, ale to je almužna a pomáhá mi rodina. Jiný příjem nemám," přiznal Řepka.

Nic pro Řepku prý nemají ani na úřadu práce, kde byl před měsícem. Bez praxe prý nemá šanci. Příjmy z knížek, které o své kariéře napsal, byly prý minimální a navíc se po nich vrhnuli exekutoři. "Nárazově mi pomáhá matka, ale je v důchodu, takže ty částky jsou minimální," uvedl Řepka. Živí ho také přítelkyně Kateřina Kristelová. Bývalý fotbalista nemá žádnou podporu ani dávky. Zkoušel také pracovat jako číšník, nebo měl pořad na bulvárním webu.

Na děti měl původně platit 131 tisíc měsíčně, pak mu soud snížil alimenty na 25 tisíc na každé dítě. Jeho bývalá manželka u soudu uvedla, že mu navrhla snížit je až na 5 tisíc za dítě, to Řepka akceptoval, peníze ale v plné výši poslal jen jednou, pak už jen část, třeba pouhou pětistovku.

Na špatnou finanční situaci si stěžovala i Renata Řepková. Ta se po rozvodu s Řepkou musela nechat zaměstnat jako asistentka za 23 tisíc korun měsíčně. Na dům, který jí Řepka po rozvodu nechal, jsou podle ní dluhy. S dětmi nemůže jet ani na dovolenou, sám Řepka tam syna Tomassa nikdy nevzal.

U soudu četla soudkyně i výpověď Tomassa Řepky. Ten řekl, že mu Řepka dával podepisovat placení alimentů, synovi ale tvrdil, že je to kapesné. Se synem měl Řepka podle svých slov chodit na večeře a na zápasy MMA. Vztah z ničeho nic ale uvázl na mrtvém bodě. V kontaktu je s dcerou Veronikou.

Státní zástupkyně chtěla snížit alimenty na 5 tisíc měsíčně, to ale Řepkův advokát odmítl s tím, že ani to si bývalý fotbalista nemůže dovolit. "Bylo vyhověno našemu návrhu na odročení. Když to zaplatí, tak předmět tohoto sporu zanikne. Nevím, jak to dopadne. Upozorňoval jsem soud, že nemusí být tato možnost vyčerpána," uvedl po stání Řepkův advokát Jaroslav Jankrle.

Soudkyně jednání odročila na 16. května, tedy dva dny po soudu v Brně, který se bude zabývat Řepkou a alimenty na syna Markuse. Do dalšího jednání v Brně má Řepka uhradit bývalé manželce 19 tisíc, na něž mu soud snížil dluh z původních 175 tisíc. Pak soudce zváží, že mu sníží alimenty na stálo na 2 tisíce korun.


Zařazenoút 12.03.2019 16:03:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/repka-u-soudu-penize-mi-musi-davat-mama-z-duchodu.html

Související témata

Tomáš Řepka | Řepka


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.