ŘSD představilo ústeckému hejtmanovi silniční stavby v kraji

Zájem ústeckého hejtmanství o stav přípravy a realizace silničních staveb v kraji stvrdila návštěva Oldřicha Bubeníčka v sídle chomutovské Správy ŘSD.

Hejtman tak navázal na společné koordinační schůzky, které se v letošním roce uskutečnily v sídle Krajského úřadu v Ústí nad Labem. Hlavním tématem dnešního setkání byla doprava v Bílině. „Problém s dopravou v Bílině jsem řešil už v době, kdy jsem tam byl starostou. Od té doby je to ještě horší. Pevně věřím, že současná varianta s tunelem bude konečným řešením, jak tento problematický úsek na silnici I/13 odstranit,“ reagoval na situaci kolem průtahu Bílinou ústecký hejtman. Ředitel chomutovské Správy ŘSD Martin Vidimský k současné situaci v Bílině doplnil, že provozní úsek připravuje na průtahu pokládku nízkohlučného asfaltu a se starostkou města jedná o instalaci mobilních protihlukových stěn. Ty by pak mohly být odstraněny po zprovoznění tunelu. S tím ŘSD počítá kolem roku 2028. „Přípravě stavby věnujeme mimořádnou pozornost. Dopředu řešíme případné problémy a jednáme s dotčenými institucemi. Chceme, aby příprava trvala minimální dobu,“ ujistil hejtmana ředitel Správy Chomutov. Zároveň podotkl, že poslední slovo bude mít Ministerstvo dopravy. Hejtman v souvislosti s přípravou stavby nabídl pomoc kraje, pokud by bylo třeba.

Houstnoucí dopravou a s tím spojeným hlukem je dotčena řada dalších měst a obcí v kraji, což hejtmanství dokládá mnoha stížnostmi a podněty od obyvatel. Správa Chomutov hejtmana informovala o revizi stavu protihlukových opatření a o prověřování dalších lokalit, kde hluk nejvíce trápí obyvatele.

Vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona hejtmanovi popsal stav přípravy i případná rizika u klíčových investičních akcí v kraji. V rámci staveb na dálnici D7 připomněl zahájení obchvatu Panenského Týnce a čerstvě vydané stavební povolení na zkapacitnění obchvatu Loun. S dokončením dálnice ŘSD počítá v roce 2026, kdy by měl být zprovozněn poslední úsek u Postoloprt.

Hejtmana zajímal také stav silnice I/13 v místech, kde došlo k sesuvům a nyní je tam dopravní omezení, a v jaké fázi je plánované zvýšení rychlosti mezi Mostem a Bílinou. Správa Chomutov hejtmana ujistila, že ve všech případech provádí potřebné úkony.

Závěrem Oldřich Bubeníček Správě Chomutov poděkoval za mimořádně dobrou spolupráci a věcný přístup při řešení problematických situací.

Publikováno: 27. November 2019, přímý odkaz


Zařazenost 27.11.2019 10:11:16
Vydáno
ZdrojŘSD
Originálrsd.cz/tiskova-zprava/88300854-4ef8-4b2b-824a-a233d016b84c
KategorieNepublikovat



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.