Tunisko - oficiální partner 29. ročníku Holiday World & Region World v Praze vstupuje do OPEN SKY

Tunisko - oficiální partner 29. ročníku Holiday World & Region World v Praze vstupuje do OPEN SKY

18.02.2020 / 11:44 | Aktualizováno: 18.02.2020 / 14:07

Letňanský areál přivítal ve dnech 13.-16. února 2020 největší regionální výstavu cestovního ruchu Holiday World & Region World 2020. Tunisko bylo čestným hostem 29. ročníku a ministr pro turistiku a řemesla přicestoval do Prahy, aby se zúčastnil slavnostního otevření, informoval, že Tunisko přistoupí k OPEN SKY.

Veletrh Holiday World & Region World 2020 byl místem k jednání turistických centrál, touroperátorů a cestovních kanceláří, které se v Letňanech prezentovaly na rozloze 105 000 m2. Tuniský stánek zajistil Office National du Tourisme (ONTT).

Veletrh Holiday World 2020

Veletrh Holiday World 2020

Na slavnostním zahájení nemohl chybět ani ministr pro turistiku a řemesla Tuniska, René Trabelsi, se kterým se před jeho odjezdem do Prahy setkal velvyslanec ČR v Tunisu Mgr. Jan Vyčítal. Ministr Trabelsi si pochvaloval českou klientelu, která projevuje o Tunisko stabilní zájem. Počet příjezdů v loňské sezóně narostl na 107 000, tj. 40% nárůst oproti roku 2010. (Nepřekonaným rekordem zůstává rok 2006 se 150 000 příjezdy). Ministr se zajímal o to, jak docílit větší atraktivity Tuniska pro Čechy. Velvyslanec se domnívá, že by Češi uvítali větší možnosti sportovního vyžití (cyklo a mototuristika), kterou by nabízelo jak pobřeží, tak i vnitrozemí. Podle ministra resorty nedisponují ani jízdními koly ani skútry, aby vybavily půjčovny. Kola nabízí okamžitou možnost rozšíření stávajících možností trávení volného času turisty a to jak na pobřeží, tak i ve vnitrozemí. Dovezené motorky mají příliš vysoké zdanění a nevyřešeným problémem je jejich pojištění. Se zkušenostmi z diverzifikace turistiky, soustředěné v Tunisku do přímořských resortech také do vnitrozemí může ONTT pomoci Czech tourism, který řeší obdobný problém decentralizace turistiky mimo hlavní město.

Stánek ONTT na veletrhu

Stánek ONTT na veletrhu

Ministr Trabelsi řídí v současné době i ministerstvo dopravy, proto se velvyslanec zajímal o přistoupení Tuniska k dohodě s Evropskou unií o letecké dopravě OPEN SKY. Ministr informoval velvyslance, že Tunisko v březnu 2020 k OPEN SKY přistoupí, aby mohly turisty do Tuniska přivážet charterové společnosti. Ministr uvedl, že již v roce 2019 zajišťoval český Travel service lety na trase Paříž-Monastir a Paříž – Djerba a to pro dalšího touroperátora.

Turismus je nejstabilnějším odvětvím tuniské ekonomiky, který nabízí celou řadu příležitostí, ať již poptávku po jízdních kolech nebo i další motorová vozítka pro turistické rezorty. V minulé sezóně byl projeven zájem o rozšíření nabídky místních značek piva o české ležáky, protože do Tuniska ročně přijíždí 9 mil. turistů, z nich jsou 3 miliony ze dvou sousedních zemí, kde pivo nemají vůbec. Nyní věřme tomu, že i letecká doprava dozná přistoupením Tuniska k OPEN SKY úplné liberalizace a nic nebude bránit dalšímu růstu turistiky, která přispěje k vyšší zaměstnanosti a tím i k řešení nahromaděných problémů země..

Ekonomický diplomat velvyslanectví v Tunisu, Ing. Pavel Černý, CSc., commerce_tunis@mzv.cz



Zařazenoút 18.02.2020 15:02:00
ZdrojMZv ČR v Tunisu
Originálmzv.cz/tunis/cz/obchod_a_ekonomika/tunisko_oficialnim_partnerem_29_rocniku.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.