Změny v programu REACT-EU

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová se dnes dohodla s ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem a předsedou Asociace krajů ČR Martinem Kubou a panem hejtmanem Půtou na změnách v programu REACT-EU, který je určen pro nemocnice.

V tuto chvíli ještě není jasné, které projekty aktuální výzvy všech 23 kritérií splnily. Kompletně vyhodnoceny by měly být do poloviny července. Alokace výzvy byla 7,9 miliardy, žádostí bylo podáno 112 za celkem 18,7 miliardy. Už nyní je ale zřejmé, že ne všechny projekty daná kritéria splnily. Zároveň se na dnešní schůzce ministryně se zástupcem hejtmanů a s ministrem zdravotnictví shodla na tom, že další výzva pro zařízení péče o zvlášť ohrožené pacienty, která měla být vyhlášena dnes odpoledne, bude odložena.

Hlavní body dohody:
Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová se na dnešním ranním jednání dohodla s ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem, šéfem Asociace krajů ČR Martinem Kubou a hejtmanem Martinem Půtou na tom, že 98. výzva v rámci nástroje REACT-EU se nezruší. Budou se ale hledat zdroje, aby se všechny přihlášené projekty, které projdou úspěšně hodnocením, mohly zafinancovat. Vyhodnocení projektů by mělo proběhnout do poloviny července.

Jedním z řešení, na kterém se všichni shodli, je, že Ministerstvo zdravotnictví a Asociace krajů ČR podpoří projekty desetiprocentním spolufinancováním, nebo poníží rozpočty projektů tak, aby se dostalo na všechny přihlášené projekty, které podmínky splňují. Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dá zároveň podnět na vládu, aby alokované prostředky z plánované tranše ve výši 5,5 mld. byly využity také pro pokrytí 98. výzvy.

Na dnešním jednání bylo rovněž dohodnuto, že výzva č. 99, která měla být otevřena 14. května, se zatím odloží a nebude vyhlášena. I v tomto případě se bude jednat o tom, jak nejlépe nastavit míru kofinancování a upravit limity maximální výše dotace na jeden projekt. Stejně tak i u dalších výzev, které se budou v rámci REACT-EU vyhlašovat, bude MMR společně s Ministerstvem zdravotnictví a Asociací krajů ČR hledat řešení, aby zde kritérium času podání žádosti nebylo ani při splnění všech ostatních kritérií, resp. shodné kvalitně projektů, určující.

Bližší informace na webu MMR. 



Zařazenopá 14.05.2021 11:05:00
ZdrojMZČR
Originálmzcr.cz/zmeny-v-programu-react-eu/
KategorieREACT-EU
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.