Český národní stánek vynikl na strojírenském veletrhu CMTS

Český národní stánek vynikl na strojírenském veletrhu CMTS

13.10.2021 / 23:49 | Aktualizováno: 14.10.2021 / 00:49

Veletrh Canadian Manufacturing and Technology Show (CMTS) přinesl dlouho očekávaný návrat fyzických obchodních jednání a české firmy byly u toho. Největší strojírenský veletrh v Kanadě, který proběhl ve dnech 4. - 7. října 2021 poblíž Toronta, poskytl příležitost k úspěšným B2B jednáním a networkingu s kanadskými a dalšími severoamerickými partnery.

Český národní stánek podpořený z projektu na podporu ekonomické diplomacie a realizovaný Generálním konzulátem ČR v Torontu, agenturou CzechInvest a Ministerstvem průmyslu a obchodu vzbudil značnou pozornost účastníků CMTS, jelikož se jednalo o jedinou ucelenou zahraniční prezentaci. Česká republika tak v očích kanadských partnerů potvrdila svou odhodlanost bojovat o úspěch v tomto vysoce konkurenčním odvětví. Společnosti TOS Varnsdorf, Sanezoo, JHV Solutions, Mainware a Fillamentum ukázaly českou excelenci v pokročilých řešeních od obrábění po automatizaci, robotizaci, strojové vidění a 3D tisk. Ačkoli veletrh dosáhl pouze čtvrtiny kapacity dřívějších ročníků, lze konstatovat, že kvalita jednání a množství získaných kontaktů předčily očekávání v době doznívající pandemie COVID-19.

Veletrh odrážel i snahu Kanady zachovat konkurenceschopnost výrobního a strojírenského sektoru. Výrobní odvětví přitom představuje přibližně 10 % kanadského HDP a 68% vývozu zboží. Kanadská vláda si je vědoma nutnosti strategické podpory zejména průmyslové výroby a její konkurenceschopnosti, pro digitální transformaci směrem k pokročilé výrobě tak byl již v roce 2018 zřízen ontarijský superklastr Next Generation Manufacturing (NGen) s příslibem financování 230 milionů kanadských dolarů. NGen od svého založení podpořil již téměř 60 projektů a případových studií napříč Kanadou a získal přes 3000 členů, zároveň umožňuje širší propojení i s evropskými firmami. Jason Myers, CEO NGen, ve svém vystoupení na CMTS potvrdil význam technologií a služeb ve výrobním odvětví a sílící globální konkurenci.

Veletrh také upozornil na trendy v jednotlivých výrobních sektorech. Flavio Volpe, prezident organizace Canada’s Automotive Parts Manufacturers’ Association, hovořil na veletrhu o celokanadském projektu Arrow na vytvoření prototypu elektromobilu. Vystoupení se také věnovala problematice dodavatelských řetězců a krizi spojené zejména s nedostatkem polovodičů. Lze konstatovat, že tyto trendy vedou Kanadu ke sbližování s Evropou jakožto preferenčním partnerem v rámci snahy o odklon od Číny. České společnosti proto mohou také využít tuto konstelaci a i v budoucnu hledat příležitosti v kanadském strojírenství a navázat na úspěšnou účast na CMTS.

Delegace ČR na veletrhu CMTS

Delegace ČR na veletrhu CMTS

Eva Libs Bartoňová, ekonomická diplomatka, Generální konzulát České republiky v Torontu



Zařazenočt 14.10.2021 00:10:00
ZdrojMZv ČR v Torontu
Originálmzv.cz/toronto/cz/obchod_a_ekonomika/zpravy/cesky_narodni_stanek_vynikl_na.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.