Pozvánka na online konferenci o cirkulární ekonomice

Pozvánka na online konferenci o cirkulární ekonomice

11.11.2021 / 11:15 | Aktualizováno: 11.11.2021 / 12:17

Dne 25. listopadu 2021 proběhne již 5. ročník Norské konference o cirkulární ekonomice, kterou je možnost volně sledovat online. Norsko je na poli přechodu k cirkulární ekonomice velmi ambiciózní a chce si vybudovat jedinečné know-how. Akci proto pořádá již pátým rokem, přičemž během let si vydobyla velmi slušné renomé. Propojuje mezinárodní experty, výzkumníky, firmy vyvíjející produkty pro cirkulární ekonomiku a další subjekty. Konference představí nejnovější poznatky v této oblasti a také příležitosti, které přechod na cirkulární ekonomiku přináší. Ty mohou být zajímavé i pro řadu českých inovativních firem. Po konferenci následuje online matchmakingová akce.

Norsko vydalo svou Národní strategii pro přechod na zelenou cirkulární ekonomiku v červnu 2021. Mezitím v zemi sice došlo ke změně vlády, ale ambice ve vztahu k přechodu na oběhové hospodářství zůstávají vysoké. Země již přechod na oběhové hospodářství de facto zahájila, přičemž na tomto procesu se podílí mj. výzkumné instituce, podnikatelský sektor i samosprávné jednotky (kraje a obce).

Z Norské konference o cirkulární ekonomice se proto logicky stává již tradiční a renomovaná akce. Její letošní pátý ročník poskytne prostor pro diskuzi klíčových policymakerů, expertů a zástupců předních inovativních firem. Debata se bude soustředit na následující témata a otázky: aktuální perspektivy přechodu k cirkulární ekonomice, role EU v tomto procesu, důsledky EU Green Deal pro norskou ekonomiku a spolupráci s EU, aktuální trendy v oblasti výzkumu a inovací, posílení ekologické konkurenceschopnosti.

Na organizaci konference se podílí přední norští hráči na poli cirkulární ekonomiky, mj. státní agentura Innovation Norway, výzkumná organizace SINTEF, Norská vědeckotechnická univerzita (NTNU) či Norská vědecká rada. Akce také představí přední norské firmy, jejichž inovativní přístup je řadí mezi průkopníky přechodu k oběhovému hospodářství (jejich seznam lze najít na webových stránkách akce zde).

Norsko je velmi otevřené finanční podpoře případným projektům zahraničních subjektů, které se zaměřují na přechod k cirkulární ekonomice. Činí tak mj. prostřednictvím Norských a EHP fondů - v jejich rámci jsou vypisovány programy na financování výzkumných a inovačních projektů právě v oblasti cirkulární ekonomiky. Tento fakt představuje ideální příležitost pro spolupráci českých subjektů s norskými partnery. Norsko je také zapojeno do programu Horizon Europe - klíčového programu EU pro financování výzkumu a inovací. Horizon Europe nabízí norským aktérům příležitosti k účasti na projektech s členskými státy EU.

Konference je organizována jako hybridní akce, tzn. kombinuje osobní přítomnost a možnost online sledování. V případě zájmu o shlédnutí konference online je možné se zdarma registrovat zde.

Po konferenci proběhne matchmakingová B2B akce. Zapojí se do ní řada norských aktérů aktivních na poli cirkulární ekonomiky, kteří se mohou stát partnery i pro české subjekty. Informace o tom, jak se zaregistrovat, lze nalézt zde.



Zařazenočt 11.11.2021 12:11:00
ZdrojMZv ČR Oslo
Originálmzv.cz/oslo/cz/obchod_a_ekonomika/aktualni_ekonomicke_zpravodajstvi/pozvanka_na_online_konferenci_o....
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.