České firmy se představily na výstavě Food Expo 2022 v Almaty

České firmy se představily na výstavě Food Expo 2022 v Almaty

09.11.2022 / 11:38 | Aktualizováno: 10.11.2022 / 06:07

Česká filtrační zařízení, pivovary, pece a nápojové linky se představily na potravinářské výstavě FoodExpo v Almaty ve dnech 2.- 4. listopadu 2022. Na samostatných stáncích firem Omnipol, J4, Anticoro Babik, Bílek Filtry, Destila a Pali vystavovali čeští zástupci i místní partneři, někteří z nich využili podpory státu pro účast na výstavách a veletrzích. Velvyslanec ČR Rudolf Hykl se v rámci své pracovní cesty do Almaty zúčastnil oficiální ceremonie zahájení výstavy a navštívil jednotlivé stánky firem. Cílem bylo podpořit jejich účast na výstavě a projednat možnosti případné podpory ze strany zastupitelského úřadu.

Zemědělská a potravinářská výstava Food Expo sdružuje různá odvětví, v rámci kterých se mohou prezentovat firmy z oborů živočišné a rostlinné výroby, balení, HoRex, čištění, filtrace, skladování a mražení. Letošního ročníku výstavy se zúčastnilo přes 450 firem z 28 zemí světa, vč. 9 národních pavilónů (Nizozemí, Polsko, Německo, Bělorusko apod.). České firmy v roce 2022 nebyly zastoupeny v rámci společného stánku, nýbrž samostatně, některé z vystavujících využili dostupných forem státní podpory pro účast na výstavách a veletrzích např. ze strany CzechTrade.

Velvyslanec ČR Rudolf Hykl se v doprovodu ekonomické diplomatky Olgy Kalinové, ředitele zahraniční kanceláře CzechTrade Almaty Petra Jurčíka a zemědělského experta velvyslanectví Artoma Lukašova zúčastnil, jako čestný host a jediný představitel státu na úrovni vedoucího mise, oficiálního zahájení výstavy a obchozu výstavy jako součást oficiální delegace v čele s náměstkem ministra zemědělství Kazachstánu Abulchaira Tamabeka. V rámci úvodního představování firem velvyslanec prezentoval náměstkovi ministra produkci a služby českých firem Bílek Filtry a Omnipol vč. plánovaných projektů dodávek českých technologií do okolních regionů.

Následně česká delegace navštívila stánky jednotlivých českých firem a diskutovala o jejich aktivitách na kazachstánském trhu vč. možností konkrétní pomoci ze strany zastupitelského úřadu. Byla tak informována o vzrůstající poptávce po technologiích firmy J4 v Rusku, firma v minulosti dodala pece do pekárny Aksaj Nan na jihu Kazachstánu. Naopak firma Anticoro Babik se potýká s potížemi při dodávkách na ruský trh s ohledem na sankční položky u řady komponentů a hledá nová odbytiště pro své potravinářské stroje z nerezavějící oceli. Firma Omnipol projednává dodávky investičních celků do sladoven a pivovarů v jižních regionech Kazachstánu. Technologie vystavujících českých firem byly velvyslancem ČR následně ústně i prostřednictvím podkladových materiálů zaprezentovány v průběhu jednání s vedením Almatinské a Žetysuské oblasti v rámci jeho pracovní návštěvy regionů ve dnech 2.-3. listopadu 2022. S firmami byla též projednána možnost uspořádání podnikatelské mise potravinářských technologií na příští rok a byl ustaven přímý kontakt se zemědělským expertem velvyslanectví, který firmám přislíbil asistenci při vyhledávání potenciálních klientů.


Zpracovala: Olga Kalinová, ekonomická diplomatka Velvyslanectví ČR v Astaně

Galerie


Food Expo Almaty 2022

Firma J4 dodává na trh Kazachstánu pece a další zařízení / ???????? J4 ?????????? ? ?? ???? ? ??? ????????????
Stánek firmy Omnipol byl velvyslancem ČR představen náměstkovi ministra zemědělství Kazachstánu / ????? ???????? Omnipol ??? ?????? ?? ??????????? ????-???????? ????????? ????????? ??
Představielé velvyslanectví se zástupcem firmy Anticoro Babik / ????????????? ?????????? ?? ? ?????????  Anticoro Babik
Výstaviště Atakent, kde proběhla výstava Food Espo Almaty 2022 / ??????????? ????? ???????, ??? ?????? ???????? Food Espo Almaty 2022


Zařazenočt 10.11.2022 06:11:00
ZdrojMZv ČR Nur-Sultan
Originálmzv.cz/astana/cz/obchod_a_ekonomika/kazachstan_obchodni_a_ekonomicka/vyznamne_udalosti/ceske_firmy_p...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.