Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

07.12.2022 / 12:08 | Aktualizováno: 08.12.2022 / 09:56

V posledním měsíci českého předsednictví v Radě Evropské unie uspořádalo Velvyslanectví České republiky v Paříži ve spolupráci s největší podnikatelskou reprezentací Francie MEDEF International a dalšími partnery dne 6. prosince 2022 Francouzsko-české business fórum. Tématem akce byl potenciál česko-francouzské spolupráce v oblasti energetiky s důrazem na zavádění nízkoemisního vodíku jako energetického zdroje. Hlavním hostem fóra byl pan Petr Mervart, zmocněnec ministra průmyslu a obchodu České republiky pro vodíkové technologie.

Akce se konala za finanční podpory Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky a agentury CzechInvest v rámci aktivit českých ambasád v zahraničí na podporu ekonomické diplomacie a navázala na česko-francouzskou vodíkovou konferenci v Praze z března 2022.

Hlavními diskutovanými tématy bylo plnění klimatických závazků Evropské unie, potřeba nahrazení fosilních paliv novými nízkoemisními energetickými zdroji a s tím související zavádění nízkoemisního vodíku do praxe, které se neobejde bez mezinárodní spolupráce.

Velvyslanec České republiky ve Francii Michal Fleischmann ve svém úvodním projevu připomněl dosavadní úspěchy českého předsednictví v Radě Evropské unii, jehož agendu výrazně určuje aktuální složitá energetická situace v Evropě. Petr Mervart, zmocněnec ministra průmyslu a obchodu pro vodíkové technologie představil hlavní body Národní vodíkové strategie České republiky a v diskusi s předsedou asociace France Hydrogen Philippem Bouclym nastínil potenciál další česko-francouzské spolupráce, který vidí především v otázce regulatorní, ve spolupráci mezi českými a francouzskými soukromými subjekty a na třetích trzích. Stéphane Espinasse, Head of Iveco Bus Brand Worlwide a předseda French-Czech Business Council MEDEF International představil konkrétní česko-francouzský projekt vývoje meziměstského vodíkového autobusu ve Vysokém Mýtě, realizovaný v rámci Významných projeků společného evropského zájmu IPCEI.

Druhá část business fóra přiblížila přítomným zástupcům francouzských firem podnikatelské a investiční prostředí České republiky, její aktuální ekonomickou situaci a formy státní podpory zahraničních investic. Martin Partl, ředitel odboru zahraničních aktivit agentury CzechInvest seznámil přítomné s českým výzkumným a vodíkovým ekosystémem a existujícími projekty výroby, přepravy a ukládání nízkouhlíkového vodíku. Klára Rundtová z nadnárodní právní kanceláře Kinstellar informovala o situaci na českém trhu práce, podmínkách zaměstnávání pracovníků se zaměřením na hlavní rozdíly mezi českým a francouzským pracovním a daňovým právem. Ředitel Francouzsko-české obchodní komory v Praze, Michal Macko představil služby, které komora dlouhodobě nabízí francouzským firmám investujícím v tuzemsku.

Akce se zúčastnili zástupci významných francouzských firem z oblasti energetiky a mobility: EDF - státní energetická společnost, VINCI Concessions - globální lídr v oblasti dopravní infrastruktury, RATP Developpement - provozovatel sítě městské a meziměstské veřejné dopravy, Transdev Group - operátor veřejné a udržitelné dopravy a řada dalších. Přítomní byli také zástupci francouzské státní správy, Ministerstva Evropy a zahraničních věcí a Ministerstva hospodářství, financí, průmyslové a digitální suverenity.

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce

Česko-francouzské business fórum na téma vodíkové spolupráce



Zařazenočt 08.12.2022 09:12:00
ZdrojMZv ČR v Paříži
Originálmzv.cz/paris/cz/obchod_a_ekonomika/cesko_francouzske_business_forum_na_tema.html

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.