Zprávy z města



Zobrazeno je 25 z celkem 542 záznamů na stránce:

< předchozí stránka -1- 2 3 4 5 ... 22 další stránka >
  • Logo JičínVýzva občanům: Jičín sbírá návrhy na názvy nových ulic, které vzniknou v lokalitě bývalých kasáren (18.7.2024)
    Město Jičín spouští výzvu občanům. Chce získat zajímavé návrhy na názvy nových ulic, které jsou nyní budovány v lokalitě bývalých kasáren, jež se rozkládá mezi Valdštejnovou lipovou alejí a čtvrtí Čeřovka. Návrhy je možné posílat na e-mailovou adresu dotaz@mujicin.cz, anebo poštou na Městský úřad Jičín, Žižkovo náměstí 18, 506 01 Jičín, k rukám Jana Jireše. Preferujeme e-mailový kontakt.

  • Vojta FišeraKdo je desetiletý Vojtěch Fišera? Klavírní a houslový virtuos a jeden z největších jičínských talentů století (18.7.2024)
    „Vojta je takový talent, jaký za své působení na ZUŠ nepamatuji a jaký tato ZUŠ v příštích 30 letech nejspíš nezažije. Navíc je to skromný, normální kluk,“ takto hovoří ředitelka ZUŠ J. B. Foerstera Jaroslava Komárková o desetiletém Vojtěchu Fišerovi, klavírním a houslovém virtuosovi. V současnosti je žákem Zuzany Pelcové ve hře na klavír a Ludmily Krčmárikové ve hře na housle. Vojtěch Fišera je žákem milujícím výzvy a publikum a sbírajícím obdiv a ocenění na národních i mezinárodních soutěžích. Jako multiinstrumentalista není schopen říct, zda má raději housle, anebo klavír, ale ze všeho nejraději by si osvojil ještě další nástroj.

  • JičínTechnické služby města Jičína přijmou pracovníka na pozici řidiče pro svoz odpadu [PDF, 50 kB] (16.7.2024)
    Zájemci mohou posílat uchazečskou žádost se strukturovaným životopisem a kontaktem na adresu:
    Technické služby města Jičína, Textilní 955, 506 01 Jičín, k rukám Bc. Drobného, tel.: 493 544 749, 739 228 923 nebo email: drobny@tsjc.cz.

  • JičínNainstalujte si zdarma mobilní aplikaci Úřad v mobilu / Hlášení rozhlasu a budete mít informace jako na dlani - nyní i s výstrahami ČHMÚ (16.7.2024)
    Díky mobilní aplikaci Úřad v mobilu / Hlášení rozhlasu se dozvíte vše - novinky z Jičína, chystané akce, odstávky a od července také výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu, což se při letošních bouřkách a vlnách horka hodí. Kromě toho aplikace umožňuje nahlásit drobnou závadu, na kterou ve městě narazíte. Aplikaci si stáhněte zcela zdarma z Google Play nebo App Store.

  • KinoV úterý 16. července startuje letní kino v Zámeckém parku (15.7.2024)
    Letní kino v Zámeckém parku se připravuje na promítání. Program začíná v úterý 16. 7 a potrvá do soboty 3. 8. Kompletní program s možností koupě vstupenek je k dispozici na stránkách Kulturních zařízení města Jičína - Biografu Český ráj. Z nabídky filmů si vybere každý. Chystá se promítání českých hitů i hollywoodských trháků, které si každý rád zopakuje na plátně.

  • České dráhyAktuální výluky na železnici (15.7.2024)
    České dráhy zveřejnily výlukový jízdní řád na srpen, ale také na konec července a na začátek září. Od 5. do 7. srpna bude ve výluce trať Jičín - Hořice. Od 8. srpna do 7. září bude ve výluce trať Ostroměř - Hořice. Od 30. 7. do 1. 8. bude ve výluce trať Hradec Králové - Hněvčeves. Pro podrobnosti se podívejte do dokumentů, které jsou přiloženy k této zprávě.

  • psychiatrie pavilonJičín dále koordinuje kroky s krajem pro chystaný pavilon psychiatrie (11.7.2024)
    Rada města schválila několik smluv s Královéhradeckým krajem, které se týkají připravované výstavby nového pavilonu oblastní nemocnice v Bolzanově ulici (tzv. pavilon psychiatrie). I když je Královéhradecký kraj investorem, město Jičín se chce na tomto projektu podílet, a to vybudováním parkovacího domu, jenž bude propojen s pavilonem.

  • Tenisová halaNová multifunkční tenisová hala v Jičíně se otevírá veřejnosti (3.7.2024)
    V pondělí 1. července se konalo slavnostní otevření nové sportovní haly, která vyrostla v jičínském areálu zastřešením dvou tenisových kurtů. Nyní se otevírá všem, kteří si chtějí přijít zahrát. Zajednat si kurt je možné přes rezervační systém Sportovních zařízení města Jičín. Investiční akci za zhruba 65 milionů korun zajistilo město Jičín a v rámci výstavby vznikla i nová venkovní tribuna, zrekonstruovaly se dva venkovní kurty a šatnu s halou propojil nový rukáv. Projekt byl podpořen dotací od Královéhradeckého kraje ve výši 7 milionů Kč. Tenis, badminton i jiné sporty tak bude možné Jičíně provozovat celoročně.

  • Logo JičínČervencové odstávky elektrické energie (8.7.2024)
    Společnost ČEZ distribuce, a.s., informovala o následujících odstávkách elektřiny. Rozklikněte tuto zprávu.

  • JičínV ulici U Stadionu budou první polopodzemní kontejnery na tříděný odpad (1.7.2024)
    Rada města schválila výsledek veřejné zakázky na akci: Výstavba polopodzemních kontejnerů v lokalitě U Stadionu. Výstavbu zajistí firma STAVBY KOŤÁTKO s.r.o. za cenu 1 407 230 Kč včetně DPH a práce proběhnou od července do poloviny listopadu 2024. První polopodzemní kontejnery v Jičíně budou umístěny v ulici U Stadionu, na parcele č. 1122/45.

  • MatějkováŘeditelka MŠ Fügnerova Zdenka Matějková končí ve funkci po 37 letech. Přinášíme krátký rozhovor (28.6.2024)
    Se školním rokem 2023/24 se uzavřela jedna velká éra. Paní Zdenka Matějková zakončila své 37leté působení jako ředitelka Mateřské školy Fügnerova a odchází na zasloužený odpočinek. V pozici ředitelky ji v novém školním roce nahradí Mgr. Andrea Matoušková, která vyhrála výběrové řízení. Doposud v mateřské škole pracovala jako učitelka.

  • BlaníkV pátek 28. 6. 2024 bude Valdštejnovo náměstí patřit koncertu k 25. výročí rádia Blaník! (27.6.2024)
    Oblíbené rádio Blaník slaví 25. narozeniny a v Královéhradeckém kraji si vybralo pro koncert město Jičín. Koná se v pátek 28. 6. od 17 hodin na Valdštejnově náměstí. Vstup je zdarma a zdvořile prosíme občany o malou součinnost. V pátek neparkujte na Valdštejnově náměstí ani do něj po 15. hodině nevjíždějte a neparkujte ani v ulici Smiřických. Páteční trhy se přesouvají na Husovu ulici, ale v sobotu už trhy proběhnou jako obvykle. Přijďte oslavit začátek prázdnin. Občerstvení zajištěno.

  • JičínV ulici U Stadionu budou první polopodzemní kontejnery na tříděný odpad (26.6.2024)
    Rada města schválila výsledek veřejné zakázky na akci: Výstavba polopodzemních kontejnerů v lokalitě U Stadionu. Výstavbu zajistí firma STAVBY KOŤÁTKO s.r.o. za cenu 1 407 230 Kč včetně DPH a práce proběhnou od července do poloviny listopadu 2024. První polopodzemní kontejnery v Jičíně budou umístěny v ulici U Stadionu, na parcele č. 1122/45.

  • VOS logoZastupitelstvo schválilo vklad majetku do Vodohospodářské a obchodní společnosti Jičín a.s. (26.6.2024)
    Zastupitelstvo města na doporučení Rady města Jičína schválilo nepeněžitý vklad do Vodohospodářské a obchodní společnosti Jičín a.s (VOS a.s.). Vodárenská společnost, jejímiž akcionáři jsou výhradně obce a města na Jičínsku, tak získá do vlastnictví majetek a výměnou upíše městu Jičín kmenové akcie.

  • Logo JičínKomuniké z 49. jednání Rady města Jičína [DOCX, 112 kB] (25.6.2024)
  • Logo JičínPocitovou mapu horka lze vyplnit až do poloviny července. Označte v ní, kde v Jičíně se cítíte příjemně nebo kde pociťujete horko (9.7.2024)
    Kde se v době horka cítíte v našem městě příjemně a kde naopak nepříjemně? Která místa by mohlo město zpříjemnit a kam by mohla být doplněna zeleň? Právě na tyto otázky se Vás chce město Jičín zeptat pomocí tzv. pocitové mapy horka. Společně s anketou ji lze vyplnit do poloviny července. Odkaz najdete níže po rozkliknutí tohoto článku.

  • KoupalištěChystáte se na Koupaliště Kníže? Kupte si vstupenku online a ušetříte (21.6.2024)
    Při zakoupení vstupenky přes internet se vyhnete čekání u kasy koupaliště Kníže. Navíc ušetříte 10 procent z ceny vstupného. Do systému prodeje vstoupíte přes webové stránky v sekci Koupaliště Kníže, nebo přímo na webové adrese vstupenky.sport-jicin.cz. Po zakoupení obdržíte QR kód a jeho načtením projdete vstupním turniketem.

  • JičínPřípravy na 33. ročník festivalu Jičín - město pohádky jsou v plném proudu (20.6.2024)
    Letošní téma festivalu Jičín - město pohádky, které prostoupí celým festivalem, zní Věda děda Vševěda. Poprvé jsme přizvali umělkyni a grafičku Kateřinu Sankotovou, aby festivalu propůjčila tu pravou pohádkovou tvář. Je totiž autorkou letošních ilustrací a pohádkových dílen. Jičín do svého centra pozve všechny vědce a zvědavce, čaroděje a dobroděje, kosmonauty, mimozemšťany i pozemšťany, kouzelníky, skřítky a další tajuplné bytosti, které 11.–15. září 2024 promění pohádkové město v sídlo divů, pokusů, magie a kouzel.

  • dopravaNový režim zpoplatněného parkování a parkovacích karet vejde v platnost od 1. července (24.6.2024)
    Rada města na svém 49. zasedání dne 12. 6. 2023 vydala Nařízení města Jičína, kterým se vymezují oblasti města, kde lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání silničního motorového vozidla za sjednanou cenu. Nový režim vychází ze Studie úpravy provozu v jádru města, kterou zpracovala Fakulta dopravní ČVUT. Od 1. 7. 2024 bude nově zpoplatněno parkování v ulicích Smiřických, Školní, Lindnerova, Chelčického, Balbínova, Fortna, Nerudova, Čelakovského a rovněž v druhé části parkoviště na autobusovém nádraží.

  • sdílená kolaPilotní projekt Sdílená kola v Jičíně po čtvrtroce od zahájení čeká na první vyhodnocení (13.6.2024)
    Od 1. března jsou na dvaceti stanovištích k dispozici sdílená kola, která představují nový způsob veřejné dopravy po městě Jičín. Sdílená kola jsou velice oblíbená, avšak evidujeme řadu podnětů na zlepšení. V polovině června, čili zhruba po čtvrtroce od začátku sdílených kol, připravujeme první vyhodnocení s ohledem na data GPS a na podněty veřejnosti. Poskytovatelem sdílených kol je společnost Nextbike by TIER. Realizace projektu byla podpořena dotací z Královéhradeckého kraje s finančním přispěním Nadačního fondu Škoda Auto.

  • O pohár starostyFotbalový pohár starosty města Jičína letos získal tým ze ZŠ Husova (12.6.2024)
    15. ročník fotbalového turnaje O pohár starosty města Jičína suverénně ovládl tým ZŠ Husova. V tradičním jičínském turnaji se utkali žáci druhých a prvních tříd z našich čtyř základních škol. Žluťásci z Husovky nenechali nikoho na pochybách. Letos nastoupili v mimořádné formě. V turnajovém klání dosáhli na 9 bodů, což byl maximální možný zisk, a dokonce od soupeřů neinkasovali jedinou branku!

  • jezero slunceJe vám horko, anebo máte rádi teplíčko? V obou případech vyplňte Pocitovou mapu horka (10.6.2024)
    Kde se v době horka cítíte v našem městě příjemně a kde naopak nepříjemně? Která místa by mohlo město zpříjemnit a kam by mohla být doplněna zeleň? Právě na tyto otázky se Vás chce město Jičín zeptat pomocí tzv. pocitové mapy horka. Společně s anketou ji lze vyplnit do poloviny července. Odkaz najdete níže po rozkliknutí tohoto článku.

  • Logo JičínOd 3. června začne dopravní omezení v ulici Konecchlumského při křižovatce s ulicí Průmyslová (31.5.2024)
    Důvodem uzavírky je výstavba propojky s ulicí Hradeckou, která usnadní dopravu. Stavební zábor potrvá přibližně jeden měsíc. Výstavbu propojky pro město realizuje firma Chládek a Tintěra Pardubice. Děkujeme za pochopení.

  • KouřStaré kotle nebude možné od 1. září používat (31.5.2024)
    Pouhé čtyři měsíce zbývají na výměnu starého kotle na tuhá paliva emisní třídy 1 a 2. Poté je nebude možné legálně provozovat a za vytápění starým kotlem je možné opakovaně udělit až 50tisícovou sankcí. Stát dlouhodobě podporuje výměnu starých kotlů za ekologičtější systémy vytápění, ale žadatelům o dotaci zastaví příjem žádostí do programu Nová zelená úsporám již k 31. srpnu 2024.

  • Jičínská 50Přinášíme fotky z cyklistické Jičínské 50, která se jela v sobotu 25. května (29.5.2024)
    Za parádního počasí v sobotu 25. května se na start 19. ročníku WEBER Jičínské 50 postavilo 369 bikerů a bikerek celého věkového spektra.

Zobrazeno je 25 z celkem 542 záznamů na stránce:

< předchozí stránka -1- 2 3 4 5 ... 22 další stránka >

Zařazenočt 18.07.2024 09:07:00
ZdrojJičín
Originálmujicin.cz/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=5954&id_ktg=29472
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.