Pracovní prostředí


Magistrát města Jihlavy má 16 odborů a 2 útvary primátora a náměstků primátora. 8 odborů a 2 útvary sídlí přímo na radnici na Masarykově náměstí:

Kancelář primátora

Vedení agendy primátora, náměstků primátora a dalších uvolněných členů samosprávy. Spolupráce a pomoc při organizaci delegací a návštěv i ze zahraničí. Komunikace s veřejností, organizace tiskových konferencí, redakční rady webu a radničního tisku. Zajišťování agendy Projektu Zdravé město a místní Agenda 21.

Primátorský salonek

Primátorský salónek

Tajemník

Organizační a technické zabezpečení schůzí rady města a zasedání zastupitelstva. Vedení personální a mzdové agendy zaměstnanců a členů zastupitelstva. Spolupráce při přípravě a zajišťování průběhu voleb a referend. Spolupráce s osadními výbory. Z ajišťování a zabezpečování materiálních a finančních potřeb jednotek sboru dobrovolných hasičů. V ýkon opatrovnictví dle pověření primátorem na základě rozhodnutí soudu . BOZP. Řešení mimořádných událostí a krizových situací, ochrana obyvatel.

Volby

Příprava na volby

Kancelář tajemníka

Vedení hlavní pokladny magistrátu. Koordinace a správa vozového parku. Komplexní zabezpečení výkonu spisové služby magistrátu a městské policie. Uveřejňování smluv v Registru smluv. Vedení archivu, zajištění skartačních řízení. Legislativní zpracovávání návrhů obecně závazných vyhlášek vydávaných zastupitelstvem a nařízení vydávaných radou na základě věcných návrhů odborů magistrátu. Aplikace zákona o obcích. Podíl na přípravě vnitřních předpisů magistrátu. Administrace a metodická činnost v oblasti veřejných zakázek. Správa budov užívaných magistrátem. Zajištění činnosti v oblasti energetiky města.

Pokladna

Pokladna na jihlavské radnici

Ekonomický odbor

Zajištění hospodaření města z rozpočtového a účetního hlediska včetně finanční strategie střednědobých a dlouhodobých strategický plánů města Jihlavy, koncepční a metodická činnost v oblasti ekonomiky města, správa a výběr místních poplatků a vymáhání veškerých městských pohledávek. Dohled nad obchodními společnostmi města.

Ekonomický odbor


Ekonomický odbor, hrazení poplatků

Odbor rozvoje města

Zajištění přípravy stavebních investic a následnou komplexní realizaci investičních, případně neinvestičních záměrů města v oblasti výstavby. Zajištění dotací z fondů EU, státního rozpočtu, státních a jiných finančních fondů a grantů. Zajištění řízení a implementace strategie Integrované teritoriální investice pro období 2021–2027.

ORM

Zasedací místnost odboru rozvoje města

Odbor informatiky

Údržba a rozvoj webových stránek města, pořizování, údržba a opravy parku výpočetní techniky včetně tiskáren. Z ajišťování běhu aplikací a služeb (pro obce a jejich zřizované organizace) v technologickém centru - zvláště elektronické spisové služby a negarantovaná úložiště dat. P rovoz, údržba a rozvoj webových mapových aplikací. V ypracování geoinformační strategie magistrátu a městské policie.

OI

Rozvoj webových stránek města

Stavební úřad

Odbor v sobě zahrnuje tři samostatné správní úřady, a to obecný stavební úřad, úřad územního plánování a orgán památkové péče. Obecný stavební úřad povoluje umístění, realizaci a užívání staveb, dohlíží na dodržování stavebního zákona. Úřad územního plánování vydává závazná stanoviska ke stavebním záměrům a je pořizovatelem územních plánů pro obce ve svém správním území. Oddělení památkové péče zajišťuje výkon a organizaci státní památkové péče ve svém správním obvodu, vydává závazná stanoviska ke stavebním záměrům a činnostem v MPR a jejím ochranném pásmu.

MASNA 21

Rekonstrukce historického domu Masarykovo náměstí 21

Správní odbor

Vedení matričních knih, přidělování rodných čísel, zajišťování slavnostních obřadů, zápis změn trvalého pobytu. Přijímání žádostí o vydání občanského průkazu a cestovního dokladu. Projednání přestupků stanovených zákonem o některých přestupcích a přestupků podle jiných právních předpisů. Vydávání ověřených výpisů z centrálních registrů a veřejných rejstříků, provádění vidimace, legalizace a zajišťování sociálních pohřbů.

Malá obřadní síň

Malá obřadní síň

Další dva odbory se nachází v bezprostřední blízkosti radnice, v rekonstruované budově v ulici U Mincovny:

Odbor školství, kultury a tělovýchovy (ulice U Mincovny 6 a 8)

Zajišťování podmínek pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na území Jihlavy. Podpora a realizování projektů v oblasti kultury, tělovýchovy a sportu, případně jiných projektů pořádaných statutárním městem Jihlava. Sledování aktivit a vedení přehledu subjektů působících v oblasti kultury, sportu a tělovýchovy. Administrace projektů financovaných z prostředků Evropské unie a jiných veřejných rozpočtů, jejichž předmětem je podpora kvality, rozvoje nebo dostupnosti vzdělávání a školských služeb.

Mincovna

Jedna z chodeb v ulici U Mincovny

Odbor životního prostředí (ulice U Mincovny 6 a 8)

Podíl na zajišťování agendy Národní sítě zdravých měst a Agendy 21. Výkon funkce odpadového hospodáře města. Poskytování informací o životním prostředí. Vydávání loveckých a rybářských lístků. Zakládání a údržba veřejné zeleně (péče o dřeviny, trávníky, výsadby rostlin). V yhlašování památných stromů, zajišťování jejich ošetření a vydávání stanovisek k zásahu do ochranného pásma památných stromů.

Lilie

Lilie v ulici Jana Masaryka

Majetkový odbor (Hluboká 8, oddělení správy realit a úsek bytů ulice Čajkovského)

Evidence majetku. Evidence a vyřizování žádostí o pronájem, pacht, výpůjčku, výprosu, prodej, směnu nebo darování nemovitého a movitého majetku statutárního města Jihlavy. Zřizování věcných břemen. Evidence osob v bytové nouzi majících zájem o byty pro osoby v nepříznivé sociální nebo životní situaci, spojené se ztrátou bydlení nebo s nevyhovujícím bydlením (sociální byty). Evidence a vyřizování žádostí o pronájem bytů ve vlastnictví statutárního města Jihlavy. Zajišťování správy majetku.

Tartan


Oprava a údržba sportovního stadionu Na Stoupách

Odbor technických služeb (ulice Čajkovského)

Zajištění správy vodohospodářských děl a tvorba vodohospodářské koncepce města. Podíl na údržbě a provozu městských vodovodů a kanalizací. Zajišťování běžné údržby a drobných oprav vodních toků a nádrží. Správa kolektorů a historického podzemí. Provádění činností směřujících k záchraně dalších pozůstatků historické hornické činnosti na parcelách ve vlastnictví statutárního města Jihlavy.

Kolektory

Jihlavské podzemí

Odbor dopravy (ulice Tyršova)

Zajišťování správy a údržby městských komunikací, světelného signalizačního zařízení, zimní údržby komunikací a péče o čistotu města. V ydávání rezidentských a předplatitelských karet dle platného Nařízení statutárního města Jihlavy o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města. Součástí odboru dopravy je úsek řidičů, vozidel a přestupků.

Odbor dopravy

Vstupní hala odboru dopravy

Obecní živnostenský úřad (ulice Třebízského)

Přijímání a zpracování ohlášení živností řemeslných, vázaných, živnosti volné a žádostí o koncesi. Přijímání přihlášek k registraci vůči správci daně, oznámení v oblasti sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění. Živnostenské kontroly u podnikatelů. Projednání přestupků spočívajících v porušení povinností stanovených živnostenským zákonem a dalšími zákony svěřenými do působnosti úřadu. Příprava nařízení obce – tržní řád. Vedení evidence zemědělských podnikatelů. Zajišťování agendy jednotného kontaktního místa.

Živnostenský odbor

Živnostenský úřad v Jihlavě

Odbor sociálních věcí (ulice Vrchlického)

Zajištění osobě v ohrožení života či zdraví sociální služby nebo jiné formy pomoci, a to v nezbytném rozsahu. Opatření na ochranu dětí, péče o děti vyžadující zvýšenou pozornost, účast na přestupkovém a trestním řízení vedeném proti mladistvému. Svěření dítěte do výchovy jiných osob. Zprostředkování osvojení a pěstounské péče.

Pokojíček

Místnost pro setkávání s klienty (dětmi) na odboru sociálních věcí

Útvar interního auditu a kontroly

Nezávislé a objektivní přezkoumávání a vyhodnocování vybraných operací při výkonu veřejné správy a vnitřního kontrolního systému orgánu veřejné správy. Spolupráce na projektech směřujících ke zlepšení řízení úřadu. Pr ovádění následné veřejnosprávní kontroly u příspěvkových organizací tj. především sledování finančního hospodaření městem zřízených příspěvkových organizací a metodická pomoc na tomto úseku. Následné veřejnosprávní kontroly na místě u příjemců dotací.

Audit


Kancelář útvaru interního auditu a kontroly

Odbor strategií a architektury

Koncepční činnost v územním plánování a urbanistickém rozvoji města. Zastupování Jihlavy při správních řízeních ve věcech architektury a urbanismu, podíl na tvorbě a ochraně krajiny a městské zeleně. P říprava koncepce tvorby veřejného prostoru na území města Jihlavy, příprava podkladů a zpracování požadavků města na pořízení územního plánu, regulačních plánů a jejich změn.

UMA


Vizualizace náměstí před mateřskou školou v lokalitě za NC Aventin od ÚMA

Městská policie Jihlava (ulice Křižíkova)

Zajištění ochrany a bezpečnosti osob a majetku. Dohlíží na dodržování obecně závazných vyhlášek a nařízení obce a na dodržování čistoty na veřejných prostranstvích. Provádění preventivní pochůzkové činnosti v centru města se zvláštním důrazem na městskou památkovou rezervaci. Podílí se na prevenci kriminality v obci. Obsluha městského kamerového dohlížecího systému.

MP

Cyklistická hlídka městské policie

Zodpovídá: Bc. Lucie Maxová
Vytvořeno / změněno: 4.1.2023 / 4.1.2023

Zařazenoút 04.06.2024 13:06:00
ZdrojJihlava
Origináljihlava.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5967&id=557276

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.