Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP

Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP

16.06.2023 / 12:22 | Aktualizováno: 16.06.2023 / 13:33

Ve dnech 11. až 13. června 2023 proběhla v Malajsii za podpory projektu PROPED úspěšná mise výrobců zdravotnických prostředků, vedená prvním náměstkem ministra zahraničních věcí Jiřím Kozákem. Během návštěvy jednal náměstek Kozák s malajsijským Úřadem pro zdravotnické prostředky (Medical Device Authority). Uskutečnil také bilaterální konzultace na tamním MZV, kde se setkal se svým protějškem, náměstkem ministra zahraničních věcí Malajsie Mohamadem Bin Alaminem. Na půdě malajsijského parlamentu jej přijal náměstek ministryně zdravotnictví Lukanisman bin Awang Sauni.

Během Česko-malajsijského obchodního fóra zdravotnických prostředků došlo k podpisu memoranda o porozumění mezi českou Asociací výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků (AVDZP) a místní sektorovou asociací (Malaysian Medical Device Manufacturers Association). „Malajsie je pro naše firmy perspektivním trhem. České výrobky se zde těší velkému zájmu, naše podnikatele tak chceme v působení na místním trhu dále podpořit,“ uvedl Kozák.

Návštěva Malajsie se zaměřila i na podporu vědeckotechnické a meziuniverzitní spolupráce. Na prestižní Taylor's University jednal náměstek Kozák s prorektorem pro vědu a inovace Dr. Anthony Ho Siong Hockem. „Spolupráce Česka a Malajsie v oblasti výzkumu a inovací má velký potenciál. Máme zájem navázat na existující projekty a naše partnerství dále prohloubit,“ vysvětlil Kozák.

Během navazující návštěvy Kambodže (13. - 15. června 2023) proběhla řada setkání, mimo jiné s představiteli podnikatelské veřejnosti ze zdravotnického sektoru, evropskými podnikateli či adresáty české rozvojové pomoci v oblasti zdravotnictví. Náměstek Kozák absolvoval oddělená jednání se státním tajemníkem Ministerstva zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce Dr. CHEM Widhyou a se státní tajemnicí Ministerstva zdravotnictví Dr. YOUK Sambath.

Součástí návštěvy bylo i předání šesti nemocničních lůžek coby daru firmy LINET Národní pediatrické nemocnici. Nemocnice je od roku 2018 partnerem v rámci české rozvojové spolupráce. V minulosti již obdržela vybavení od firmy TSE, která byla taktéž součástí delegace.

„Kambodža patří mezi prioritní země naší zahraniční rozvojové spolupráce. I díky této spolupráci se českým firmám daří postupně pronikat na místní trh,“ uvedl Kozák.

Delegace se dále zúčastnila obchodního fóra pořádaného ve spolupráci s Kambodžskou obchodní komorou, kterou zastupoval její viceprezident LIM Heng s více než 20 účastníky. Obchodní část české delegace také navštívila výroční zasedání Výboru pro zdravotnictví v rámci Evropské hospodářské komory.

galerie

Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP

Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP
Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP
Náměstek Kozák navštívil Malajsii a Kambodžu s podnikatelskou misí AVDZP


Zařazenopá 16.06.2023 13:06:00
ZdrojMZV
Originálmzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/namestek_kozak_navstivil_malajsii_a.html

Související témata

Malajsie
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.