České firmy se úspěšně prezentovaly na průmyslových dnech dánského ministerstva obrany

České firmy se úspěšně prezentovaly na průmyslových dnech dánského ministerstva obrany

24.08.2023 / 13:38 | Aktualizováno: 30.08.2023 / 10:20

Průmyslové dny Dánské akviziční a logistické organizace ministerstva obrany jsou jedinou příležitostí k přímému oslovení rozhodovatelů ve vztahu k obranným akvizicím a trojice českých firem ji beze zbytku využila.

Dánsko si v souvislosti s napjatou bezpečnostně-politickou situací v Evropě plně uvědomuje, že členství v Organizaci Severoatlantické smlouvy, jež členským státům poskytuje záruku kolektivní obranu, samo o sobě k zajištění dánské bezpečnosti nestačí. Dánsko proto podrobilo důkladnému rozboru vlastní obranné schopnosti a výsledkem jsou ambiciózní plány na jejich rozvoj. To se plně odrazilo také na podobě letošních průmyslových dnů Dánské akviziční a logistické organizace (DALO), podřízené ministerstvu obrany.

Průmyslové dny DALO, které se ve dnech 23. a 24. srpna 2023 již tradičně konaly na kodaňském předměstí Ballerup, se díky letošní rekordní účasti více než 440 vystavovatelů a téměř 6 000 návštěvníků staly největší akcí svého druhu v celém severském regionu. Ve dvou vnitřních a v rozsáhlé venkovní expozici výrobci, kteří mají zájem uspět v zakázkách dánského ministerstva obrany, představili svou produkci z oblasti nejen vojenské techniky a vybavení či výstroje, ale též spojení a komunikace, úpravy vody či alternativních zdrojů energie.

Český obranný a bezpečnostní průmysl na letošním ročníku reprezentovaly tři společnosti: ANV Knives s.r.o., výrobce unikátních a zakázkových nožů ze švédské oceli, Sellier & Bellot JSC, nejstarší výrobce střeliva do ručních zbraní, a SVOS, spol. s.r.o., výrobce pancéřovaných vozidel a balistického skla. Zatímco pro ANV Knives byly průmyslové dny DALO první zkušeností s dánským ministerstvem obrany, další dvě společnosti nejsou pro DALO žádnou neznámou díky jejich úspěchu ve vyhlášených tendrech.

Uvedené společnosti ovšem zjevně nebyly jedinými českými zástupci v Ballerupu. Z češtiny, která na výstavišti mezi účastníky tu a tam zazněla, bylo zřejmé, že řada firem se rozhodla vyslyšet výzvu velvyslanectví ČR v Kodani a na akci se registrovali alespoň jako návštěvníci s cílem získat bližší představu o akci a jejím potenciálním přínosu pro firmy při pronikání na dánský trh.

Český obranný a bezpečnostní průmysl má dánským ozbrojeným silám bezesporu stále co nabídnout. Zástupce velvyslanectví České republiky v Kodani spolu s vedoucí zahraniční kanceláře agentury CzechTrade s působností pro Skandinávii, kteří se akce rovněž zúčastnili, proto ve snaze rozšířit počet českých vystavovatelů na příštím ročníku průmyslových dnů DALO, které se uskuteční opět za rok ve stejném období a na stejném místě, již nyní zvažují možnosti koordinovaného postupu napříč resorty zahraničních věcí, obrany a průmyslu a obchodu.

Autor: Oto Weniger, zástupce velvyslance

SVOS na DALO Industry Days

SVOS na DALO Industry Days

Sellier et Bellot na DALO Industry Days

Sellier et Bellot na DALO Industry Days

ANV Knives na DALO Industry Days

ANV Knives na DALO Industry Days



Zařazenost 30.08.2023 10:08:00
ZdrojMZv ČR Kodaň
Originálmzv.cz/copenhagen/cz/novinky/ceske_firmy_se_predstavily_na.html
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.