Prezident republiky Miloš Zeman na třídenní návštěvě Karlovarského kraje

Novinky

7.3.2016

Prezident republiky Miloš Zeman na třídenní návštěvě Karlovarského kraje

Prezident republiky Miloš Zeman na třídenní návštěvě Karlovarského krajeNa třídenní návštěvu Karlovarského kraje dnes přijel prezident republiky Miloš Zeman spolu s paní Ivanou Zemanovou. Jeho první kroky vedly na krajský úřad, kde diskutoval se členy zastupitelstva a řediteli příspěvkových organizací.


V úvodu setkání prezident poděkoval krajským zastupitelům za práci, kterou pro region v uplynulých letech vykonali, a popřál jim mnoho štěstí do blížících se voleb. Následně se zmínil o budoucí návštěvě čínského prezidenta, který do České republiky přicestuje za několik týdnů se svou delegací. Pro Karlovarský kraj by mohla být spolupráce s čínskou stranou zajímavá hned z několika důvodů. Vzhledem k tomu, že se chystá otevření nových leteckých linek do čínských metropolí, mohl by příliv čínských turistů kompenzovat úbytek ruské klientely. S tím by úzce souvisely i investice do lázeňství a doprovodných služeb.

Uvítání hejtmanemPrezident rovněž pochválil započatou obnovu Císařských lázní a výstavbu hospicu v Nejdku, které mimo jiné na podzim minulého roku udělil záštitu. Kriticky se ovšem vyslovil k obnově kulturních památek v kraji. „Na území vašeho regionu je 76 zchátralých kulturních památek. Přál bych si, aby se Karlovarský kraj začal starat o památky s větší péčí,“ uvedl prezident s tím, že by si při příští návštěvě rád některou z nově opravených památek prohlédl.

DaryV následující diskuzi prezident odpovídal například na otázky týkající se výsledku sobotních parlamentních voleb na Slovensku, kdy se negativně vyjádřil ke Kotlebově Lidové straně Naše Slovensko. Další dotazy směřovaly k migrační politice, nedostatku kvalifikované pracovní síly či zdlouhavé dostavbě dálnice z Prahy do Karlových Varů. „Slibuji, že kdykoliv budu mluvit s panem ministrem Ťokem, budu mu jí neustále připomínat,“ řekl prezident.

V závěru setkání proběhlo vzájemné předání darů a zápis do pamětní knihy. Prezident od hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla obdržel koš s regionálními potravinami a model hradu Loket, který vytvořili vězni z Horního Slavkova. Hejtman od hlavy státu dostal kožené doplňky. Poté se prezident setkal s vybranými představiteli sociálních služeb a odjel na slavnostní oběd s poslanci a senátory na statek Bernard.


Zařazenopo 07.03.2016 13:03:00
ZdrojAsociace krajů
Originálasociacekraju.cz/novinky/prezident-republiky-milos-zeman-na-tridenni-navsteve-karlovarskeho-kraje.ht...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.