Litoměřice mají nový strategický plán. Propojuje všechny oblasti života ve městě

Litoměřice – město s energií. To je motto nového Strategického plánu rozvoje města Litoměřice. Ten slouží jako příprava na možnosti, které přinese budoucnost a nastiňuje ideální stav Litoměřic v roce 2030. Ke strategickému plánu se budou moci vyjádřit také obyvatelé města při veřejném projednávání.

Dokument, který na včerejším zasedání schválili zastupitelé, je rozdělený do pěti oblastí. Ty jsou dále rozpracovány do jednotlivých bodů, jež podrobněji nastiňují směřování města. V první části se vytyčené cíle zaměřují na ekonomiku, podnikání a cestovní ruch. Druhá oblast zahrnuje životní prostředí, územní rozvoj a dopravu s bydlením. Rozvoji sociální oblasti, zdraví, společenskému životu a vzdělávání se věnuje třetí část. Další kapitola vymezuje plány spojené s energetikou, klimatickými změnami, daty a udržitelným rozvojem. Poslední, neméně důležitý bod, se zaměřuje na kvalitní úřad a organizaci města.

Dokument vytvořil tým složený z vedoucích odborů, členů vedení města a odborníků. Podkladem se staly nadřazené strategie a koncepce, plány úřadu, výsledky průzkumu spokojenosti obyvatel Litoměřic z loňského roku a další výstupy z veřejných projednání s obyvateli v jednotlivých městských lokalitách. Jednotlivé oblasti strategického plánu jsou navíc provázány s cíli udržitelného rozvoje OSN.

Díky grafické úpravě, která je v souladu s vizuální identitou města, je dokument na první pohled lépe čitelnější a přívětivější. Autorka grafiky i kreseb Monika Kramplová vysvětlila, že ilustrace je v podstatě komprimovaná mapa, s nadsázkou a s útržky reality.

„Od shora vidíme krajinu Českého středohoří, z níž město plynule přechází na Mostnou horu, Pokratice a níže přes centrum s ikonickými budovami až po Tyršův most a řeku Labe. Mapa má celkem šest částí, z nichž pět ilustruje oblasti strategického plánu,“ nastínila litoměřická grafička.

Starosta Litoměřic Radek Löwy aktualizovaný strategický plán komentoval s tím, že vize a cíle pro dlouhodobý rozvoj města jsou stanoveny koordinovaně a s ohledem na aktuální stav, demografický vývoj a z něj předpokládané potřeby obyvatel města v celé řadě oblastí.

„Strategický plán rozvoje města vychází z konsenzu politické, odborné i občanské veřejnosti. Je důležité mít kvalitně zpracován strategický plán a dlouhodobě připravovat rozvoj Litoměřic tak, aby vyhovoval potřebám našich obyvatel a byly zajištěny důstojné podmínky pro život,“ uvedl starosta a upozornil, že je zároveň nutné plánovat odpovědně a chovat se k městskému rozpočtu ohleduplně.

Ke strategickému plánu se bude moci vyjádřit také obyvatelé Litoměřic. Jeho veřejné projednávání se bude konat ve středu 1. listopadu od 17 hodin v Kulturním a konferenčním centru.


Zařazenopá 15.09.2023 11:09:00
ZdrojLitoměřice
Originállitomerice.cz/aktuality/litomerice-maji-novy-strategicky-plan-propojuje-vsechny-oblasti-zivota-ve-me...
KategorieAktuality
Autorwebmaster@litomerice.cz (Michaela Rozsypalová)
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.