Aktuální informace k výkopovým pracím na Mírovém náměstí

IMG_8351.jpg

Vážení občané,

dovolujeme si Vás informovat, že se v tomto týdnu uskutečnila schůzka vedení města se zástupcem společnosti ZAREPO, který zastupuje investora akce rekonstrukce vodovodu a kanalizace, společnost Severočeské vodovody a kanalizace. Dle aktuálních informací se na Mírovém náměstí bohužel, z důvodu technických problémů, nepodařilo protlačit potrubí bezvýkopovou technologií v celé předpokládané délce. V některých místech protlaku brání staré, nikde neevidované, kanalizační sítě. Z těchto důvodů bude muset zhotovitel část oprav provést výkopem (od stávajícího výkopu před Hotelem U Lva, k začátku Seifertovy ulice). Zhotovitel nyní projednává vyřízení potřebných povolení, neboť tento postup nebyl původně odsouhlasen.

Zhotovitel se za vzniklou situaci omlouvá, ale stav starých sítí nelze bohužel předvídat. Vodovodní a kanalizační sítě v této části města jsou z roku 1966 a generální opravu vyžadují. Případné opakující se opravy havárií by komplikovaly situaci více.

Na závěr si dovolujeme uvést, že město Bílina není investorem ani zadavatelem prací. Tím je Severočeská vodárenská společnost, která je i majitelem a správcem vodovodu a kanalizace. Město Bílina se, v rámci zákonných možností, může jen ke stavbě a jejímu průběhu vyjadřovat. Tak také i v tomto případě činí. Zástupci města např. upozornili na nedostatečné provizorní dopravní řešení a žádají nápravu. Současně město trvá na splnění požadavku na dokončení všech plánovaných prací v tomto úseku v letošním roce, nebo na postupné dokončování a obnovení silničního provozu tam, kde práce skončí.

Zástupce investora slíbil, že bude vedení města průběžně informovat. Následně budou tyto aktuální informace městem zveřejňovány.

V této souvislosti upozorňujeme, že na Mírovém náměstí b yla nově osazena značka „zákaz zastavení“, která neumožňuje podélné zastavení na severozápadní straně náměstí, před Obchodním domem Praha, PECUDem apod. Zákaz zastavení bude důsledně kontrolován městskou policií, neboť při podélném stání , během obousměrného provozu, hrozí újma nejen na majetku, ale zejména na zdraví všech účastníků dopravního provozu na Mírovém náměstí. Díky tomuto opatření by měl být zajištěn plyn ulejší obousměrný provoz.

Prosíme proto řidiče, aby zvážili nutnost na Mírové náměstí zajíždět a aby spíše využili bezplatná parkovací místa v okolních ulicích a na dalších vhodnějších místech, např. v ulici M. Majerové, Wolkerova, Želivského, na Žižkově náměstí, v ulici Břežánská, u prodejny PENNY Market, LIDL a Albert, podél silnice I/13 u husitské bašty, u zimního stadionu, v ulici Pražská naproti „Pentagonu“ nebo u plavecké haly. Všechny uvedené parkovací možnosti se nachází v docházkové vzdálenosti 5-10 minut od Mírového náměstí.

Děkujeme za pochopení a součinnost




Zařazenočt 21.09.2023 13:09:00
ZdrojBílina
Originálbilina.cz/cs/aktuality/aktualni-informace-k-vykopovym-pracim-na-mirovem-namesti.html
guidwww.bilina.cz clanek 341803

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.