Český obranný průmysl má v Kazachstánu dobrou pověst

Český obranný průmysl má v Kazachstánu dobrou pověst

27.09.2023 / 05:13 | Aktualizováno: 27.09.2023 / 05:48

Velvyslanectví ČR v Astaně zorganizovalo ve dnech 10.-16.9. 2023 incomingovou misi devíti kazachstánských zástupců z oblasti obranného průmyslu do ČR. Cílem akce bylo seznámení a případné komerční propojení kazachstánských zájemců s českými podniky působícími v dané oblasti, v odvětví, které má na území ČR dlouhou tradici. Akce byla zorganizována jako projekt na podporu ekonomické diplomacie financovaný z prostředků Ministerstva obrany ČR. Během mise byli účastníci mise seznámeni s řadou českých firem. Kazachstánští zástupci ocenili především praktické ukázky výrobků.

Český obranný průmysl má v Kazachstánu dobrou pověst, řada českých výrobců zde již řadu let své výrobky úspěšně nabízí, nicméně povědomí o jejich výrobě je omezeno v řadě případů na několik stěžejních výrobků. V ČR rovněž existuje řada dalších společností, nabízejících pro kazachstánský trh zajímavé a inovativní výrobky, které nejsou kazachstánským protějškům dosud známé. S tímto ohledem byla zorganizována výše uvedená mise, jejímž cílem bylo seznámit účastníky nejen s již známými firmami, ale i s firmami, které by měly zájem se na kazachstánském trhu etablovat.

Součástí programu byla vedle návštěvy Ministerstva obrany ČR, při které proběhlo představení několika firem, seznámení s aktuální produkcí formou osobní návštěvy. Kazachstánským subjektům byly prezentovány výrobní řady společností VZDUCHOTECHNIK s.r.o., Shark.Aero spol. s r.o., GLOMEX MS, s.r.o., TOVEK, spol. s r.o. a společnosti Rescue Trailer s.r.o. Během ostatních dnů navštívili kazachstánští účastníci firmu AERO Vodochody AEROSPACE a.s., Aircraft Industries a.s., MESIT Holding, a.s., Colt CZ Group SE, TATRA TRUCKS a.s., VR Group, a.s., První brněnskou strojírnu Velká Bíteš, a.s., ŽĎAS, a.s. a MODELÁRNU LIAZ spol. s r.o. Během mise navštívili kazašští zástupci rovněž Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. a Českou obchodní banku, a.s., kde byli seznámeni s možnostmi pojišťování a financování vývozu se státní podporou.

Misi po celou dobu doprovázela ekonomická diplomatka Velvyslanectví ČR v Astaně Markéta Pěčková a vojenský přidělenec obrany ČR plukovník gšt. Ing. Tomáš Říman, Ph.D.

Ze strany kazachstánských subjektů byla mise hodnocena velice pozitivně, zejména ocenili praktické ukázky a návštěvy jednotlivých výrobních podniků. U řady podniků vyjádřili vážný zájem o nákup jejich výrobků.

Galerie


Český obranný průmysl má v Kazachstánu dobrou pověst

MO
Aero
Aero
Aero
Zbrojovka
VR Group
Let Kunovice
Let Kunovice
Mesit
PBS
Tatra
LIAZ


Zařazenost 27.09.2023 05:09:00
ZdrojMZv ČR v Astaně
Originálmzv.cz/astana/cz/zpravy_a_udalosti/cesky_obranny_prumysl_ma_v_kazachstanu.html
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.