České firmy se představily kambodžským partnerům na veletrhu obranného průmyslu v Bangkoku

České firmy se představily kambodžským partnerům na veletrhu obranného průmyslu v Bangkoku

10.11.2023 / 07:33 | Aktualizováno: 10.11.2023 / 07:49

ČR pracuje na oživení kontaktů s Kambodžou v oblasti obranného a bezpečnostního průmyslu a navazuje na dřívější spolupráci. ZÚ Phnompenh využil návštěvy kambodžské delegace na tematickém veletrhu v Bangkoku k představení vystavujících českých firem i přítomných státních aktérů.

Ve dnech 6. – 9. 11. 2023 se v thajském Bangkoku konal obranně-bezpečnostní veletrh Defense & Security 2023. Na společné české expozici se veletrhu zúčastnilo sedm českých vystavovatelů – AERO Vodochody, AVEC CHEM, DSS, EXCALIBUR ARMY, MESIT, PBS Group a Retia. V bezprostředním sousedství se dále prezentovala vlastním stánkem společnost Colt CZ Group (Česká zbrojovka). Přítomný byl i zástupce Tatra Trucks.

Pobyt českých firem a představitelů Ministerstva obrany ČR v regionu poskytl ZÚ Phnompenh, stejně jako v předchozím roce, příležitost k zorganizování jednání české delegace s kambodžskými protějšky v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED). Vedoucí české delegace Daniel Blažkovec, náměstek ministryně obrany, se setkal se Gen. NEANG Phatem, stálým tajemníkem Ministerstva národní obrany Kambodžského království. Během prvního dne veletrhu pak český pavilon navštívili také představitelé kambodžských vzdušných sil v čele se zástupcem velitele generálporučíkem KONG Monym. Ten se z titulu své funkce živě zajímal především o české firmy zabývající se letectvím a výrobou či opravou letadel a vrtulníků.

Kambodžské straně byly poskytnuty podrobné informace o kvalitních produktech a řešeních českých firem. Nejviditelnějším výsledkem akce se v tuto chvíli jeví plán navazující návštěvy konkrétních vystavovatelů přímo v Kambodži v příštím roce. Země v rámci regionu sice patří spíše k menším partnerům, ale to neznamená, že by zde nebyl relevantní potenciál pro spolupráci. Oživení komunikace a navázání na minulé úspěšné partnerství přináší nové příležitosti, a to jak pro úplné nováčky, tak i pro firmy, které již v Kambodži obchodní zkušenosti mají.

Celkově byla česká účast na veletrhu efektivní a koordinovanou kombinací a synergickým propojením několika aktivit a forem prezentace v zahraničí. Vedle představitelů Ministerstva obrany ČR se akce na místě aktivně účastnili rovněž zástupci ZÚ Bangkok, zahraniční kanceláře agentury CzechTrade a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.



Zařazenopá 10.11.2023 07:11:00
ZdrojMZv ČR Phnompenh
Originálmzv.cz/phnompenh/cz/obchod_a_ekonomika/ceske_firmy_se_predstavily_kambodzskym.html
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.