Za plzeňskými dronaři přijela obchodní delegace z Jižní Koreje

Za plzeňskými dronaři přijela obchodní delegace z Jižní Koreje

Plzeň se díky své složce Drony SIT zúčastnila Česko-korejského obchodního setkání v oblasti dronů. Byla to příležitost dostat se mezi špičky v oboru obou zemí a představit činnost místních dronařů zástupcům jihokorejských firem. Plzeňské aktivity je zaujaly natolik, že se do západočeské metropole vypravila delegace vybraných společností. Tým z Drony SIT předvedl nejen technické vybavení, nejpoužívanější bezpilotní letouny a vlastní 3D tisk, ale především aplikace, které dronaři sami vyvíjejí. Právě vývoj softwaru pro bezpilotní průmysl je oblastí, ve které by mohly obě strany najít inspiraci.

Zdroj foto: Drony SIT

Zdroj fotografií: Drony SIT

„Jižní Korea patří mezi světové lídry v oblasti informačních a komunikačních technologií a robotiky. Prezentovat městskou práci s drony těm nejvýznamnějším společnostem v oboru byla pro Plzeň skvělá příležitost. Budoucí spolupráce může Plzni otevřít nové obzory v oblasti bezpilotního letectví. A to je přesně to, co chceme – inovovat a posouvat se stále dál,“ zdůraznil Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Zdroj foto: Drony SIT

Organizátorem obchodního setkání byla Korejská agentura na podporu obchodu a investic spolu s Aliancí pro bezpilotní letecký průmysl. „Drony SIT mají mezi českou komunitou bezpilotního létání velmi dobré jméno a členy aliance jsme od roku 2015. To Plzni přináší řadu možností, jak se podílet na osvětě a vzdělávání, tvorbě legislativy nebo na výzkumu a vývoji v oblasti bezpilotního leteckého průmyslu nejen v Česku, ale mít možnosti spolupráce i se zahraničními partnery,“ uvedl Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Zdroj foto: Drony SIT

Setkání Czechia-Korea Drone Roadshow 2023 se konalo na konci října. „Na obchodním fóru v Praze jsme měli možnost představit naši práci předním českým a jihokorejským firmám. Jejich zájem byl tak velký, že byla domluvena i praktická ukázka v našem zázemí v Cukrovarské ulici. Velmi je zaujala aplikace IZS Stream, díky které mohou hasiči, policisté nebo záchranáři bezpečně sledovat stream z dění v místě zásahu, ať už jde o obraz z dronu nebo z pozemních kamer. Líbil se také software pro inspekce mostních konstrukcí a detekce kůrovce. Nás naopak zaujaly dvě aplikace, které bychom v Plzni mohli využít pro digitální dvojče, bezpečnostní projekty a simulaci krizových scénářů nebo pro lepší modelování dopravy,“ zhodnotil Josef Navrátil, ředitel úseku Drony SIT Správy informačních technologií města Plzně.

Jednání o budoucí spolupráci jsou teprve na počátku, důležité ale je, že plzeňští dronaři o sobě dali vědět i do země vzdálené přes osm tisíc kilometrů.

Editace textu: Eva Barborková


Zveřejněno: 13. 11. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout

Zařazenopo 13.11.2023 14:11:22
Vydáno
ZdrojPlzeň.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/za-plzenskymi-dronari-prijela-obchodni-delegace-z-jizni...

Související témata

Aplikace
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.