BIC Beat přináší novou příležitost pro setkávání plzeňských startupů

BIC Beat přináší novou příležitost pro setkávání plzeňských startupů

Další aktivitou, prostřednictvím které město Plzeň podporuje zakladatele startupů ve svém ekosystému PINE, je nový formát setkávání připravený jako součást projektu budování komunity inovačních firem s názvem BIC Beat. Tyto networkingové akce, jež dají účastníkům nové impulzy, zpětnou vazbu a kontakty, jsou určeny pro zakladatele a manažery mladých inovačních firem, kteří se zde seznámí s úspěšnými podnikateli, investory, se zástupci výzkumných organizací či s poskytovateli dotací, také s mentory, konzultanty a experty. První setkání se uskuteční 23. listopadu 2023 od 18 hodin v TechToweru. Účast je zdarma, je ale potřeba se předem zaregistrovat.

„Kontakty na ty správné lidi mohou sehrát v životě startupu zásadní roli. Naší snahou je inovativním podnikatelům pomoci v těžkých začátcích, seznámit je s důležitými lidmi a být jim oporou. To je benefit, který nabízí Plzeň jako jedno z mála českých měst,“ zdůraznil plzeňský radní Daniel Kůs, jenž má mimo jiné v gesci podporu podnikání.

BIC Beat organizuje Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň ve spolupráci se SIT Portem Správy informačních technologií města Plzně (SITMP) a Plzeňským krajem. „BIC Beat je místem, kde mohou plzeňské startupy probrat problémy, na které při realizaci svých záměrů narážejí, ale i řešení, jež se jim nejlépe osvědčila, případně se domluvit na společných projektech, technickém vývoji či prodeji produktů. Inspiraci zde najdou i ti, kteří o vstupu do podnikání teprve uvažují, například v prostředí SIT Portu či jako studenti zdejší univerzity,“ upřesnil Luděk Šantora, jednatel BIC Plzeň a ředitel SITMP.

BIC Beat - Milan LegátNa každém setkání BIC Beatu představí svůj podnikatelský příběh jeden zakladatel úspěšného startupu. „Ve čtvrtek 23. listopadu to bude Milan Legát, absolvent Fakulty aplikovaných věd ZČU v Plzni, který se po úspěšné kariéře v zahraničí vrátil do rodné Plzně a založil zde firmu Amitia. Ta vyvíjí různá řešení založená na umělé inteligenci, například nástroj, který se naučí sám rozluštit etiketu na balíku se zbožím, najít tam potřebné informace a automaticky je zpracovat,“ pozval Zbyněk Doležal z BIC Plzeň.

V průběhu večera se krátce představí také tyto startupy: PlantControl, s.r.o. (chytré zavlažování pomocí IoT technologie), Guava, s.r.o. (vytvoření platformy pro efektivní komunikaci mezi klientem a tvůrcem) a Tvoje kšandy (malá rodinná firma tvořící originální kousky). Větší část programu pak zabere neformální networking pro navazování vztahů, na který nebývá na jiných akcích dostatek času.

BIC Beat se uskuteční několikrát ročně. Pod označením BIC Beat se do budoucna chystají i další aktivity určené pro jiné cílové skupiny, například pro zavedené technologické podniky z regionu.

Více informací je na webu:
BIC Plzeň

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 20. 11. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout

Zařazenopo 20.11.2023 09:11:07
Vydáno
ZdrojPlzeň.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/bic-beat-prinasi-novou-prilezitost-pro-setkavani-plzens...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.