Ministr Lipavský zahájí ministerskou konferenci Mezinárodní aliance pro svobodu náboženství nebo přesvědčení

Ministr Lipavský zahájí ministerskou konferenci Mezinárodní aliance pro svobodu náboženství nebo přesvědčení

23.11.2023 / 14:37

Kdy: 28.11.2023 , Kde: Černínský palác

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský zahájí v úterý 28. listopadu v Černínském paláci ministerskou konferenci Mezinárodní aliance pro svobodu náboženství nebo přesvědčení (International Religious Freedom or Belief Alliance – IRFBA) s názvem „Svoboda vyznání pod autoritářskými režimy“. Konference se v Praze uskuteční ve dnech 28. – 30. listopadu 2023. Během setkání na úrovni státních delegací, zvláštních zmocněnců, expertů a dalších významných osobností se bude hovořit zejména o zneužívání náboženství k politickým cílům a o náboženském životě v čase digitálního sledování.

V rámci konference se panely budou zabývat zneužíváním náboženství pro politické účely, budováním odolnosti a dopadem nových technologií na potlačování náboženství či náboženských menšin. Hlavní panel bude také analyzovat historické zkušenosti střední Evropy s komunistickou vládou a pomůže pochopit prostředky, kterými represivní režimy v současnosti omezují svobodu náboženského vyznání nebo přesvědčení.

Konference se v Praze uskuteční za účasti členů aliance IRFBA, ke které je nyní připojeno 37 zemí a 3 pozorovatelské země. Cílem konference, organizované zvláštním zmocněncem pro holocaust, mezináboženský dialog a svobodu vyznání, Ústavem mezinárodních vztahů a dalšími partnery, je také zapojit mladé lidi do boje za svobodu náboženství a tématizovat roli žen v tomto boji.

V rámci konference budou mít účastníci možnost navštívit pietní místa a památníky spojené s potlačováním náboženských menšin a účastnit se exhibičního fotbalového zápasu na Velkém strahovském stadionu. Cílem této akce, která je pořádaná ve spolupráci s předním českým fotbalovým týmem AC Sparta Praha, je poukázat na to, jak může sport a zapojení mládeže budovat mezináboženské a mezikulturní komunity podporující sdílenou kulturu respektu.

Informace pro média:

Program konference: https://www.mzv.cz/jnp/en/foreign_relations/freedom_of_religion_or_belief/international_religious_freedom_or.html

Panely: 1. Opening Speeches a 2. Misuse of Religion for Political Purposes and Building Resilience (úterý 28. listopadu od 9:00 – 12:00) a panely 7. Religious Life under Digital Surveillance a 8. Technology and Corporations: How Social Media Platforms and Artificial Intelligence can Protect FoRB (středa 29. listopadu od 9:10 do 11:30) budou živě přenášeny, odkaz na přenos najdete na adrese www.mzv.cz/forb

Pro akreditovaná média budou přístupné veškeré panely na konferenci kromě panelů ve čtvrtek 30. listopadu dopoledne (panel 12 a 13). Při žádosti o akreditaci prosím důsledně uvádějte den a číslo panelu, který chcete navštívit.

Příchod na zahájení konference v úterý 28. listopadu do 8:40 hodin.

Účast pouze po předchozí písemné žádosti o akreditaci (ve formátu den a číslo panelu, jméno, redakce, pozice, telefon), zaslané nejpozději do pondělí 27. listopadu 2023 do 12:00 na karolina_rezkova@mzv.cz



Zařazenočt 23.11.2023 08:11:00
ZdrojMZV
Originálmzv.cz/jnp/cz/kalendar_akci/ministr_lipavsky_zahaji_ministerskou.html

Související témata

Ministr financí
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.