Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky

Publikováno:
28.11.2023
Autor:
71010



Ve dnech 30. října až 10. listopadu 2023 se v Bernu, sídle Světové poštovní unie (SPU), mezivládní specializované organizaci systému OSN, konalo podzimní zasedání stálých orgánů SPU – Rady poštovního provozu a Administrativní rady.

Zatímco Rada poštovního provozu je technickým a provozním orgánem SPU a řeší zejména provozní, ekonomické a obchodní aspekty mezinárodních poštovních služeb, Administrativní rada zajišťuje kontinuitu práce SPU v období mezi kongresy, dohlíží na její činnost a zabývá se regulačními, správními a legislativními záležitostmi.

Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek Podzimní zasedání stálých orgánů SPU bylo významné nejen z důvodu, že se jednalo o první zasedání po mimořádném Kongresu SPU, který proběhl ve dnech 1. až 5. října 2023 v Rijádu v Saudské Arábii a otevřel cestu k většímu zapojení širšího poštovního sektoru do aktivit SPU a navýšení rozpočtu pro roky 2024 a 2025, ale také tím, že Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Ministerstvom dopravy SR v prostorách Mezinárodního úřadu SPU uspořádalo společnou výstavu české a slovenské známkové tvorby ke 30. výročí vzniku dvou samostatných států, poštovních správ a operátorů - České pošty a Slovenské pošty.

Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek V úvodní den plenárního zasedání Rady poštovního provozu, 2. listopadu 2023, u této příležitosti česká a slovenská delegace hostili vernisáž výstavy, kterou slavnostně otevřeli j.e. Masahiko Metoki, generální ředitel SPU; j.e. Alexander Micovčin, velvyslanec Slovenské republiky v Bernu a j.e. Pavlína Šrámková, charge d'affaire České republiky pro Švýcarsko. Akce vzbudila pozitivní ohlasy mezi delegáty z celého světa a poskytla jedinečnou příležitost k mezinárodní propagaci známkové tvorby obou zemí.

Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek Podzimní zasedání stálých orgánů Světové poštovní unie se neslo v duchu oslav 30. výročí samostatnosti České a Slovenské republiky - ilustrační obrázek 9. listopadu 2023 byla již tradičně na programu v rámci zasedání Administrativní rady také Konference o poštovní regulaci. Tentokrát se zaměřila na téma e-commerce. Ten představuje do budoucna důležitý zdroj příjmů pro poštovní sektor a operátory. Aktuální trendy však naznačují, že služby tradičních poštovních operátorů jsou velkými účastníky trhu využívány spíše méně, a to i z důvodu ne velmi flexibilních regulačních rámců, ve kterých působí. Regulační rámce by tak dle diskutujících měly reagovat na aktuální vývoj na trhu, a i v rámci zajištění základních služeb reflektovat odklon od korespondence směrem ke zboží. Nově by tedy pozornost měla být zaměřena primárně na e-commerce, včetně toku dat a peněz, s čímž se bezprostředně pojí také kyberbezpečnost, ochrana dat a soukromí. To vše udržitelným způsobem.



Zařazenoút 28.11.2023 13:11:00
ZdrojMPO.cz - Ekomunikace
Originálmpo.cz/cz/e-komunikace-a-posta/postovni-sluzby/mezinarodni-spoluprace/podzimni-zasedani-stalych-orga...
Autor71010
guid278362
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.