Krátce ze 17. schůze Rady města Aše z 4. 12.2023


Rada města Aše doporučila zastupitelstvu schválit rozpočet města na rok 2024. Na příští rok je navrhován rozpočet schodkový, s příjmy ve výši 393,306 miliónu korun a výdaji 636 miliónů korun. Schodek ve výši 242,7 miliónu korun je kryt prostředky z minulých let a úvěrem. V seznamu investičních akcí je mj. dokončení či pokračování již realizovaných staveb – byty v bývalé ZUŠ, rekonstrukce bývalého AKS na komunitní centrum, rekonstrukce místní komunikace Chebská, rekonstrukce veřejného osvětlení.

Rada města Aše schválila uskutečnění projektů z hlasování v tzv. Participativním rozpočtu 2023 – realizován bude projekt „Cesta na Benešův palouček“, který má zpřístupněním cesty vytvořit produkt cestovního ruchu, a projekt „Lesopark se vzdělávacími prvky“, s návrhem na jeho umístění v obci Kopaniny.

Rada města Aše schválila výsledek zadávacího řízení na provozování městské linkové dopravy (MHD) pro rok 2024 a pověřila starostu podpisem smlouvy s vítězem, společností AKV bus Karlovy Vary, která nabídla nejnižší cenu (2,374 miliónu korun).

Dotace na celoroční činnost v roce 2024. V doporučení ke schválení v zastupitelstvu města je částka 3,355 miliónu korun k rozdělení pro celkem 29 organizací. Podpora je určena na činnost spolků v oblasti sportu, tělovýchovy a dalších volnočasových a zájmových aktivit. Mezi žadateli o nejvyšší částky jsou tradičně TJ Jiskra Aš (621 783 Kč), Volejbal Aš – Klokani, z. s. (309 216 Kč) a Junák – český skaut (245 8902 Kč).

Rada města Aše schválila uzavření smlouvy se společností Iron Shield na využívání služeb kamerového systému na rok 2024. Kamery většinou snímají „hnízda“ separačních nádob, kde se vyskytuje nepořádek.

Rada města Aše schválila změny při realizaci přestavby bývalé základní umělecké školy na byty. Celkem se jedná o 16 změn oproti projektové dokumentaci. Změny znamenají jak více, tak i méně náklady. Cena díla je v současné době 16,46 miliónu korun, se započítání více a méněnákladů bude vyšší o 1,29 miliónu korun a celkové náklady tak stoupnou na 17,775 miliónu korun.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zodpovídá: Milan Vrbata
Vytvořeno / změněno: 6.12.2023 / 6.12.2023

Zařazenost 06.12.2023 16:12:00
Zdroj
Originálmuas.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=52&id=243855
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.