Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice - výzva k účasti v 52. ročníku Lidice 2024 - téma: KARAVANA . Uzávěrka soutěže je 9. února 2024

Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice - výzva k účasti v 52. ročníku Lidice 2024 - téma: KARAVANA . Uzávěrka soutěže je 9. února 2024

26.10.2023 / 15:09 | Aktualizováno: 26.10.2023 / 19:08

Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice byla založena v roce 1967 k uctění památky dětských obětí z české obce Lidice, zavražděných německými nacisty, a všech dalších dětí, které zahynuly ve válečných konfliktech.
Tato původně národní výstava se stala v roce 1973 výstavou mezinárodní a během své historie se stala dobře známou nejen mezi dětmi a učiteli v Československu, ale doslova v celém světě. V posledních letech do výstavy přichází pravidelně více než 25 000 velice kvalitních výtvarných děl od dětí nejen z České a Slovenské republiky, ale i z dalších 70-80 států světa.

Milé děti, vážení pedagogové,

srdečně vás zveme k účasti na 52. ročníku Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice 2024. Soutěž a následná výstava je jednou z největších na světě, každým rokem propojuje tisíce dětí z celého světa. Rok 2024 vyhlásila Organizace spojených národů mezinárodním rokem velbloudovitých a 150 let od svého založení oslaví Světová poštovní unie.

Pro 52. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice bylo zvoleno téma: KARAVANA a podtémata budou brzy doplněna a vyhlášena na této webové stránce. Uzávěrka přihlášek do 52. ročníku soutěže je 9. února 2024

TYPY VÝTVARNÝCH TECHNIK

kresba/malba, grafika, kombinovaná technika, fotografie, film/animace a výtvarné objekty

Hodnocení soutěže a výstava - soutěžní práce hodnotí odborná porota ve dvou kolech. Oceněné práce budou od června 2024 vystaveny na každoroční výstavě v Lidické galerii a oceněné plošné práce po skončení výstavy archivovány. V menších souborech poté putují po výstavních prostorech v České republice i v zahraničí.

Podmínky účasti:

Soutěže a výstavy se mohou účastnit děti ve věku 4–16 let, jednotlivci i děti ze škol a výtvarných kroužků. Lidé s handicapem se mohou účastnit bez věkového omezení.

  • Maximální formát plošné práce: 70 × 50 cm.
  • Maximální formát prostorové práce: 100 × 70 × 40 cm, váha max. 10 kg.
  • Jsou přijímány max. 2 práce jednoho autora v jedné výtvarné technice (malba a kresba, grafika, kombinovaná technika, fotografie, film/animace, prostorové objekty). Autor se může zúčastnit soutěže ve více technikách.
  • Apelujeme na pečlivý výběr zaslaných prací s ohledem na vytvoření co nejkvalitnějšího soutěžního souboru školy.
  • Práce, u kterých může dojít ke stírání a sprášení barev, musí být zafixovány.
  • Fotografie jsou přijímány pouze na kvalitním fotopapíru.
  • Filmy/animace – max. délka 3 minuty.
  • Pro platnou účast v soutěži je nutné splnit všechny podmínky uvedené na www.mdvv-lidice.cz. Nedodržení podmínek nebo nečitelné vyplnění údajů může vést k vyřazení práce ze soutěže.

Přihláška do soutěže

Pro registraci účasti vyplňte přihlášku, která je ke stažení na www.mdvv-lidice.cz/vyzva/. Vyplněnou přihlášku a jmenný seznam účastníků přiložte k zasílaným pracím.

Uzávěrka přihlášek do 52. ročníku soutěže je 9. února 2024 (poslední den pro odeslání přihlášek).

Označení výtvarných prací:

Každou soutěžní práci označte na zadní straně štítkem (ke stažení na webu). Štítek vyplňte čitelně, tiskacími písmeny a latinkou (nejlépe na PC). K prostorovým pracím lze štítek přivázat.

Na štítku uveďte:

  • Jméno, příjmení a věk účastníka.
  • Název a přesnou adresu školy či organizace, která práce posílá (IČO organizace, název školy, ulice, číslo, PSČ, město). Na tuto adresu budou později zaslány informace o ocenění.
  • E-mail školy či organizace a e-mail pedagoga či pedagogů výtvarníků, kteří práce zasílají a chtějí být o soutěži informováni.
  • Pokud účastník soutěží jako jednotlivec, uveďte jeho jméno, věk a domácí adresu, včetně kontaktního e-mailu (rodiče).

Přihlášením účastníka uděluje účastník nebo zákonný zástupce dítěte souhlas se zpracováním uvedených osobních údajů pro potřeby soutěže a výstavy. Více na www.mdvv-lidice.cz/gdpr

Důvody k vyřazení práce ze soutěže:

Jsou přijímány pouze originály prací. Kopie, xeroxy nebo elektronické verze nebudou hodnoceny. Budou posuzovány pouze práce, které dodržují stanovené téma ročníku. Práce větších rozměrů, práce paspartované, podlepené barevnými aj. papíry, či práce nedostatečně označené, budou vyřazeny. Maximální váha 1 zásilky se soutěžními pracemi nesmí přesáhnout 10 kg. Každá jednotlivá práce musí být řádně označena.

Označené soutěžní práce spolu s přihláškou zašlete na adresu:

52. Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice 2024, Lidická galerie, Tokajická 152, 273 54 Lidice, Česká republika nebo kontaktujte Velvyslanectví České republiky v Santiagu de Chile

Těšíme se na Vaši tvorbu.



Zařazenočt 26.10.2023 19:10:00
ZdrojMZv ČR Santiago
Originálmzv.gov.cz/santiago/cz/kulturni_spolecenske_a_sportovni_akce/mezinarodni_detska_vytvarna_vystava.htm...

Související témata

Lidice | Mezinárodní měnový fond
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.