DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Omezení provozu vízového a konzulárního úseku v souvislosti s rekonstrukcí Velvyslanectví ČR v Manile

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Omezení provozu vízového a konzulárního úseku v souvislosti s rekonstrukcí Velvyslanectví ČR v Manile

22.02.2024 / 06:46 | Aktualizováno: 22.02.2024 / 06:58

Velvyslanectví ČR v Manile upozorňuje, že od 29. 2. 2024 bude v jeho prostorách po dobu nezbytně nutnou probíhat rekonstrukce. Tato rekonstrukce bude mít vážný dopad na provoz vízového a konzulárního úseku. Předběžně se odhaduje, že rekonstrukce bude probíhat několik měsíců. Podrobnější informace budou zveřejňovány průběžně, jakmile budou k dispozici. Rekonstrukce je nezbytná kvůli přípravě vízového a konzulárního úseku velvyslanectví na zpracovávání vyšších počtů žádostí v rámci Programu ekonomické migrace kvalifikovaný zaměstnanec v návaznosti na zvýšení příslušné kvóty.

Dne 29. 2. 2024 začne na Velvyslanectví ČR v Manile rekonstrukce, která bude mít vážný dopad na provoz vízového a konzulárního úseku našeho úřadu. Od tohoto data nebude možné nabírat ty vízové žádosti, které se podávají přímo na našem úřadu. Jedná se o žádosti o krátkodobá, resp. schengenská víza pro tzv. rodinné příslušníky občanů EU. A dále se jedná o žádosti o všechna dlouhodobá víza a pobyty podávaná na našem zastupitelském úřadu. Tedy o žádosti o dlouhodobá víza nebo pobyty za účelem sloučení rodiny, studia, podnikání, sezónního zaměstnání atd.

Rovněž nebude možné přijímat a zpracovávat žádosti o zaměstnanecké, případně modré karty, v rámci Programů ekonomické migrace vysoce kvalifikovaný zaměstnanec a klíčový a vědecký personál. Také nebude možné nabírání žádostí o zaměstnanecké karty mimo programy ekonomické migrace, tedy těch žadatelů, kteří získají termín na základě registrace k elektronickému slosování.

O obnovení nabírání těchto žádostí budeme informovat neprodleně, jakmile budeme mít tuto informaci k dispozici.

Náš úřad bude i nadále v březnu 2024 zpracovávat žádosti o krátkodobá, schengenská víza nabíraná prostřednictvím tzv. externího poskytovatele služeb, resp. ve vízových centrech firmy VFS Global v Manile a v Cebu City a dále také žádosti o zaměstnanecké karty v rámci Programu ekonomické migrace kvalifikovaný zaměstnanec ve vízovém centru VFS Global v Manile. Předmětné žádosti však nebude možné v průběhu rekonstrukce (duben-květen 2024) zpracovávat, a během těchto měsíců nebudou ve vízových centrech ani nabírány, neboť v těchto měsících na velvyslanectví nebudou funkční systémy nutné pro zpracovávání víz ani dalších konzulárních agend.

S ohledem na výše uvedené nebude v tomto období (duben-květen 2024) možné zpracovávat žádosti o cestovní pasy a žádosti v rámci matriční a státoobčanské agendy.

Omezení provozu se týká i žádostí o schengenská víza v zastoupení Slovenska.

Velvyslanectví bude i nadále poskytovat konzulární pomoc při řešení případů českých občanů v nouzi. Nouzová linka velvyslanectví zůstává během celé doby rekonstrukce v provozu.

Velvyslanectví velice předběžně předpokládá, že k obnovení zpracovávání všech výše uvedených agend dojde v první polovině června 2024. Jedná se o předpoklad, který se může změnit. Velvyslanectví bude veřejnost v této věci informovat na svých webových stránkách.



Zařazenočt 22.02.2024 06:02:00
ZdrojMZv ČR Manila
Originálmzv.gov.cz/manila/cz/viza_a_konzularni_informace/aktuality/dulezite_upozorneni_omezeni_provozu.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.