Rekordní nárůst prodejů ojetých vozů v programu Škoda Pluspotvrzuje úspěšnou strategii

„Loňská čísla překonala naše očekávání. Tento úspěch potvrzuje, jak silnou výhodu představuje zázemí dealerské sítě nejsilnější domácí automobilky, která může těžit ze synergií mezi prodejem nových a ojetých vozů.“


Tomáš Duchoň, vedoucí prodeje českého zastoupení Škoda Auto

Zákazníci upřednostňují kategorii Roční vozy
Za celý rok 2023 se v síti Škoda Plus prodalo 49 248 vozů. To představuje nárůst 15 % proti roku 2022, kdy nové majitele našlo téměř 43 000 ojetých vozů. Tento trend potvrzuje, že čeští zákazníci při koupi ojetého automobilu stále více oceňují důvěryhodné partnery a vozy prověřené podle nejpřísnějších podmínek.

Výrazné oživení se dostavilo v kategorii Roční vozy, která zahrnuje automobily do stáří 18 měsíců a s limitem do 30 000 ujetých kilometrů. V této kategorii vlivem stabilizace výroby a dostupnosti většího množství vozů stouply prodeje meziročně o 85 %. Roční vozy jsou předpokladem nejlepšího technického stavu, a to i zásluhou garantovaného nízkého počtu najetých kilometrů.

Roční vozy poskytují nejvyšší záruku kvality technického stavu a garanci skutečného kilometrového nájezdu. Díky přímému propojení programu Škoda Plus s automobilkou v Mladé Boleslavi se u těchto automobilů standardně nabízí prodloužená 5letá tovární záruka. Roční vozy loni tvořily 32,3 % celkového odbytu.

V kategorii Vyzkoušené vozy (stáří 2–5 let) si svůj vůz vybralo 21,1 % zákazníků a zbývajících 46,6 % se rozhodlo pro ojetý vůz starší 5 let. Prodejci Škoda Plus procházejí stejně náročným školením a procesem certifikace jako prodejci nových vozů, a zákazníkům tak poskytují plně srovnatelné služby na profesionální úrovni. Naprostá většina automobilů prodaných prostřednictvím programu Škoda Plus byla zakoupena jako nová v ČR, což s sebou nese značnou výhodu prověřené historie. Průměrná prodejní cena činila 462 155 Kč, průměrný věk 5 let a průměrný nájezd 72 513 kilometrů.

Škoda Octavia a Škoda Fabia – stálice i mezi ojetými vozy
Program Škoda Plus se neomezuje jen na vozy Škoda. Přes deset tisíc zákazníků si loni vybralo automobil některé z dalších značek. Nejpopulárnějším modelem byla Škoda Octavia, pro niž se rozhodlo 24,7 % kupujících. Následovaly další modely domácí značky – Fabia (22,1 %), Scala (10,2 %) a Superb (9,5 %). I na trhu ojetin se potvrzuje trend vzrůstající obliby vozů SUV. Téměř každé 4. prodané vozidlo v programu Škoda Plus (23,8 %) patřilo do této kategorie. Motorům dominují benzinové jednotky. Celkem 65,1 % vozů se prodalo s tímto pohonem, 32,8 % vozů bylo vybaveno naftovým motorem a 1,2 % připadlo na alternativní pohonná ústrojí. Nejoblíbenějším elektrifikovaným modelem se stala Škoda Enyaq.

Kvalita a serióznost na prvním místě
Program Škoda Plus v současnosti nabízí téměř 9 700 vozů, z nichž zhruba 34 % tvoří Roční vozy a přibližně 44 % Vyzkoušené vozy. Prověřené ojeté vozy z certifikovaného programu Škoda Plus jsou k dispozici na více než 150 prodejních místech po celé České republice. Denně aktualizovaný přehled vozů najdou zájemci na portálu www.skodaplus.cz a zde se mohou seznámit s vyhlédnutým automobilem dříve, než se vydají ke konkrétnímu prodejci.

Značka Škoda Plus patří k největším obchodníkům s ojetými automobily na českém trhu a díky pobočkám u většiny autorizovaných prodejců nových vozů Škoda je i regionálně nejdostupnější. Díky serióznímu a transparentnímu přístupu k výkupu i prodeji se etablovala jako důvěryhodný partner pro zájemce o ojetý vůz, a významnou měrou tak přispívá ke kultivaci tuzemského obchodu s ojetými vozy.

The post Rekordní nárůst prodejů ojetých vozů v programu Škoda Plus</br>potvrzuje úspěšnou strategii appeared first on Škoda Storyboard.


Zařazenoút 05.03.2024 09:03:00
ZdrojŠkoda auto tiskové
Originálskoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/rekordni-narust-prodeju-ojetych-vozu-v-programu-skoda-...
KategorieModely, TISKOVÉ ZPRÁVY
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.