Jičín dále investuje do zlepšení škol: Přestavba kanceláří na učebny Montessori brzy začne a MŠ Máj získá nový výtah na stravu

RM schválila vítěze veřejné zakázky na stavební úpravy 2. nadzemní podlaží v budově na autobusovém nádraží (pobočka Komerční banky) pro potřeby školy Montessori. Učebny vybuduje společnost Zdeněk Pauk z Lázní Bělohradu za cenu 3 242 098,25 Kč včetně DPH. Náklady jsou nižší, než jaký byl odhad v dokumentaci. Výuku Montessori město Jičín zavedlo už v současném školním roce, kdy probíhá v areálu ZŠ 17. listopadu. Podmínky však nejsou zcela ideální, a navíc je o tento způsob výuky narůstající zájem ze strany rodičů, proto město Jičín přistoupilo k tomuto stavebnímu záměru.
Komerční banka

V uvedené ceny jsou již promítnuty obě etapy stavebních prací, na které je projekt rozdělen. V současnosti jsou na podlaží kancelářské prostory. Během prací dojde k přestavbě dispozic, vybourání nenosných příček, probourání nových otvorů pro dveře v příčkách, zazdívání, vestavbě sociálního zázemí, k povrchovým úpravám a také k obnově rozvodů, tedy zdravotechniky, elektroinstalace a topení. V první etapě vznikne první učebna, ve druhé další. Město Jičín teprve musí zajistit financování druhé etapy. První učebna bude hotova do letních prázdnin, druhá by mohla vzniknout krátce nato.

RM také schválila uzavření smlouvy se společností MSV výtahy a.s. z Hradce Králové na generální opravu výtahu na jídlo v MŠ Máj. Záměr je součástí rozpočtu na letošní rok. Při výběrovém řízení město Jičín obdrželo dvě nabídky, avšak jednat z nich neúplně reflektovala všechny požadavky kladené na výtah. Z toho důvodu město Jičín uzavře smlouvu s firmou, která technické požadavky zcela splňuje. Výměna výtahu na stravu bude stát 457 025 Kč včetně DPH a půjde o takzvanou „letní“ investici, neboť práce budou probíhat během velkých prázdnin, kdy si děti užívají radovánky, zatímco ve školních budovách každoročně probíhá největší stavební ruch.

-jir-

Zodpovídá: Mgr. Jan Jireš
Vytvořeno / změněno: 5.3.2024 / 5.3.2024

Zařazenoút 05.03.2024 10:03:00
ZdrojJičín
Originálmujicin.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5954&id=1311873



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.