Události řešené MP PV z týdne 10/2024

Události řešené MP PV z týdne 10/2024

4. 3. 2024
Nezajištěné vozidlo. V dopoledních hodinách vyjížděli strážníci prověřit oznámení o samovolném vyjetí vozidla z řady zaparkovaných aut. Na parkovišti v centru města hlídka událost potvrdila. Řidič se nikde v okolí nenacházel. Strážníci vozidlo zatlačili zpět a zajistili proti pohybu. Chybičkou řidiče naštěstí nedošlo k žádné škodě na majetku. Za stěračem strážníci zanechali informaci o povinnosti řidiče, zajistit vozidlo proti samostatnému pohybu.

5. 3. 2024
Lákali na hokej. Ve večerních hodinách si strážník obsluhující městský kamerový dohlížecí systém povšiml trojice mladíků, kteří na ulici Blahoslavova vylepovali plakáty na dřevěné sloupy autobusového terminálu. Na místo byla ihned vyslána hlídka. Strážníci podezřelou trojici zadrželi. Jednalo se o osoby ve věku 17, 20 a 26 let. Pánové uvedli, že jsou vášnivými fanoušky hokeje a vlastnoručně vyrobenými letáčky chtěli nalákat další příznivce tohoto sportu, aby přišli na blížící se zápas. Strážníci mladíky poučili, že se svým jednáním dopustili přestupku proti veřejnému pořádku. Všechny vylepené letáčky na výzvu strážníků trojice odstranila. Zbývající plakátky jim byly hlídkou odebrány. Jejich protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán.

6. 3. 2024
Dobývali se do automatu. Před půl desátou večer vyjížděli strážníci prověřit telefonické oznámení, ve kterém oznamovatelka uvedla, že se do automatu na CBD snaží násilím dostat nějaký muž. Strážníci na místě zjistili jednačtyřicetiletého muže, který kopal a bouchal do přístroje. Dotyčný vložil do automatu hotovost, ale požadované zboží mu nebylo vydáno. Proto se snažil získat peníze zpět. V přítomnosti hlídky svého jednání zanechal. Ke škodě na automatu nedošlo. Strážníci muži doporučili, aby se obrátil na provozovatele a celou situaci s ním řešil. Za šest hodin byl nahlášen další případ, kdy se dvojice mladíků snaží násilím dostat do stejného automatu. Hlídka na místě zastihla již pouze osmnáctiletého muže. Ten uvedl, že ho s kamarádem zlákalo to, že na displeji automatu svítila částka 55 Kč a tu chtěli získat, což se jim nepodařilo, jelikož byl automat v poruše. Ani v tomto případě nebylo zjištěno žádné poškození přístroje. Mladík po projednání celé záležitosti z místa odešel.

automat.jpeg, obrázek se otevře v novém okně

7. 3. 2024
Rušení nočního klidu. Krátce po půlnoci bylo na lince 156 oznámeno rušení nočního klidu v bytovém domě na Kostelecké ulici. Strážníci na místě událost potvrdili. V bytě, ze kterého hluk vycházel, zkontaktovali sedmatřicetiletého muže. Ten se na výzvu strážníků ztišil. Přestupek proti veřejnému pořádku, kterého se muž dopustil, vyřešili strážníci uložením pokuty příkazem na místě.

noční klid.jpeg, obrázek se otevře v novém okně

8. 3. 2024
Nejprve utekl, pak se nahlásil. Během kontrolní činnosti a dohledu na dodržování veřejného pořádku v centru města strážníky před druhou hodinou v noci, zkontaktoval hoch, který uvedl, že bez dovolení opustil diagnostický ústav v Olomouci. Lustrací bylo potvrzeno, že po dítěti je Policií ČR vyhlášeno pátrání. Hledaná nezletilá osoba byla předvedena na služebnu Policie ČR, kde si jej převzal službu konající policista k dalším úkonům.

útěk.jpeg, obrázek se otevře v novém okně

Kuriosní oznámení. Před třetí hodinou ranní se na strážníky prostřednictvím linky 156 obrátila zoufalá žena s prosbou o pomoc jejímu manželovi, kterému se zasekla ruka ve dřevěném obložení postele. K netradičnímu případu byla vyslána hlídka. Strážníci osmdesátiletému muži ve svízelné situaci pomohli a ruku mu z obložení postele vyprostili. Senior tak mohl opět v klidu spát.

Tereza Greplová - MP PV



Zařazenopá 08.03.2024 13:03:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mp-pv-z-tydne...

Související témata

Povinné ručení | Očekávané události
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.