Absolventi programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu byli oceněni na Staroměstské radnici

Absolventi programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu byli oceněni na Staroměstské radnici Foto: Dover

Celkem čtyři slavnostní ceremonie se včera a dnes konaly v Brožíkově sále Staroměstské radnice, při nichž získalo stříbrné a bronzové ocenění 392 mladých lidí. Ti všichni úspěšně absolvovali program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE), který podpořil také Magistrát hl. m. Prahy.

  • 14. března 2024
  • Fotogalerie

„Vidět tak velký počet mladých lidí, kteří se úspěšně zapojili do programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, je inspirující. Je to důkaz toho, jak naše mladá generace přemýšlí o svých aktivitách a dobrovolnictví. Jsem hrdý na to, že Praha podporuje tento program a jeho účastníky. Gratuluji všem absolventům a těším se na další rok plný úspěchů a nových příležitostí pro naše studenty,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volnočasových aktivit Antonín Klecanda, který převzal nad akcí záštitu.

„Vzdělání je tou nejlepší investicí do života a hlavní město bude tyto snahy vždy podporovat. Blahopřeji všem oceněným a věřím, že jejich píle bude inspirací i mladším následovníkům,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

V České republice program inspiruje mladé lidi ve věku od 14 do 24 let již od roku 1995 a v roce 2023 se do něj zapojilo nově 5 300 studentů. V letošním roce plní v Praze program téměř 1 000 studentů v 59 centrech. Každý účastník si volí dovednost, sportovní aktivitu a dobrovolnickou pomoc podle svého zájmu a těm se pak věnuje po dobu, která je spojena s absolvováním bronzové, stříbrné a zlaté úrovně. Po splnění programu následuje ještě tzv. týmová expedice.

Z důvodu vysokého počtu letošních oceněných byly ve středu 13. března na dvou ceremoniích předány certifikáty absolventům z pražských škol a dnes pak byli oceněni také mladí z mezinárodních škol a z DofE online. Studenti, kteří nemají ve své škole místní centrum s vedoucím, absolvují program ve stejném režimu, jen je v jeho průběhu provází externí mentor.

„V letošním roce předáváme ceny největšímu počtu mladých lidí v historii programu v České republice a podobně je tomu také v Praze. Mám radost, že se k nám každoročně připojuje více studentů, pedagogů i škol než v roce předešlém. Upřímně nás těší i podpora Magistrátu hl. m. Prahy pro zapojené organizace,“ doplňuje Tomáš Vokáč, ředitel české pobočky The Duka of Edinburgh’s International Edward.

Program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu založil princ Philip, vévoda z Edinburghu, v roce 1956 jako podporu seberozvoje chlapců a dívek bez ohledu na jejich zázemí, fyzické schopnosti či dovednosti. V roce 1988 byla založena mezinárodní asociace, která podporuje fungování mimo Velkou Británii.


Zařazenočt 14.03.2024 14:03:00
ZdrojPraha
Originálpraha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/absolventi_programu_mezinarodni_ceny...
KategorieTiskové zprávy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.