Škoda Auto odtajnila studii a jméno nového městského SUV

V rámci páteční výroční tiskové konference odtajnila mladoboleslavská automobilka kromě hospodářských výsledků za minulý rok také jméno svého elektrického městského crossoveru, a to společně s designovou studií nabízející první pohled na nový model. Bude jím vůz Škoda Epiq, jehož odhalení je naplánováno na rok 2025. Cena nového modelu se bude pohybovat okolo 25 000 eur. Tento malý městský crossover bude vyráběn ve španělské Pamploně jakožto společný projekt vývoje a výroby značek Škoda, Cupra a Volkswagen, které tvoří skupinu objemových značek Core koncernu Volkswagen.
Škoda Epiq, nový městský crossover z dílny mladoboleslavské automobilky
Škoda Epiq, nový městský crossover z dílny mladoboleslavské automobilky

Nová digitální designová studie značky Škoda ukazuje klíčové prvky a vlastnosti připravované novinky. Malý městský crossover Škoda Epiq s délkou 4,1 metru nabídne prostor pro pět osob a zavazadlový prostor o objemu až 490 l. Vůz by měl nabídnout solidní maximální dojezd na jedno nabití přes 400 kilometrů.
Designová studie modelu Škoda Epiq má výrazně tvarovanou kapotou s nápisem Škoda, leskle černá maska Tech-Deck Face představuje nové pojetí přídě vozů Škoda a zároveň ukrývá elektrická zařízení jako je radar a přední kamera.
Po stranách masky se nachází LED moduly ve tvaru písmene T s dvojí funkcí denního svícení a směrových světel. Přední světlomety jsou umístěny v nižší, sekundární poloze. Jejich světelné moduly disponují technologií LED Matrix a designem, který se inspiroval kubismem.
Boční pohled na vůz charakterizuje výrazná, vysoko umístěná linka, která zdůrazňuje mohutné boky vozu a vizuálně odděluje prosklené horní partie od zbytku karoserie. Pod její úrovní se nachází podběhy kol zvýrazněné lemováním a aerodynamicky optimalizovaná kola. Nízká, mírně se svažující linie střechy přechází ve střešní spojler, zadní partie vozu zaujmou robustním nárazníkem či nápisem Škoda.

Interiér

Škoda Epiq bude prvním sériovým vozem s minimalistickým interiérem, který se bude soustředit na odolné, praktické a udržitelné materiály. Nabízí otevřenou odkládací schránku s bezdrátovým nabíjením pro mobilní telefony ve volně stojící středové konzole, stejně jako další schránky na odložení drobností.
Podobné prvky se nachází také v zavazadlovém prostoru, například háčky na tašky, cargo elementy, upevňovací prvky nebo odkládací prostor ukrytý pod podlahou.
Na dvouramenném volantu se objevuje nový nápis Škoda, stejně jako fyzická tlačítka a haptické otočné ovladače usnadňující ovládání základních funkcí za jízdy.
Mobilní digitální klíč umožňuje širokou škálu nastavení prostřednictvím chytrého mobilního telefonu.
Škoda Epiq také podporuje obousměrné nabíjení, což z vozu učiní pojízdné elektrické úložiště, jež může energii poskytovat domácím a jiným spotřebičům.

Proč Škoda Epiq?

Počáteční písmeno „E“ značí elektrický model Škoda, zatímco písmeno „Q“ na konci řadí vůz do škodovácké rodiny SUV.
Slovo „Epiq“ je odvozené ze starořeckého slova „epos“, jehož významem je „slovo“ nebo „verš“, ale také „příběh“ nebo „báseň“. Toto jméno vyvolává pozitivní asociace, jako skvělý, výjimečný nebo pozoruhodný.

Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 15.3.2024 / 15.3.2024


Zařazenopá 15.03.2024 11:03:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=82439

Související témata

Městský Úřad | Škoda auto | AAA Auto


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.