Krátce z posledního zasedání Zastupitelstva města

Zastupitelstvo

Rozpočet města schválen

Návrh rozpočtu města na rok 2024 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu města Pelhřimov na období 2025 a 2026 – to byl jeden z prvních bodů, které projednalo ve středu 6. března na svém 9. řádném zasedání Zastupitelstvo města Pelhřimova. Návrh počítá s celkovými výdaji ve výši 692 193 000 korun, přičemž kapitálové výdaje činí celkem 305 991 000 korun. Příjmy činí celkem 563 693 000 korun. Schodek tedy představuje celkem 128 500 000 korun a jeho financování je zajištěno převodem vlastních rozpočtových prostředků z minulých let. Návrh rozpočtu byl bez diskuse schválen.

Členství Města Pelhřimov ve spolku Partnerství pro městskou mobilitu, z.s.

Zastupitelé Města Pelhřimov také schválili členství ve spolku Partnerství pro městskou mobilitu, z.s. Toto rozhodnutí otevírá dveře k řadě výhod, které mohou mít vliv na podobu a efektivitu městské dopravy a prostředí. Mezi hlavní výhody členství patří propojení s politiky a úředníky z jiných obcí, což umožňuje spolupráci, sdílení postupů a inovací. Členové budou mít také volný přístup na konference, semináře a školení zaměřená na městskou mobilitu, veřejný prostor a inovace, které spolek pořádá. Dále je poskytována odborná konzultace v oblasti městské mobility a členové získají přístup do znalostní databáze. Propagace udržitelné městské mobility a realizace projektů, přístupů a ambasadorů přesahujících hranice České republiky jsou dalšími výhodami. Členství v tomto spolku také umožní bezplatnou účast obce v celorepublikovém projektu Výzva 10 000 kroků, který probíhá dvakrát ročně. Partnerství pro městskou mobilitu si klade za cíl zlepšit design ulic, podporovat udržitelné formy dopravy, využívat moderní technologie a sdílené služby, a zapojovat občany do plánování změn ve městě. Dalšími výhodami pro členy jsou přímý vliv na tvorbu vládních koncepcí městské mobility a další legislativy, členství v komunikační platformě, katalog příkladů dobré praxe, putovní výstavy, odborné konference, semináře a možnost čerpání financí z dotačních programů pro realizaci pilotních projektů.

Spolek pro budování a implementaci sdílených open source nástrojů, z. s. (dále jen „spolek BISON“) - vstup do spolku a jmenování delegáta za město Pelhřimov

Zastupitelé rovněž schválili vstup města Pelhřimov do spolku BISON, který se specializuje na budování a implementaci sdílených open-source nástrojů. Tento spolek má za zakládající členy významné subjekty jako jsou Kraj Vysočina, Zlínský kraj, Nové Město na Moravě a Kroměříž. Rozhodnutí o vstupu bylo projednáno a schváleno Radou města. Díky členství ve spolku BISON získává město Pelhřimov možnost aktivně se podílet na rozvoji a implementaci inovativních open-source nástrojů, které mohou přinést významné přínosy pro obyvatele i pro městskou infrastrukturu. Vstup do tohoto spolku rovněž otevírá dveře k možnosti spolupráce na důležitých projektech s dalšími regionálními a místními subjekty, což přispěje k posílení pozice města Pelhřimov v oblasti moderních technologií a digitální transformace. Zároveň schválili Ing. Petru Matoušovou, projektovou manažerku z investičního odboru, jako delegátku města do spolku BISON. Toto rozhodnutí vypovídá o důležitosti a zájmu města o aktivní zapojení do činnosti spolku a jeho projekcí.

Příští jednání Zastupitelstva se uskuteční ve středu 24. dubna 2024.

Zodpovídá: Bc. Andrea Unterfrancová
Vytvořeno / změněno: 15.3.2024 / 15.3.2024

Zařazenopá 15.03.2024 15:03:00
ZdrojPelhřimov
Originálmestopelhrimov.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=11891&id=45309
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.