Sportovní areál na Bedřichově čeká oprava za sto milionů

Město připravuje revitalizaci sportovního areálu na Bedřichově. Počítá se s novým fotbalovým hřištěm s umělým povrchem i plochou pro malou kopanou včetně potřebných šaten i sociálního zázemí.

Vizualizace

Vizualizace sportovního areálu, jehož součástí bude i stezka pro pěší a cyklisty

Chátrající sportovní areál na Bedřichově čeká rozsáhlá oprava. Pracovníci odboru rozvoje města aktuálně zajišťují dokumentaci pro společné povolení stavby. „V plánu je nové fotbalové hřiště s umělým povrchem a hřiště na malou kopanou včetně potřebného zázemí jako jsou šatny pro sportovce a rozhodčí, sociální zázemí včetně sprch, technického a technologického zázemí, skladovacích prostor, občerstvení a tribun pro diváky,“ vyjmenoval Pavel Svoboda z odboru rozvoje města s tím, že část plochy nechá město upravit pro hasičský sport.

Podle primátora Petra Ryšky bude nový sportovní areál přínosem nejen pro celou oblast Bedřichova. „V Jihlavě máme aktuálně dvě umělá hřiště, která zdaleka nestačí. Stejně tak není dostatek sportovišť pro malou kopanou, která má ve městě velkou základnu. Jsem proto rád, že revitalizací areálu na Bedřichově se tato situace zlepší. Zároveň pomůžeme i SDH Bedřichov, který nemá v tuto chvíli potřebné sportoviště,“ řekl.

V projektu se bude pamatovat také na okolní prostor, zpevněné plochy, parkování, komunikaci pro pěší i cyklisty a osvětlení.

Vizualizace

Na veřejném projednání k revitalizaci sportoviště, které město uspořádalo, se příchozí zajímali zejména o konkrétní souvislosti s jejich sousedními pozemky a také o bezpečnost a přístupnost areálu.

Architekt Jiří Suchý vysvětlil, že cvičná věž díky zahloubení do terénu bude vyčnívat pouze 5 metrů nad terén, hřiště pro malou kopanou bude oplocené a podél velkého hřiště bude ochranná síť. Celý areál bude pod dohledem kamer.

Dále upřesnil, že součástí zpracovávané dokumentace bude světelná studie a že dnešní technologie umožňují velmi dobře eliminovat světelný smog ze stožárů. Provozovatel areálu TJ Sokol Bedřichov vyvrátil obavu, že se v areálu budou konat koncerty.

Přítomní ocenili, že je v návrhu počítáno s parkovištěm K+R zejména pro rodiče malých dětí a že na svahu k silnici i v areálu zůstane maximum vzrostlé zeleně. Kácená zeleň pak bude v rámci areálu nahrazena. Příchozí také zmínili, že v návrhu chybí dětské hřiště. To sice není součástí stávajícího řešeného území, ale počítá se s ním do budoucna v rámci dalších etap revitalizace širšího okolí.

Na stránkách města Jihlavy je k prohlédnutí studie zpracovaná Útvarem městského architekta, která je podkladem pro celý záměr.

Žádost o dotaci

S ohledem na rozsah projektu bude z finančních důvodů nutné rozdělit ho do etap. „Předpokládáme, že v první fázi vybudujeme fotbalové hřiště s umělým povrchem, sociální zázemí, vodohospodářskou infrastrukturu nebo napojení na ulici Sokolovskou,“ dodal Pavel Svoboda.

Celková předpokládaná hodnota stavby podle zpracované studie je cca 100 milionů korun bez DPH. V první fázi, se kterou by se mohlo začít na jaře 2025, budou náklady činit cca 60 milionů korun bez DPH a město má v plánu požádat o dotaci z Kraje Vysočina ve výši cca 20 milionů korun.

Zodpovídá: Bc. Lucie Maxová
Vytvořeno / změněno: 27.3.2024 / 27.3.2024

Zařazenočt 28.03.2024 10:03:00
ZdrojJihlava
Origináljihlava.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=5967&id=564676

Související témata

Sportovní Klub
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.