Tipy pro organizátory akcí v roce 2024

Tipy pro organizátory akcí v roce 2024
DomůAktuality Tipy pro organizátory akcí v roce 2024
Nové unikátní incentivní aktivity, plánovaná otevření hotelů i multifunkčních prostorů, nabídka dotačních programů pro rok 2024: Czech Convention Bureau představuje výběr novinek letošního roku pro organizátory akcí v jednotlivých regionech.


Region Liberec

Nově otevřené Automoto museum v Lučanech představuje rekonstruované industriální prostory bývalé sklárny s jedinečným géniem loci, které pod svou střechou nyní ukrývají unikáty z řad automobilů a motocyklů, které dvacáté století představilo.

Tradice sklářství, umění, dědictví a píle našich předků – to představuje Huť Marie v Dolním Maxově, která po letech chátrání ožívá jako místo pro společenské akce, sportovní vyžití, relaxaci a posezení nad šálkem kávy.

Ojedinělý butikový hotel a zážitková restaurace s pekárnou V Bezovém údolí byl nově otevřen v Kryštofově údolí. Toto pohádkové místo předčí veškerá očekávání o citlivé rekonstrukci, úctě k tradičním hodnotám či minimalismu v designu. Roubený dům je zároveň unikátní ukázkou vesnické lidové architektury 17. století.

Dotační program 7.11 Rok české hudby 2024 je nový dotační program zaměřený na podporu hudebních a divadelních projektů zaměřených na klasickou hudbu - koncertní akce, divadelní a baletní představení a výstavy vytvořené a realizované na území Libereckého kraje

Zvýhodněná vstupenka do vybraných kulturních příspěvkových organizací v regionu, to je takzvaný eLpass, který jako svou novinku představil Liberecký kraj v druhé polovině roku 2023 ve spolupráci se Zoo Liberec. Do projektu společné vstupenky se zapojily kromě liberecké zoo také Botanická zahrada Liberec, Muzeum Českého ráje v Turnově, Oblastní galerie Liberec, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě a Severočeské muzeum v Liberci. Od roku 2024 je plánováno přizvání dalších významných organizací z regionu, a to včetně zapojení hromadné dopravy a parkování v parkovacím domě Libereckého kraje.

Moravskoslezský kraj

Nové spojení golfových hřišť v Ostravici a na Čeladné vytvořilo od roku 2024 největší golfový resort v České republice a jeden z největších v Evropě. V resortu je také jeden z největších kongresových sálů mimo Ostravu, konkrétně u čeladenského golfového hřiště.

Nový prostor pro akce FUTUREUM: revitalizovaná památka nejen připomíná někdejší historickou funkci, ale prošla proměnou na místo setkávání kreativních lidí, diskusí a prezentací, na laboratoř pro inovace, experimentování a rozvoj kreativity. Unikátní prostory pro akce až pro šatovky osob.

Tipem na zajímavý incentivní program je novinka TECHNOTRASy: Stříbrný důl v podhůří Jeseníků. Návštěvníci mají možnost se vnořit do hlubin podzemí a projít si místa, kde se už od 14. stol. kutalo stříbro.

Nový prostor ORGANICA nabízí moderní incentivu: revoluční fitness centrum Individual. Fitness vytvoří programy pro skupiny na míru.

Pardubický kraj

MICE konference v Pardubickém kraji – Enjoy the Event (20.3.2024) bude již tradičně zaměřená na setkávání a propojení odborníků v cestovním ruchu a sektoru MICE. Na programu jsou čtyři diskuzní panely zaměřené finanční přínosy eventů v cestovním ruchu, firemní očekávání, agentury a pořadatelé eventů a místa vhodná pro pořádání akcí.

Multifunkční sál Sirius Pardubice je zcela novým sálem v unikátních prostorech bývalého podzemního kina Sirius pod budovou Hlavního nádraží Pardubice. Prostor vyniká propojením moderních atributů s původními prvky starého kina. Hlavní sál při divadelním uspořádání pojme až 180 osob, je vhodný pro pořádání firemních večírků, konferencí, filmových promítání či divadelních představení.

Vysočina

V Údolí Svratky vzniká zcela unikátní projekt Továrny Vír, který bude během následujících dvou let přeměněn v hotel, restauraci, zázemí pro outdoorové aktivity, konferenční prostory a mnoho dalšího.

Plzeňský kraj

Ski Bike Špičák - nová restaurace U Lanovky spolupracuje s kuchařem, který vařil i pro dánskou královnu. Restaurace v největším šumavském areálu Špičák dlouhodobě chyběla. Teď se areál může pochlubit novou restaurací s velkou terasou. Jmenuje se symbolicky U Lanovky, najdete ji totiž v novém multifunkčním objektu přímo u dolní stanice zdejší čtyřsedačkové lanovky. Kapacita nové restaurace je 250 míst, je provozována po vzoru gastro provozů v Alpách. Restaurace U Lanovky se zaměřuje na tradiční českou kuchyni v moderním pojetí. Každý den je v nabídce také jedno jídlo vhodné pro sportovce a lidi vyznávající zdravý životní styl a uspokojí též požadavky vegetariánů. Na čepu má skvěle ošetřený Pilsner Urquell.

Nové subjekty v Plzeňském kraji na seznamu národních kulturních památek: Křižíkova tramvaj, plzeňská radnice i poběžovický zámek

Křižíkova tramvaj z r.1899 je nejcennějším historickým vozem ve flotile Plzeňských městských dopravních podniků. To ale neznamená, že jen stojí v depu. Tramvaj je stále provozuschopná, při výjimečných příležitostech se s ní mohou lidé projet v ulicích Plzně.
Už příští sezonu se na památku zámku v Poběžovicích na Domažlicku, spojené se slavným rodem Coudenhove-Kalergi, podívají turisté. Doteď dovnitř nemohli. „Návštěvníci si zatím budou moci prohlédnout tři místnosti a nakouknout do kaple.
Plzeňská radnice je po katedrále svatého Bartoloměje a františkánském klášteře nejhodnotnějším objektem v centru Plzně. Přízemní hala je využívána jako výstavní síň, nachází se zde např. model centra Plzně nebo samurajská zbroj. Komentované prohlídky radnice se konají pouze jednou ročně v rámci Plzeňských oslav vzniku republiky 28. října.

U Tří trubek se otevírá brána do Brd: návštěvníkům Brd se nově otevírá informačně edukativní areál Tři Trubky. Součástí lovekého zámečku je Dům přírody Brd, jehož stálá vnitřní expozice vznikla ve spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny a Muzeem středních Brd

Opatská rezidence v Plasích se po obnově otevře veřejnosti: v areálu kláštera v Plasích skončila kompletní obnova opatské rezidence. Návštěvníkům ji představí nová prohlídková trasa věnovaná šlechtické rodině Metternichů. Obnovena byla budova Starého opatství, Nová prelatura a část zahrad.

Východní Morava

Hotel a restaurace u Ševce - Zrekonstruovaný a nově otevřený hotel U Ševce se nachází v samotném centru města Zlína. Pokoje jsou stylizované v baťovském stylu, pro interiér restaurace jsou použity typické doplňky ve stylu starého "Baťovského" Zlína. Kapacita restaurace je 218 míst.

Hotel Horal – Rožnov pod Radhoštěm: Na konci ledna bude otevřena nová rozšířená část wellness centra. K současným 6 saunám přibudou 3 další - medová, kombinovaná a finská ceremoniální. Celá venkovní zóna bude propojena se současnou vnitřní krátkým podchodem.

Nová expozice "Tragédie na Ploštině" – Ploština: Zrekonstruovaný objekt na Ploštině získal cenu v soutěži stavba roku Zlínského kraje 2023. A to za mimořádný celospolečenský přínos, formu představení a podobu ztvárnění expozice připomínající hrůzné činy 2.světové války.

Hotel Atrium Baltaci, který nabízí širokou nabídku konferenčních prostor pro firemní akce, nyní rozšířil svou nabídku služeb o fitness centrum. Moderní fitness centrum nabízí aktivní vyžití na 3D fitness strojích. Nezapomeňte po sportovním výkonu zrelaxovat své tělo v saunovém světě, který je součástí vstupu do Fitness.

Archeoskanzen Modrá – Výstavba unikátní podzemní klenotnice nedaleko Velehradu v obci Modrá bude dokončena v letošním roce a 20.6.2024 by se měla otevřít veřejnosti. Velkolepá expozice bude mít podobu velkého kruhového panteonu o průměru 20 metrů a celý prostor bude v podzemí. Expozice bude ukrývat klenoty z doby Velké Moravy a má proto příhodný název – Klenotnice Velké Moravy.

Královéhradecký kraj

Město Hradec Králové bude nově vypisovat dotační titul na podporu kongresové turistiky pro rok 2024

V září 2023 byla po náročné rekonstrukci otevřena Jízdárna Kinských, která kromě zcela nového prohlídkového okruhu, prohlídky kočárovny či tematická expozice mapující zrod a věhlas zdejšího chovatelského skvostu – koně Kinských nabízí také multifunkční i výstavní prostory.

Jižní Čechy

Fotbalgolf v České Kanadě - nový areál SportPart R&F nabídne firemní skupinám neobyčejný teambuilding v podobě hry fotbalgolfu.

Po náročné rekonstrukci bylo na přelomu roku otevřeno nové kulturně-společenské centrum Českého Krumlova Port 1560 vybudované v budově bývalého schwarzenberského pivovaru

Šumavsko - Sleva 10% pro skupiny od 10 osob v Lanovém parku Zadov, v mimosezóně možná domluva individuálních slev pro skupiny

Kurz vaření vlastního firemního piva v Českých Budějovicích - vhodné pro menší skupiny, max 30 osob, potravinářský průkaz již není potřeba

Nově otevřený úsek Vltavské cyklostezky z Loučovic do Vyššího Brodu. Tento úsek navazuje na cyklostezku, která dosud končila mezi železničními zastávkami Lipno nad Vltavou - Loučovice. Nově zprovozněná část je dlouhá 5,5 km a pro cyklisty na ní čeká i zpestření - průjezd vnitřkem historického železobetonového kanálu, který byl vybudován v roce 1929 pro elektrárnu Spiro.

Karlovarský kraj

Císařské lázně jsou národní kulturní památka ležící přímo v srdci Karlových Varů, uprostřed lázeňského území chráněného jako součást světového dědictví UNESCO.Prostor nově renovovaných lázní slouží pro pořádání nejrůznějších akcí, od promítání filmů přes kongresy, koncerty až po rauty.

Jako národní kulturní památka připomínají Císařské lázně v Karlových Varech zlatou epochu evropského lázeňství a svou zdobností a bohatou uměleckou výzdobou demonstrují význam a bohatství Karlových Varů na přelomu 19. a 20. století. Během téměř čtyřleté obnovy byla budově vrácena její historická podoba a do lázní se opět vrátil život. Dnes zde najdete moderní multifunční sál, reprezentační Zanderův sál,muzejní expozici zaměřenou na lázeňství, ale pronajmout lze i prostory včetně historických čekáren a odpočíváren. Zvláštním prohlídkovým okruhem je samotná Císařská lázeň – luxusní koupelna, která byla vybudována pro samotného císaře Františka Josefa I.


Ústecký kraj

V roce 2024 se bude po více než 3 letech oprav otevírat v Žatci druhá největší židovská synagoga v ČR. První expozice by měly být otevřeny koncem března.

Chateau Peruc a nové exklusivní prostory pro luxusní MICE klientelu budou otevřeny na podzim letošního roku. Rokokový skvost se nachází pouhých 50 km od pražského letiště, v současné době je otevřen pro soukromé akce a svatby.

Geltschberg – nové ubytování přímo pod horou Sedlo v Českém středohoří s vlastním vinařstvím. Ubytování získalo v prosinci certifikaci České středohoří Regionální produkt v sekci zážitky. Aktuálně probíhá rekonstrukce čtvrté chalupy a stodoly. Stodola bude fungovat jako velká místnost pro oslavy a firemní setkání, navíc zde budou i kanceláře pro tzv. workation – work + vacation

Největší sbírka českého skla v ČR: soukromá sbírka patřící majiteli Panství Velichov.Vše je vystaveno v podzemních pískovcových sklepích cca 20 m pod zemí, které majitel zrekonstruoval. Součástí prohlídky je výstavní galerie, kde jsou nejcennější kousky

Galeriér je zcela novým uměleckým ateliérem v Kyškovicích u Roudnice nad Labem. Ve staré sušárně chmele najdete unikátní prostor s výstavní galerií a zázemím nejen pro umělce, ale i studenty, začínající tvůrce nebo podnikatele s kreativní duší. Prostor nabízí plně vybavený kout pro tvorbu, možnost přespání v penzionu i občerstvení.?Samotná poloha Galeriéru je velmi inspirativní, protože je součástí areálu rodinné farmy, v přírodě u řeky Labe nedaleko malebné Roudnice nad Labem.?

Středočeský kraj

V polovině ledna 2024 se otevírá v Hotelu Sen v Senohrabech zcela nová část jedinečného wellness, která obsahuje termální bazén, moderní ceremoniální saunu a vnitřní relaxační zónu.

Jižní Morava

MojaKarta - Jižní Morava bude mít svou novou digitální turistickou kartu. Turisté ji získají, pokud se ubytují aspoň na 2 noci u zapojených ubytovatelů. S MojaKartou mají v kapse (tedy v mobilu) balíček výhodných nabídek na desítky atraktivit všeho druhu. Od vstupu na hrad po degustaci vína. Pro návštěvníky Brna je k dispozici Brnopas, který zajistí zajímavé slevy a vstupy zdarma i do 5 TOP Cílů (na hrad Špilberk, na věž Staré radnice, do Kostnice u sv. Jakuba, katedrály sv. Petra a Pavla a do brněnské Zoo), ušetří čas i peníze, nabízí plavbu lodí po Brněnské přehradě zdarma, umožní přednostně zakoupit vstupenky do vily Tugendhat, možno zakoupit online nebo na několika prodejních místech v Brně, varianty od 1 do 3 dnů.

Gourmet Jižní Morava a Gourmet Brno představuje seznam gastrotipů v regionu. Gourmet Jižní Morava přináší menu z 5 kategorií: restaurace, bistra, kavárny a cukrárny, vinařství a vinné galerie, pivnice a pivovary. Gourmet Brno pak nabízí to nejlepší a nejchutnější z Brna v 7 kategoriích: restaurace a bistra, cukrárny, kavárny, pivnice, vinárny, bary a s sebou. Návrhy podává nominační komise, hodnocení provádí odborná komise. Jde o unikátní projekt, který umožňuje dobrou orientaci v brněnské gastronomii Brňákům i turistům.

Eventová aplikace Brno Convention Bureau je k dispozici zdarma pro všechny organizátory akcí, hotely i restaurace a umožňuje mít vše o vašem eventu na jednom místě

Vodojemy: Mysteriózní podzemní katedrála. Zážitek jako z jiného světa dávno zaniklých civilizací či počítačových her můžete nově zažít již ve dvou zpřístupněných cihlových vodojemech. V blízkosti samotného centra Brna se na Žlutém kopci pod rozsáhlou travnatou plochou nachází historické vodojemy. Vodojemy na Žlutém kopci jsou technickou památkou a unikátním industriálním prostorem. Jejich zpřístupnění je součástí projektu Brno INdustrial. Vodojemy se v plném provozu pro veřejnost i eventy téměř neomezené velikosti otevírají na Světový den vody 22.3.2024.

Praha

V prosinci 2023 byla otevřena přímo na Staroměstském náměstí v Domu u Zelené lišky nová restaurace 420, která pod vedením michelinského kuchaře Radka Kašpárka prezentuje moderní českou gastronomii v unikátní historické budově pod proskleným stropem

V druhé polovině roku 2024 bude otevřený dlouho očekávaný hotel Fairmont Golden Prague. Luxusní pětihvězdičkový hotel nabídne ubytování ve 297 pokojích, rozsáhlé spa centrum s vnitřním i venkovním bazénem, 3 restaurace, 3 bary a kongresové prostory pro 400 osob.

V polovině roku 2024 bude otevřený nový hotel W Prague v prostorách bývalého slavného hotelu Grand Hotel Evropa v unikátním art-nouveau stylu a nabídne ubytování ve 161 pokojích. Velký lákadlem bude také střešní bar s terasou.

Ve druhé polovině roku 2024 bude po náročné rekonstrukci znovu otevřen prostor Spirála v areálu Na Výstavišti. Unikátní kruhový divadelní prostor nabitý moderními technologiemi bude zároveň sloužit jako nový eventový prostor.

Dokončení a otevření 1. fáze projektu Palác Savarin proběhne ve druhé polovině roku 2024.Projekt Savarin má propojit tři ulice v centru Prahy, první fází je rekonstrukce a restaurování historického paláce od Kiliána Ignáce Dientzenhofera, kolem kterého vznikne náměstí se zahradou, kavárnami a restauracemi.

Zařazenočt 01.02.2024 12:02:00
ZdrojCzechtourism
Originálczechtourism.cz/cs-CZ/Novinky/Archiv/2024/02/Tipy-pro-organizatory-akci-v-roce-2024
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.