Startuje další ročník Cen SDGs: Přihlaste projekt, který mění svět k lepšímu

Startuje další ročník Cen SDGs: Přihlaste projekt, který mění svět k lepšímu

Prestižní Ceny SDGs vyhlašuje Asociace společenské odpovědnosti již od roku 2017. I letos ocení udržitelné české projekty firem, organizací, škol nebo veřejné správy. Tento ročník přinese celou řadu změn a zajímavých novinek. Vedle nových kategorií vzniklo i Zvláštní ocenění Kateřiny Fialkové pro regionální a státní úředníky.

Další novinkou je rozdělení projektů na komerční a nekomerční, oceněny budou za přínos v oblastech Diverzita, rovnost a inkluze; Vzdělání; Inovace, technologie a cirkulární ekonomika; Rozvojová spolupráce, mír a partnerství a Změna klimatu. Chybět nebude ani tradiční kategorie pro Mladého lídra, kterou Asociace uděluje ve spolupráci s Forbes Česko. Zmiňované Zvláštní ocenění Kateřiny Fialkové vytvořili pořadatelé na počest této významné osobnosti české diplomacie.

Ceny vítězům budou předány na slavnostním galavečeru v Černínském paláci 3. října. „Smysl ocenění je mnohem širší, než předání trofejí. Přihlášky jsme spustili během Global Goals Summitu s podtitulem Hear our voices. A to je to, co naše ceny symbolizují – naslouchejte úspěšným příkladům a inspirujte se. Motivace k činům se zhmotní ve formě desítek deštníků v barvách SDGs, které přemístíme do ulic v srdci Prahy společně s edukační výstavou,” vysvětluje Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

Již tradičně je jedním z partnerů ocenění Ministerstvo životního prostředí. „Letošní ročník soutěže probíhá v klíčové chvíli. Loni jsme potvrdili svoje závazky na globálním SDG Summitu v New Yorku a letos bychom měli přijmout nové ve vztahu k budoucím generacím na Summitu pro budoucnost. Jsme v druhém poločase plnění celosvětových cílů udržitelného rozvoje, z hlediska výsledků ale stále pozadu, což se potvrzuje i v našem domácím kontextu, jak vyplývá z aktuální Zprávy o kvalitě života a její udržitelnosti,“ konstatuje ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).

Od roku 2022 jsou Ceny vyhlašovány každý sudý rok. Do uplynulých šesti ročníků se přihlásilo přes 1500 projektů, samotné zapojení pro ně znamená zviditelnění, zvýšení důvěryhodnosti a reputace nebo nezávislé hodnocení od odborníků v daném oboru.

Letošní ročník Cen SDGs vyhlašuje Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem zahraničních věcí a Ministerstvem životního prostředí. Generálním partnerem je Skupina ČEZ. Více informací najdete na webu cenysdgs.cz. Svoje projekty můžete do tohoto prestižního ocenění hlásit do 30. dubna.

Veronika Krejčí &Tiskové oddělení MŽP
tel.: 267 122 835 nebo 267 122 534
e-mail: tiskove@mzp.cz

Nainstalováno: Pasti pomohou při monitoringu sršně asijské

Nainstalováno: Pasti pomohou při monitoringu sršně asijské

Invazní sršeň asijská se v České republice poprvé objevila v říjnu loňského roku v Plzni, nejnovější nález je z letošního února z Hrádku u Rokycan. Představuje značné riziko nejen pro chovy včel, ale i pro volně žijící druhy hmyzu, protože se jimi živí. Klíčový je monitoring míst, kde se sršně už ...

Nad zemí i pod zemí. U Koněpruských jeskyní se otvírá nový Dům přírody Českého krasu

Nad zemí i pod zemí. U Koněpruských jeskyní se otvírá nový Dům přírody Českého krasu

Získat povědomí o přírodě a ochraně Českého krasu a propojit je se zážitky z prohlídky Koněpruských jeskyní. To si klade za cíl Dům přírody Českého krasu, návštěvnické středisko chráněné krajinné oblasti Český kras na Zlatém koni u Koněprus na Berounsku, který dnes slavnostně otevřeli ministr ...

Právě jsme vydali březnové číslo Věstníku MŽP

Právě jsme vydali březnové číslo Věstníku MŽP

Sdělení odboru ochrany ovzduší, kterým se stanoví seznam stanic zahrnutých do státní sítě imisního monitoringu. Sdělení odboru ochrany ovzduší, kterým se stanoví seznam reprezentativních měřicích lokalit pro vyhlašování vzniku nebo ukončení smogových situací.


Zařazenost 27.03.2024 01:03:00
Zdrojmzp.cz
Originálmzp.cz/cz/news_20240328_Startuje-dalsi-rocnik-Cen-SDGs-Prihlaste-projekt-ktery-meni-svet-k-lepsimu
AutorMinisterstvo životního prostředí

Související témata

Cena ropy | Cena plynu | Ceny komodit | Ceny akcií | Vývoj cen
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.