Služební příjem a plat příslušníků a zaměstnanců Policie České republiky

Služební příjem a plat příslušníků a zaměstnanců Policie České republiky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb.

Žadatel se s odvoláním na ustanovení § 8c výše uvedeného zákona domáhal poskytnutí následujících informací:

informace o výši veškerých vyplacených příjmů ze závislé činnosti (mzdy včetně, avšak nikoli výlučně, osobního ohodnocení a všech příplatků), odměn (včetně, avšak nikoli výlučně odměny řádné, mimořádné a odměny za plnění cílových úkolů), jiných příjmů a benefitů spojených s výkonem funkce (včetně, avšak nikoli výlučně, odměny za působení v dozorčích orgánech a naturální požitky – nepeněžitý příjem spočívající v užívání služebního vozidla, poskytnuté ubytování), to vše v hrubé výši tj. před zdaněním , zdůvodnění mimořádné odměny, a počet odpracovaných měsíců, a to u všech zaměstnanců na vedoucích pozicích* a to za kalendářní rok 2023 (vyplacených, resp. poskytnutých v souvislosti s výkonem výše uvedené pozice, resp. funkce za období od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2023).

* V případě úřadu tyto informace poskytněte za nejvyššího představitele instituce (ministr/vedoucí úřadu/ředitel úřadu) a za jeho přímé podřízené (náměstky/ředitele/vedoucí odborů nebo sekcí apod.). V případě subjektů jako jsou národní nebo státní podniky či akciové společnosti ve vlastnictví státu tyto informace poskytněte za nejvyšší představitele subjektu jako jsou předsedové a členové řídícího, dozorčího nebo kontrolního orgánu společnosti. U organizací, které mají regionální/krajské kanceláře/pobočky a pobočka má alespon dvou úrovňovou řídící strukturu, do seznamu zahrňte i vedoucího/řídícího/ředitele těchto poboček.

Prosíme o poskytnutí informací do přiloženého Excelu. Několik listů v Excelu jsme přímo pro Vás předvyplnili na základě údajů, které jste nám poskytli v minulém roce. Pokud je to možné, prosíme o zachování formy (pořadí, počet i význam sloupců) i pro následující listy/subjekty. Doplnění další pozic na nové řádky je samozřejmě možné. Zaslané formuláře zpracováváme strojově a změna způsobí nesprávné uložení Vašich údajů. Děkujeme za pochopení.

Projekt Platy úředníků je dlouhodobý, získané informace tak jsou a budou zveřejňovány na webu www.platyuredniku.cz a tam i kontinuálně porovnávány v čase.

Vzhledem k tomu, že námi požadované informace nejsou pravidelně zveřejňovány v České republice žádným jiným subjektem (institucí vládního nebo nevládního charakteru), než v rámci projektu Platy úředníků (na webu www.platyuredniku.cz ), je splněna podmínka, že žadatel plní poslání dozoru veřejnosti ve věci veřejného zájmu, tedy plní funkci tzv. „společenského hlídacího psa“. Viz rozhodnutí NSS č.j. 2 As 88/2019-29.

Informace prosím zašlete pouze datovou schránkou nebo e-mailem na níže uvedenou datovou schránku/e-mailovou adresu. V případě, že by poskytnutí informace vyžadovalo náklady převyšující v souhrnu 1.000,- Kč, prosím kontaktujte mne.

V předchozích letech jsme totožnou žádost zasílali vždy na všechna krajská ředitelství policie a útvary Policie České republiky s celostátní působností. Z důvodů procesní ekonomie se povinný subjekt v loňském roce i v letech předchozích rozhodl spojit všechny uvedené žádosti o informace v jednu a vyřídit je společně.

Z výše uvedeného důvodu naši žádost adresujeme pouze vám, avšak stejně jako v předchozích letech žádáme výše požadované informace za následující subjekty:

Instituce

Identifikátor datové schránky

Kriminalistický ústav rrpd7zw
KŘP hl. m. Prahy rkiai5y
KŘP Jihočeského kraje eb8ai73
KŘP Jihomoravského kraje jydai6g
KŘP Karlovarského kraje upshp5u
KŘP kraje Vysočina x9nhptc
KŘP Královéhradeckého kraje urnai6d
KŘP Libereckého kraje vsmhpv9
KŘP Moravskoslezského kraje n5hai7v
KŘP Olomouckého kraje 6jwhpv6
KŘP Pardubického kraje ndihp32
KŘP Plzeňského kraje 5ixai69
KŘP Středočeského kraje 2dtai5u
KŘP Ústeckého kraje a64ai6n
KŘP Zlínského kraje w6thp3w
Letecká služba Policie České republiky gyed7zz
Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV eesyd9x
Národní protidrogová centrála SKPV v2jdr7d
Ochranná služba Policie ČR pyrd765
Policejní prezidium České republiky gs9ai55
Pyrotechnická služba 283d744
Ředitelství služby cizinecké policie ybndqw9
Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu SKPV e7gd769
Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy zucgg9t
Útvar pro ochranu prezidenta ČR sfsd748
Útvar rychlého nasazení yr2d762
Útvar zvláštních činností SKPV asgdrju

Policie České republiky konstatovala, že příslušníkům Policie České republiky náleží za výkon služby služební příjem, který podle ustanovení § 113 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 361/2003 Sb.“), tvoří základní tarif, příplatek za vedení, příplatek za službu v zahraničí, zvláštní příplatek, příplatek za službu ve svátek, osobní příplatek, odměna, služební příjem za službu přesčas a stabilizační příplatek. Odměnami nad rámec služebního příjmu jsou kázeňské odměny podle § 49 odst. 2 písm. b) zákona č. 361/2003 Sb. Zaměstnancům Policie České republiky náleží plat za práci ve smyslu ustanovení § 109 odst. 3 písm. a) zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 262/2006 Sb.“), a odměnami nad rámec platu jsou odměny podle § 134 zákona č. 262/2006 Sb.

Povinný subjekt poskytl žadateli požadované informace v anonymizované podobě a v souladu s jeho požadavkem ve stejné struktuře, v jaké mu je opakovaně poskytl v minulosti na základě jeho předchozích obdobných žádostí o informace podle zákona č. 106/1999 Sb.

V tabulkách služební příjem podle § 113 zákona č. 361/2003 Sb., plat podle § 109 odst. 3 písm. a) zákona č. 262/2006 Sb. a odměny podle § 134 téhož zákona byly uváděny v celkové hrubé částce před zdaněním za uvedený počet měsíců, v jejichž průběhu vedoucí pracovník zaujímal příslušnou pozici. Kázeňské odměny podle § 49 odst. 2 písm. b) zákona č. 361/2003 Sb. nepodléhají zdanění, a byly proto uváděny v celkové částce za uvedený počet měsíců, v jejichž průběhu vedoucí pracovník zaujímal příslušnou pozici.

PhDr. Jiří Vokuš, 2. 4. 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenoút 02.04.2024 08:04:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/sluzebni-prijem-a-plat-prislusniku-a-zamestnancu-policie-ceske-republiky.aspx



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.