Agenturu CzechInvest vede nový generální ředitel Jan Michal

Publikováno:
3.4.2024
Autor:
CzechInvest

Dne 2. dubna se Jan Michal oficiálně ujímá pozice generálního ředitele agentury CzechInvest. Stalo se tak na základě výběrového řízení a lednového rozhodnutí ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely. Jan Michal přebírá řízení agentury po Petru Očkovi, který nadále zastává pozici vrchního ředitele sekce digitalizace a inovací Ministerstva průmyslu a obchodu a do této doby byl pověřen řízením CzechInvestu.


„Mou představou je to, aby CzechInvest efektivně podporoval inovace a klíčové projekty s vysokou přidanou hodnotou, což jsou předpoklady moderní ekonomiky. Chceme v Česku vytvořit takové prostředí, ve kterém se bude dařit začínajícím startupům a podnikatelům, ale zároveň bude lákavé pro zahraniční investory. Věřím, že nový generální ředitel přinese do agentury svěží pohled a iniciativu, které nám pomohou těchto cílů dosáhnout,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

„Jsem vděčný za důvěru a příležitost, kterou mi dává nová role generálního ředitele agentury CzechInvest. Mým hlavním úkolem bude přispět k tomu, aby byla česká ekonomika postavena na firmách, které bez ohledu na původ vlastníka v Česku nejen vyrábějí, ale zaměřují se na vědu a výzkum a inovace s vysokou přidanou hodnotou. Tedy technologicky vyspělé firmy, které z Česka řídí svůj kapitál a zároveň ho u nás reinvestují. Dále bude důležité dotáhnout rozpracované projekty, které přispějí k další modernizaci naší ekonomiky, zatraktivnit Česko pro zahraniční investory z klíčových oblastech, jako jsou například polovodiče, hledat příležitosti pro rozšíření aktivit stávajících investorů, zaměřit se na inovativní startupy či nastavit spolupráci se Státní investiční a rozvojovou společností,“ uvedl Jan Michal, generální ředitel agentury CzechInvest, který dodává: „Zároveň bych rád poděkoval svému předchůdci Petru Očkovi, který byl do této doby pověřeným ředitelem a se kterým budeme podobně jako s panem ministrem úzce spolupracovat.“

Jan Michal vystudoval podnikohospodářskou fakultu VŠE a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd UK v Praze. Do agentury CzechInvest přichází z Evropské komise, kde působil jako zástupce ředitele sekce na Generálním ředitelství pro komunikaci a od roku 2017 vedl odbor politického a ekonomického zpravodajství. Během českého předsednictví v roce 2022 působil jako poradce na úřadu vlády, kde se věnoval zejména reakci na energetickou krizi. V letech 2010-16 vedl Zastoupení EK v ČR a během své mise se mj. podílel na zapojení Česka do programu InvestEU a spolupráci s Evropskou investiční bankou. V roce 2016 mu prezident Hospodářské komory udělil Zlatou Merkurovu medaili za aktivní podporu podnikatelského prostředí v ČR. Předtím působil i na Ministerstvu zahraničních věcí.



Zařazenost 03.04.2024 09:04:00
ZdrojMPO.cz - Rozcestník
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/agenturu-czechinvest-vede-novy-generalni-reditel-jan-m...
AutorCzechInvest
guid280485
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.