Kdo si hraje, nezlobí. První zastávkou TECHNOhrátek byla Třemošnice



Na konci března začal na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti technickém v Třemošnici dvanáctý ročník projektu, který se snaží zvýšit zájem žáků základních škol o odborné a technické vzdělání. Frézování, soustružení nebo výrobu klíčenky na 3D tiskárně si vyzkoušelo celkem 126 účastníků TECHNOhrátek.

Na třemošnické učiliště přijeli poznat zdejší školu, učitele a aktivity jako například obrábění kovů nebo truhlářské práce zájemci z 10 základních škol. „Žáci se vykonáváním nejrůznějších zábavných a týmových aktivit lépe seznámili s obory, které se na učilišti vyučují – obráběčem kovů, nástrojařem, mechanikem seřizovačem CNC strojů, mechanikem strojů a zařízení, strojním mechanikem a truhlářem. Studium v Třemošnici je atraktivní i kvůli úzkému propojení učiliště s místními firmami, například společností DAKO-CZ, výrobcem brzdových systémů pro kolejová vozidla, jejíž zástupci se TECHNOhrátek také zúčastnili. Celkem do Třemošnice zavítalo 10 základních škol,“ řekl krajský radní pro školství Josef Kozel.

Význam technického, ale zároveň zábavného vzdělávání si uvědomuje i historicky první člen Síně slávy TECHNOhrátek, bývalý generální ředitel společnosti Bühler CZ Jiří Appeltauer. „Jan Ámos Komenský už kdysi napsal: ‚Jak školy změnit z robotáren na sídla her. Každá škola se může stát sídlem her v nejširším slova smyslu, přičiníme-li se o správné a vlídné usměrňování přirozeného puzení tehdy, když se probouzí.‘ TECHNOhrátky jsou právě prototypem nového systému vzdělávání zaměřeného na tvoření a objevování talentu, nikoliv pouhého memorování. Byl jsem rád členem tohoto unikátního projektu v České republice. Pevně věřím, že TECHNOhrátky budou nejen nadále pokračovat, ale budou i inspirací pro mnohem zábavnější způsob výuky. Zvyšující zájem dalších škol a žáků je toho jasným důkazem. Také děkuji za neuvěřitelnou poctu být za svoje zásluhy uveden do Síně slávy TECHNOhrátek jako první v historii. Nesmírně si toho vážím. Tento moment budu nosit v paměti jako jedno z nejvýznamnějších ocenění v mém životě. Věřím, že naše spolupráce bude nadále úspěšně pokračovat především zásluhou pana Aleše Dytrta, vedoucího tréninkového centra v Bühler CZ. Moc děkuji pořadatelům TECHNOhrátek za jejich úsilí a energii vytvořit tak skvělou akci. Účastníkům děkuji za jejich zapojení a nadšení. Přeji vám hodně radosti a příležitostí k dalšímu vzdělávání. Buďte si jistí, že vaše účast přispívá k vytváření úžasných a inspirativních událostí pro všechny,“ uvedl Jiří Appeltauer.

obrázky


Zařazenost 03.04.2024 00:04:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/124171/kdo-si-hraje-nezlobi-prvni-zastavkou-technohratek-byla-tremosnice

Související témata

Malé a střední firmy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.