Přihlaste svou organizaci do programu Vy rozhodujete, my pomáháme

Bylo spuštěno přihlašování do grantového programu Vy rozhodujete, my pomáháme, který probíhá ve všech obchodech Tesco. Cílem programu je podporovat místní společenství prostřednictvím grantů poskytovaných neziskovým a příspěvkovým organizacím, aby mohly realizovat projekty, které přispívají ke zlepšení kvality života v okolí našich obchodů.

Společnost Tesco touto formou odměňuje 70 lokálních projektů v rámci celé České republiky, které mohou na svou prospěšnou iniciativu získat grant 45 000 Kč. Dosud byly touto formou zprostředkovány pomůcky pro dlouhodobě nemocné, financovány akce pro děti a mládež, pomoc sociálně znevýhodněným, ale třeba i místní sportovní a kulturní akce v celkové hodnotě přes 53 milionů Kč. Program je největší grantovou výzvou v oblasti zapojení zákazníků ve střední Evropě.

Projekty se mohou v rámci programu zaměřit například na rozvoj a profesionalizaci organizací; posilování soudržnosti obyvatel a odpovědnosti k místu, kde žijí; rozvíjí komunitní život; podporují neformální vzdělávání a trávení volného času; udržují kulturu a místní tradice; podporují zdraví a zdravý životní styl; rodiny a jednotlivce v tíživé životní situaci, rodiče pečující o handicapované děti; pomáhají zdravotně či sociálně znevýhodněným osobám či uprchlíkům na území ČR.

Do grantového programu se mohou zapojit neziskové organizace registrované v ČR, a to konkrétně: spolek, obecně prospěšná společnost, účelové zařízení registrované církve a náboženské společnosti založené církví a náboženskou společností pro poskytování charitativních služeb, ústav, příspěvková organizace, nadace, nadační fond a nově i školské právnické osoby.

Každé kolo probíhá v několika fázích. V první fázi mohou organizace své projekty přihlašovat na našich stránkách ZDE, a to konkrétně do 3. května 2024. Následně pak projekty hodnotí náš nezávislý hodnotitel - Nadace Rozvoje Občanské Společnosti, která vybere v každé ze 70 oblastí tři nejlepší projekty, pro které se potom hlasuje na prodejnách. V hlasovací fázi na prodejnách následně každý zákazník získá za nákup hlasovací žeton, pomocí kterého může hlasovat pro projekt, který mu je nejbližší.

Kromě peněžní ceny získávají organizace také možnost vlastní propagace na prodejně v době hlasovací fáze, která trvá měsíc.


Zaslala:

Lucie Barborová

Community Coordinator - TESCO

Zodpovídá: Mgr. Veronika Macková
Vytvořeno / změněno: 9.4.2024 / 9.4.2024

Zařazenočt 11.04.2024 09:04:00
ZdrojValašské Meziříčí
Originálvalasskemezirici.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=17636&id=55605

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.