Vyhlásili jsme šestý ročník soutěže o Regionální českolipský výrobek roku


Podpora místních šikovných výrobců, a to jak mediální, tak finanční. To je hlavním cílem soutěže o Regionální českolipský výrobek roku, kterou každoročně vyhlašují společně města Česká Lípa a Nový Bor. Šestý ročník soutěže byl vyhlášen, přihlášky mohou výrobci zasílat až do 31. července letošního roku. O vítězi rozhodne odborná porota, jeho jméno se dozvíme tradičně v říjnu.

„Náš region má mnoho šikovných lidí, na které můžeme být právem hrdí. Je proto dobře, že na ně umíme prostřednictvím naší soutěže upozornit a představit je širší veřejnosti, která je třeba tolik nezná. Součástí naší práce v rámci soutěže je tedy především výrobce medializovat a pak také finančně ocenit vítěze jednotlivých kategorií. Účastníky poté zveme také na městské akce či pořizujeme od nich propagační předměty města. Naše spolupráce s účastníky soutěže nekončí jedním ročníkem, ale je dlouhodobá, za což jsem ráda. Ptáme se jich také, jak svoji účast v soutěži hodnotí. A mám radost, že soutěžící účast v naší soutěži berou jako pozitivní zkušenost. Pokud je tedy v našem regionu ještě někdo, kdo možnosti nevyužil, budeme rádi, když se přihlásí,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a poděkovala sousednímu městu Nový Bor, se kterým opět vyhlašujeme soutěž společně.

Součástí soutěže budou stejně jako v loňském roce praktické workshopy, na kterých se budou moci občané naučit dovednosti od účastníků loňských ročníků soutěže. Workshopů bude pět a budou se opět konat v Centru textilního tisku. Tamtéž bude od poloviny srpna do poloviny září k vidění výstava soutěžních výrobků, na které budou moci občané hlasovat pro své oblíbené předměty. 31. srpna pak v rámci Pivních slavností na hradě Lipý proběhne ještě řemeslný jarmark, na kterém budou moci občané navíc ochutnat všechny potravinové výrobky přihlášené do soutěže a hlasovat pro ně. Z hlasování veřejnosti pak vzejde vítěz kategorie Hlas veřejnosti.

Přihlášku je možné podat elektronicky vyplněním formuláře na webu města zde, nebo písemně na adresu českolipského a novoborského informačního centra. Soutěžit se opět bude ve třech kategoriích, a to potraviny, řemesla a umělecké výrobky a oděvní a textilní tvorba.

Do soutěže se mohou přihlásit výrobci, kteří své výrobky vyrábějí na území ORP Česká Lípa a ORP Nový Bor. Přihlásit mohou více výrobků, pro každý ale musí vyplnit zvlášť přihlášku. Přihlásit se mohou také výrobci, kteří už soutěžili v předchozích ročnících soutěže, a to bez ohledu na to, zda vyhráli či nikoliv.
V každé ze tří kategorií vybere odborná porota výrobky, které se umístí na prvních třech místech. Vítězové jednotlivých kategorií si odnesou finanční odměnu 5tis. Kč. Ze tří vítězů soutěžních kategorií pak vzejde absolutní vítěz, který si navrch odnese další finanční odměnu ve výši 15tis. Kč. Zcela na občanech bude rozhodnout, kdo vyhraje cenu Hlas veřejnosti. Vítěz této ceny rovněž obdrží finanční odměnu, a to 5tis. Kč.

V loňském roce sérii žen, které se staly absolutními vítězi soutěže, narušil poprvé muž. Absolutním vítězem se v roce 2023 stal pan Jiří Karel z firmy Clavis Office s.r.o. z Nového Boru a jeho dámskou koženou kabelkou S. V roce 2022 vyhrála série ručně tkaných plédových ponč s názvem „Čtyři roční období“ od Zuzany Froňkové z Polevska, podnikající pod značkou Tradiční venkov. V roce 2021 zvítězila textilní dekorativní panenka Nanynka od Věry Najbrtové z Nového Boru, v roce 2020 zvítězila Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky a historicky první vítězkou soutěže v roce 2019 se stala Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

Další informace o soutěži najdete na webu Regionálního turistického informačního centra, které soutěž organizuje, zde.

výrobek 2024

Zodpovídá: Mgr. Kristýna Kňákal Brožová
Vytvořeno / změněno: 12.4.2024 / 12.4.2024


Zařazenoút 16.04.2024 13:04:00
ZdrojČeská Lípa
Originálmucl.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=2138&id=50795
guid50795

Související témata

Rozpočet příští rok
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.