Je inflace v USA neporazitelná?

Je inflace v USA neporazitelná?

Petr Lajsek
15:01 19. dubna 2024
Zdroj: Depositphotos

Tato dekáda se zatím ukazuje jako naprosto extrémní, lidstvo již prošlo několika událostmi, které bychom očekávali jednou za několik dekád. Otázkou tak je, co přijde jako další? Může dojít k další světové válce? Růst napětí na Blízkém východě je jasně hmatatelný a na to reaguje i cena ropy. Po Íránském útoku na Izrael však ceny prošly menší korekcí. Co za ní stálo? Izrael se nechal slyšet, že odveta může přijít v rámci několika hodin nebo až měsíce. Jak to tedy nyní vypadá se situací na Blízkém východě? Jakou očekávat reakci na ropném trhu v případě poškození ropné infrastruktury v Íránu? Kam až může cena ropy brent vyrůst?

Drahá ropa je velkým problémem prakticky pro celý svět. Může totiž opět rozdmýchat inflaci. V USA se navíc inflace zdá jako neporazitelná. My si ukážeme faktory, které jasně ukazují, že boj s inflací může být ještě velmi dlouhý. O jaké faktory se jedná? Podíváme se také na pravděpodobnosti prvního snížení úrokových sazeb v tomto roce. Dojde k němu vůbec? Centrální bankéř Williams dokonce naznačil možnost opětovného zvýšení úrokových sazeb. Tato očekávání se velmi negativně promítají do amerických indexů. Ty již několik týdnů v řadě padají a S&P 500 je již 5 dnů za sebou v negativním teritoriu. Jakou korekci můžeme očekávat?

Velké problémy stále sužují společnost Boeing. Vedle Tesly pak dokonce letos patří k těm nejhorším z indexu S&P 500, od začátku roku totiž odepsaly třetinu své hodnoty. Proč může mít Boeing zaděláno na další problémy? K jakému odhalení došlo? V dnešním díle také dost možná uzavřeme ságu ohledně Sama Bankamana Frieda. Ten byl v USA odsouzen a z času, který bude ve vězení, se vám možná zatočí hlava. Kryptoměnový trh však letos ovládá euforie a podle CEO jedné z nejdůležitějších společností by se mohl do konce roku dokonce zdvojnásobit. Jaké k tomu má důvody? Odpověď naleznete v dnešním dílu Investičního Mementa!

Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo v pořadí již 64. vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?

Zdroj: Purple Trading, Bloomberg, Reuters

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

investice

Zařazenopá 19.04.2024 15:04:00
ZdrojRoklen24
Originálroklen24.cz/je-inflace-v-usa-neporazitelna/
KategorieInvestice, investice
AutorPetr Lajsek
guidhttps://roklen24.cz/?p=157455

Související témata

Růst inflace | Inflace
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.