Úprava křižovatky na silnici I/16 u Řepova vstupuje do další etapy

Další etapou pokračuje úprava vytížené světelné křižovatky na silnici I/16 u Řepova na Mladoboleslavsku. Práce se nyní přesouvají do severních partií křižovatky, blíže k průmyslové zóně.

V uplynulých týdnech stavba razantně pokročila. Pracovalo se převážně na frézování a pokládce asfaltových vrstev ve střední části křižovatky, v jízdním pásu ve směru od Mladé Boleslavy na Židněves. V tomto směru byl zároveň zcela zrekonstruován chodník podél silnice, včetně povrchu zdejší autobusové zastávky. Na chodníku byla položena nová zámková dlažba. Na této straně křižovatky se rovněž buduje nový systém odvodnění.

Hlavním cílem celé akce je zkapacitnění stávající průsečné světelné křižovatky silnic I/16 a místní komunikace u obce Řepov a zároveň oprava vozovky silnice I/16 v těchto místech. Celková délka upravovaného a opravovaného úseku je 360 m. Každý den tudy projede na 17 tisíc vozidel, z toho nákladní doprava tvoří cca 16%.

Zkapacitnění křižovatky bude docíleno prodloužením připojovacího pruhu ve směru na Mladou Boleslav, který je vyznačen pomocí vodorovného dopravního značení. Dále bude prodloužen připojovací pruh za křižovatkou ve směru na Jičín, což povede k rozšíření vozovky a úpravě přilehlého příkopu. Podél rozšíření komunikace bude nutné provést přeložku stávajícího kabelu CETIN. Silnice mezi křižovatkou a průmyslovou zónou Plazy je po obou stranách lemována ocelovými svodidly, která budou v rámci rekonstrukce vyměněna za nová. Obnoveno a upraveno bude nakonec také vodorovné a svislé dopravní značení. Zároveň dojde k seřízení intervalů na semaforech, podle aktuální dopravní situace.

Doprava je v místě stavby částečně omezena, rychlost je zde snížena na 50 km/h maximálně. Jak z průmyslové zóny, tak od Řepova je nadále možné odbočit pouze vpravo. Pro směr vlevo jsou motoristé naváděni provizorní dopravním značením závlekem do míst blízkých okružních křižovatek, přes které se dostávají do příslušného směru.

Zhotovitelem vybraným na základě veřejné soutěže je společnost SaM silnice a mosty a.s., která provede práce za nabídkovou cenu 19,41 mil. Kč bez DPH. Uvést celý úsek do provozu plánujeme v červnu.



Zařazenopo 22.04.2024 08:04:00
ZdrojŘSD Praha a Středočeský
Originálkraje.rsd.cz/stredocesky/blog/2024/04/22/uprava-krizovatky-na-silnici-i-16-u-repova-vstupuje-do-dals...
KategorieAktuality pro Středočeský kraj
AutorRedakce

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.