Zástupci českého obranného průmyslu se účastnili podnikatelské mise do Kazachstánu

Zástupci českého obranného průmyslu se účastnili podnikatelské mise do Kazachstánu

22.04.2024 / 08:58 | Aktualizováno: 22.04.2024 / 11:37

Ve dnech 14. – 17. dubna 2024 se, za účasti zástupců Ministerstva obrany ČR a představitelů 6 českých firem z oblasti obranného průmyslu, uskutečnila podnikatelská mise do Kazachstánu. Jejím cílem bylo seznámení a případné komerční propojení zájemců z řad kazachstánské státní správy v dané oblasti s českými podniky působícími v dané sféře, v odvětví, které má na území ČR dlouhou tradici. Akce byla zorganizována jako projekt na podporu ekonomické diplomacie financovaný z prostředků Ministerstva obrany ČR.

V rámci mise byli účastníci mise seznámeni se zástupci společností z dané oblasti spadající pod Ministerstvo obrany KZ, Ministerstvo průmyslu a stavebnictví KZ, Ministerstvo zvláštních událostí KZ i s dalšími specializovanými složkami, které české výrobky znají a řada z nich je aktuálně využívá. Ze strany kazachstánských úřadů byl o misi značný zájem, řada zúčastněných českých exportérů již do Kazachstánu svoji produkci dlouhodobě a úspěšně vyváží. Kazachstánským subjektům byly prezentovány společnost CSG Czechoslovak Group včetně společnosti Tatra Trucks a.s., holding Omnipol a.s. a pod něj spadající společnost ERA a.s., dále představili své portfolio zástupci společnosti PBS Group a.s. a společnost Colt CZ Group. Ze strany Ministerstva obrany celou akci aktivně podpořili Ing. Radka Konderlová, MBA, vrchní ředitelka odboru průmyslové spolupráce a zástupce Agentury pro mezinárodní obrannou spolupráci AMOS. Mimo oficiálního programu rovněž proběhla řada obchodních schůzek na bilaterální úrovni, během kterých již byly podrobněji probírány jednotlivé aspekty ať již stávajících, tak i připravovaných obchodních transakcí.

Český obranný průmysl má v Kazachstánu velmi dobrou pověst, proto byla tato oblast vybrána jako nosná při oficiální návštěvě předsedy vlády ČR Petra Fialy v dubnu 2023 roku. Následně byla v září 2023 zorganizována ZÚ Astana incomingová mise do ČR, jejímž hlavním cílem bylo ukázat českou produkci v reálu. S ohledem na skutečnost, že zájem nejen ze strany kazachstánských subjektů, ale i ze strany českých exportérů je o další akce ekonomické diplomacie eminentní, bylo přislíbeno, že i do budoucna budou obdobné projekty organizovány.

Členové mise se na závěr na ZÚ Astana setkali s velvyslancem P. Šepeľákem a projednali dosažené výsledky a možnosti další spolupráce.

Misi po celou dobu doprovázela ekonomická diplomatka Velvyslanectví ČR v Astaně Markéta Pěčková a vojenský přidělenec obrany ČR plukovník gšt. Ing. Tomáš Říman, Ph.D.

Galerie


Mise MO do KZ

Mise MO do KZ
Mise MO do KZ
Mise MO do KZ
Mise MO do KZ


Zařazenopo 22.04.2024 11:04:00
ZdrojMZv ČR v Astaně
Originálmzv.gov.cz/astana/cz/zpravy_a_udalosti/zastupci_ceskeho_obranneho_prumyslu_se.html
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.