Práce ve vnitrobloku na severním sídlišti směřují k co nejrychlejšímu dokončení

Veškeré technologické práce související s projektem Zlepšení mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči jsou dokončené. Stav revitalizace vnitrobloku si tento týden prohlédla pracovní skupina v čele s prvním náměstkem primátora Jiřím Bouškou. Statutární město Mladá Boleslav na tuto investici vyjednalo částku více než 11 milionů korun z Norských fondů a Státního fondu životního prostředí ČR. V dalších dnech bude úsilí směřovat k co nejrychlejšímu dokončení. Stavební firmu čekají převážně povrchové úpravy.
Pracovní skupina v čele s prvním náměstkem primátora Jiřím Bouškou
Pracovní skupina v čele s prvním náměstkem primátora Jiřím Bouškou

Norské fondy logo





Revitalizace vnitrobloku, který se nachází na severním sídlišti mezi bytovými domy Jana Palacha 1107 - 1112 a 17. listopadu 1331 - 1134, začala na přelomu roku.
„Klíčové je, že jsou v tuto chvíli dokončené veškeré technologické práce, tedy například vsakovací jámy nebo retenční nádrže. Položené jsou také sítě na rozvod elektřiny pro veřejné osvětlení, v provozu již jsou fotovoltaické panely umístěné na střeše přilehlého výměníku,“ poznamenala k aktuální situaci Jitka Součková, vedoucí oddělení rozvoje města.
Stav prací v rámci středečního veřejného setkání navštívila pracovní skupina v čele s prvním náměstkem primátora Jiřím Bouškou. Stavební firmu nyní čekají především povrchové práce.
Postupně probíhá osazování stromů, dojde k modelaci terénu poblíž vybudovaného jezírka, do kterého je ještě nutné umístit kameny. Připravený je také materiál pro úpravu pěších cest. Dokončovat se bude také prostor dětského hřiště.
„Vnitroblok se nám postupně mění před očima. Děkuji všem, kteří jsou do projektu zapojeni a těším se na finální výsledek. Rád bych také poděkoval Norským fondům a Státnímu fondu životního prostředí České republiky za finanční podporu tohoto hezkého projektu,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Bouška.
Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou. Konkrétně v Mladé Boleslavi podporují již druhý projekt. Tím prvním bylo zpracování adaptační strategie na změnu klimatu v roce 2021.

All work, in inner yard of the northern housing estate, is heading to be completed

All technological work related to the project Improvement of Microclimatic Con d itions in locality Na Radou č i has been completed. This week, a working group together with First Deputy Mayor Ji ří Bou š ka inspected the status of the revitalized inner yard. Statutory City of Mlad á Boleslav has negotiated a sum exceeding CZK 11 million from Norway Grants and the State Environmental Fund of<<the Czech Republic.

Logo





In coming days, efforts will be directed towards a promt completion. The construction company will have to finish surface working .

Revitalization of the inner yard located in the northern housing estate between the blocks of flats on Jana Palacha street 1107-1112 and 17. listopadu started at the turn of the year. ‘ The key issue is that all technological work, such as infiltration pits and retention tanks, have already been completed. Electricity networks for public lighting have also been laid, and photovoltaic panels have been placed on the roof of nearby standing heat exchanger, ’ commented the current situation Jitka Sou č kov á , the head of the city Development Department.

The status of the work was viewed by a working group together with First Deputy Mayor Ji ří Bou š ka at a public meeting on Wednesday. The construction company will have to finish surface working . Gradually, trees are being planted, the terrain near the pond will be adjusted and also some stones will be placed in the pond. Material for the modification of pedestrian paths is also prepared . The children ’ s playground will also be completed.

‘ The inner yard is being transformed before our eyes. I would like to thank everyone involved in the project and I look forward to seeing the result. Let me thank again Norway Grants and the State Environmental Fund of the Czech Republic for their financial support of this nice project, ’ added First Deputy Mayor J i ří Bou š ka .

Norway Grants contribute to reducing social and economic disparities in the European Economic Area and to strengthening the relation between Norway and the Czech Republic. Mlad á Boleslav is currently inv olved in the second project. The first support by Norway Grants was contribution to the Climate Change Adaptation Strategy in 2021.

Vnitroblook
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 26.4.2024 / 26.4.2024


Zařazenone 28.04.2024 21:04:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=82782
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.