US OPEN: Indexy Wall Street smazávají ztráty od otevření trhu 📌

  • Data PCE nezpůsobila velké změny na trhu
  • Výnosy dluhopisů po včerejší zprávě o HDP smazávají zisky
  • Dolar získává navzdory počátečním ztrátám po zprávě PCE

Akciové trhy v USA ztrácejí v první hodině obchodování poslední den v týdnu. Poklesy však nejsou výrazné a býci je postupně obnovují. V době zveřejnění již byly poklesy smazány a indexy si přibývají kolem 0,10 %. Investorům chybí jasný katalyzátor konkrétního kroku. Dnešní údaje PCE byly na roční bázi skutečně vyšší, než se očekávalo, ale měsíční údaje byly v souladu s konsensem. Navíc rozdíl mezi skutečnou zprávou a očekáváním nebyl významný. Včerejší údaje o HDP poněkud zamíchaly trhy. Na jedné straně americká ekonomika vykazuje známky stabilizace s anualizovaným růstem HDP na pouhých 1,6 %, což je méně než očekávaných 2,6 %. Na druhou stranu však přetrvávají inflační tlaky, které mohou Fed motivovat k udržení sazeb na vyšší úrovni. Výnosy amerických dluhopisů dnes po zprávě o HDP mažou včerejší zisky. Dolar zůstává silný, index USDIDX posílil o 0,25 %.

Smíšené signály včera po uzavření peněžní seance dorazily také k investorům na akciovém trhu. Na jedné straně se zprávy od Alphabet a Microsoft ukázaly jako velmi pozitivní překvapení. Na druhou stranu zprávy od Intelu nebo Meta z předchozího dne byly přijaty negativně.

500 USD
Index největších společností na Wall Street dnes otevírá s mírnou ztrátou, ale nyní jsou poklesy redukovány. Minulý týden se býkům podařilo udržet support na úrovni 5000 bodů. Současná korekce dosáhla 23,6% Fibonacciho retracementu posledního pohybu nahoru. V příštích dnech bude zásadní ubránit pásmo 5000-5040 bodů. Jinak se další úrovně zájmu pohybují kolem 4840 bodů.

Zdroj: xStation 5

Company News

Alphabet (GOOGL.US) po lepších výdělcích za 1. čtvrtletí posílil až o 11 %, zejména díky 21% meziročnímu nárůstu příjmů z reklam na YouTube. Značný růst zaznamenaly i další zdroje příjmů, přičemž předplatné, platformy a zařízení vzrostly o 18 % a tržby segmentu cloud vzrostly o 28 %. Provozní marže výrazně vzrostla z 25 % na 32 %. Společnost Alphabet navíc schválila nový program zpětného odkupu akcií v hodnotě 70 miliard USD a vyhlásila hotovostní dividendu ve výši 0,20 USD na akcii.

Akcie Microsoftu (MSFT.US) vzrostly zhruba o 3,2 % poté, co překonaly očekávání zisku za FQ3. Celkové tržby vzrostly o 17 %, podpořeny 31% meziročním růstem v Azure, což podtrhuje silnou poptávku po technologiích AI. Pro 4. čtvrtletí Microsoft předpovídá tržby mezi 63,5 miliardami USD a 64,5 miliardami USD, což je mírně pod konsensem 64,57 miliard USD, přičemž se očekává, že Azure poroste o 30 % až 31 % v konstantní měně.

Snap (SNAP.US) vyskočil o 23 % po pozitivní zprávě o zisku za 1. čtvrtletí a optimistickém výhledu na 2. čtvrtletí. Společnost odhaduje tržby za 2. čtvrtletí mezi 1,225 miliardy USD a 1,255 miliardy USD, což naznačuje meziroční růst o 15 % až 18 %, což překonalo konsensuální odhad 1,21 miliardy USD. Snap očekává denní aktivní uživatele (DAU) kolem 431 milionů ve druhém čtvrtletí a odhaduje upravenou EBITDA mezi 15 a 45 miliony dolarů.

Akcie Intelu (INTC.US) se po smíšených výsledcích za 1. čtvrtletí propadly o 11,6 % a nesplnily očekávání tržeb navzdory 9% meziročnímu růstu. Výhled společnosti byl také zklamáním, když předpovídal tržby mezi 12,5 miliardami USD a 13,5 miliardy USD, což je výrazně pod konsensem 13,61 miliardy USD, s upravenou prognózou EPS ve výši 0,10 USD na akcii, což je výrazně méně než očekávaných 0,25 USD na akcii.

Datadog (DDOG.US) v pátek na začátku obchodování na trhu po silných finančních výsledcích Microsoftu (jeden z jeho klíčových partnerů) získal více než 4 %. Společnost, která je také partnerem Amazon Web Services a Google Cloud, zaznamenala posílení na začátku týdne, když Wells Fargo zvýšil svůj rating na Overweight a zvýšil svůj cenový cíl na 150 USD.

Zdroj: xStation 5


Zařazenopá 26.04.2024 16:04:00
Zdrojxtb
Originálxtb.com/cz/trzni-analyzy/zpravy-z-trhu/us-open-indexy-wall-street-smazavaji-ztraty-od-otevreni-trhu
Přílohy
Kategorieindices, stocks
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.