Český červený kříž získá finanční pomoc od Pardubického kraje



Krajská samospráva dlouho a úspěšně spolupracuje s regionálními pobočkami Českého červeného kříže (ČČK). Společné projekty se týkají dárcovství krve, ale i humanitární pomoci a dalších sociálních a zdravotních témat. Na to vše Pardubický kraj finančně přispívá a ani v roce 2024 se to nezmění.

Potřebné pomoci se dočkají oblastní spolky v Pardubicích, Ústí nad Orlicí, Svitavách a Chrudimi. „Pardubický kraj pomáhá dlouhodobě a pravidelně, což považuji za obzvlášť důležité, protože se jedná o nevýdělečnou organizaci financovanou z veřejných zdrojů. Již od roku 2004 přispíváme na činnost ČČK v jeho regionálních pobočkách. Asi nejvýznamnějším projektem, který si veřejnost může se spolkem spojit, je dárcovství krve. Tam udělali pracovníci ČČK obrovský kus práce a patří jim za to naše uznání a poděkování, stejně jako dárcům samotným. Těší mě, že tam jako kraj participujeme a pomáháme s pořádáním ocenění. Na letošní rok se chystají například i školení první pomoci, což je pro veřejnost velice prospěšná aktivita. Děkuji ČČK za aktivitu a těším se na další spolupráci,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.

Pardubický kraj schválil poskytnutí finanční podpory na dubnovém jednání rady a žádosti schválil v plné výši. „Oblastní spolky ČČK z Pardubic, Ústí nad Orlicí, Svitav a Chrudimi dostanou podle žádosti každý 35 tisíc korun z rozpočtu kraje na své aktivity. Dohromady to dělá 140 tisíc a jsme připraveni pomáhat i do budoucna,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Český červený kříž působí zejména v oblasti humanitární, sociální a zdravotní. Jednou z hlavních činností Českého červeného kříže je již od roku 1961 rozvoj a oceňování bezpříspěvkového dárcovství krve a morální oceňování mnohonásobných bezpříspěvkových dárců krve. „Český červený kříž oceňuje bezpříspěvkové dárce krve řadou vyznamenání, počínaje Krůpějí krve na 1. odběr až po Plaketu ČČK Dar krve - dar života za 250 odběrů. Jednotlivé Oblastní spolky ČČK připravují pro dárce slavností předávání ocenění za 10 až 80 bezpříspěvkových odběrů. Jednou ročně naše oblastní sdružení ve spolupráci s krajskou samosprávou, za účasti náměstkyně Michaely Matouškové, oceňuje dárce krve za 120 odběrů z celého regionu,“ dodává František Hanák, ředitel Oblastního spolku ČČK Pardubice.


Zařazenopá 03.05.2024 00:05:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/124439/cesky-cerveny-kriz-ziska-financni-pomoc-od-pardubickeho-kraje
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.