Prezentace českých společností na veletrhu Hannover Messe 2024

Publikováno:
29.4.2024
Autor:
Odbor 51400

Hannover Messe je jedním z největších světových veletrhů, které se věnují tématu rozvoje průmyslu v oblasti průmyslové automatizace a IT, energetických a environmentálních technologií a vývoje a výzkumu v rámci oboru strojírenství. Partnerskou zemí pro rok 2024 bylo Norsko, které představilo své ambice v oblasti přechodu na nízkouhlíkovou společnost a svou klíčovou roli při vývoji procesů nezbytných pro transformaci průmyslu a dosažení nulové spotřeby prostřednictvím produktů a řešení pro přechod na energetiku a udržitelný průmysl. Letos se Hannover Messe zúčastnilo přes 4 000 vystavovatelů, 300 startupů, a více než 300 ekonomických a politických delegací z celého světa. Akci navštívilo přes 130 tisíc návštěvníků ze 150 zemí.


V rámci české oficiální účasti bylo v kategorii „C“ přihlášeno 12 českých vystavovatelů. Tito byli dle své nomenklatury rozmístěni po celém výstavišti Hannover Messe. Jednalo se o společnosti:

  • MS – Protech s.r.o.
  • COMTES FHT a.s.
  • BÜHLER CZ s.r.o.
  • RUBENA s.r.o.
  • EGE s.r.o.
  • Progrestech s.r.o.
  • BAEST Machines&Structures a.s.
  • KALINA Industries s.r.o.
  • Applifting, s.r.o.
  • GreyCortex s.r.o.
  • Actum X, s.r.o.
  • FRAVEBOT s.r.o.

Doprovodná akce, večeře pro české vystavovatele a jejich obchodní přátele, proběhla první den veletrhu, tj. 22. dubna 2024 v restauraci Prager Hof v centru Hannoveru. Akce se zúčastnila většina z českých vystavovatelů včetně jejich obchodních partnerů.

O úspěšnosti veletrhu pro české firmy svědčí vysoká návštěvnost českých expozic. Firmy byly s účastí na veletrhu velmi spokojené, což také potvrzují jejich následující slova:

COMTES FHT a.s. vystavuje na veletrhu Hannover Messe pravidelně, oceňujeme především široký multioborový záběr celé akce. Vedle samotného prezentačního stánku využíváme i možnost schůzek s potenciálními obchodními partnery na platformě b2match, kterou organizuje Enterprise Europe Network. V letošním roce bylo na veletrhu zřejmé, že zejména v Evropě panuje nejistota ohledně rozvoje některých průmyslových oborů, konkrétně jde o energetiku, metalurgii a některé strojírenské obory. Tyto obory byly v Hannoveru zastoupeny výrazně méně, než tomu bylo v minulých letech. Celkově pro nás hannoverský veletrh zůstává důležitým indikátorem vývoje různých trendů napříč průmyslem a zároveň klíčovou platformou pro navazování obchodních kontaktů.“

Pavel Šuchmann, vedoucí obchodního úseku, COMTES FHT a.s.

„Vzhledem k tomu, že jsme se účastnili i v loňském roce a můžeme porovnat obě akce, hodnotíme letošní rok spíše jako slabší účast jak návštěvníků, tak vystavovatelů. Jelikož ale aktivně pracujeme na rozvoji obchodní sítě a portfoliu nových zákazníků, využili jsme tuto akci k pozvání a následně i setkání s novými zákazníky, které jsme oslovili předem s pozvánkou. Zároveň nás navštívili současní zákazníci a společné setkání jsme využili pro diskuzi k aktuálním i možným novým objednávkám. Jednání tváří v tvář s přímou ukázkou možností výroby je vždy přínosnější, než online či jen telefonický kontakt. Otevřeli se nám nové možnosti výroby, o kterých naší zákazníci ani nevěděli, že dokážeme. Nových zákazníků, které jsme zatím neoslovili a navštívili náš stánek, bylo, jak jsem již uvedla méně, nicméně i mezi nimi se objevili zajímavé kontakty, které se nyní budeme snažit zúročit. Ještě jednou děkujeme za podporu a možnost se zúčastnit.“

Adéla Kašparová, prokurista, PROGRESTECH

"Účast na veletrhu byla pro nás mimořádně inspirativní. Náš stánek si získal širokou pozornost a umožnil nám navázat důležité obchodní kontakty. Díky veletrhu jsme získali zpětnou vazbu od potenciálních zákazníků, ale i expertů z různých oblastí. Tato zkušenost nám otevřela dveře k inovativním řešením, jež povedou k dalšímu růstu našeho podnikání."

Barbora Daňková, Agronomist specialist, FRAVEBOT s.r.o.



Zařazenopo 29.04.2024 15:04:00
ZdrojMPO.cz - ZO
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podpora-exportu/vystavy-veletrhy/2024/prezentace-ceskych-spolecnosti-na-...
AutorOdbor 51400
guid273990

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.