Kraj dá 14,5 milionu do podpory cestovního ruchu



Krajští radní v květnu schvalovali poskytnutí dotací pro oblast cestovního ruchu. Samospráva nakonec podpoří drtivou většinu podaných žádostí a přispěje na dokončení 60 rozličných projektů v našem regionu, které mají podpořit návštěvnost a zvýšit komfort turistům.

Podle krajského radního pro cestovní ruch Alexandra Krejčíře je dlouhodobá podpora obcí, spolků a drobných podnikatelů důležitou součástí snahy o zvýšení zájmu návštěvníků o celé východní Čechy. „Nestačí jen podporovat krajem zřizované instituce, ale je nutné se dívat na region jako celek a tam, kde to má smysl, pomáhat. Mám radost, že letos podpoříme celou řadu dílčích projektů, které ale mohou ve výsledku přinést velkou změnu. V jednom programu například podporujeme odstraňování bariér v přístupnosti turistických míst, takže přispějeme na schodolez v Chrasti a opravu sociálního zařízení v Autokempu Buňkov v Březích. V jiném pilíři cílíme na zvyšování úrovně infrastruktury, tam například pomůžeme s vybudováním vyhlídkové plošiny v letohradském Muzeu řemesel. Dále zelenou na radě dostaly například záměry na opravu singletracku v Moravské Třebové, úpravy Krčmaříkova zátiší v Letohradě, krajské peníze poputují i do Svitav na přírodní stezku lesem či obnovu turistického značení v Toulovcových Maštalích. A je toho samozřejmě mnohem více, opět podpoříme i audiovizuální tvorbu nebo pomůžeme Klubu českých turistů s údržbou jejich majetku,“ sdělil radní Krejčíř.

Pardubický kraj podpořené projekty v dotačních programech na podporu cestovního ruchu nefinancuje do celé výše, ale přispívá až 70 procenty na realizaci schválených záměrů. „Z programů na podporu bezbariérovosti, budování infrastruktury a individuálních dotací v oblasti cestovního ruchu jsme v květnu schválili celkem 60 žádostí za více než 14,5 milionu korun. Výše podpory se liší projekt od projektu. Podstatné je, že velký zájem o krajskou podporu evidujeme dlouhodobě. Daří se nám tak pomáhat zvyšovat úroveň turistických cílů, ubytovacích zařízení, ale i doprovodné infrastruktury jako jsou cyklonabíječky, odpočinková místa a turistické značení. Kraj nemůže stavět velké hotely, ale může pomáhat nejen v rámci propagace regionu, ale i formou těchto dotací do území,“ dodal hejtman Martin Netolický.


Zařazenopá 10.05.2024 00:05:00
Zdrojpardubickykraj.cz
Originálpardubickykraj.cz/aktuality/124553/kraj-da-145-milionu-do-podpory-cestovniho-ruchu



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.