Zdravá strava má zásadní význam pro vývoj a pohodu dětí. Podle FAO je však součástí práva na jídlo také požitek z konzumace.
Seznamte se s projektem „Pokyny a standardy pro školní stravování s cílem zajistit právo dětí a dospívajících na potraviny“, který zaštituje FAO. Cílem projektu je pomoci zemím po celém světě vypracovat výživové směrnice a standardy pro zdravější a příjemnější školní stravování, které budou v souladu s potřebami dětí a místním kontextem. Školní jídla by tak měla odpovídat výživovým doporučením, a přitom chutnat většině žáků.
Objevte roli gastronomie ve školním stravování se zkušenostmi z Guatemaly a Kolumbie. Ani v těchto publikacích není, ač se to na první pohled nezdá, o statistiky nouze.
Více se dočtete zde.
Zařazeno | po 13.05.2024 05:05:00 |
---|---|
Zdroj | Statistika a my |
Originál | statistikaamy.cz/2024/05/13/jake-jsou-svetove-standardy-ve-skolnim-stravovani/ |
Kategorie | Publikace a časopisy, Tipy |
Autor | Eva Henzlerová |