Grilování je, především v letních měsících, oblíbenou kulinářskou technikou, která je spojena s venkovními setkáními a příjemnými chvílemi strávenými s rodinou či přáteli. Ministerstvo zdravotnictví připravilo v souvislosti se zahájením grilovací sezóny materiál Bezpečné grilování aneb na co si dát během grilování pozor?, který upozorňuje na možná rizika, která jsou s grilováním spojena.
Přiložený manuál poukazuje na důležité aspekty primární prevence, které se podílí na eliminaci vzniku chemických látek s karcinogenními účinky či riziku kontaminace mikroorganismy, během přípravy a samotného grilování. Tato rizika jsou spojena s řadou zdravotních obtíží, kterým lze prostřednictvím dodržováním hygienických zásad snadno předcházet.
Zařazeno | st 15.05.2024 17:05:00 |
---|---|
Zdroj | MZČR |
Originál | mzd.gov.cz/bezpecne-grilovani-aneb-na-co-si-dat-behem-grilovani-pozor/ |
Kategorie | Prevence a zdravý životní styl |
Autor | Marek Šplíchal |
guid | https://mzd.gov.cz/?p=202366 |